Brölllopsbloggen del 2

När vi bestämt datum för bröllopet gick jag och köpte ett gäng bröllopstidningar. Det var det sämsta jag gjort. Snacka om ångest. Det finns på allvar folk som lägger ut hundratusentals kronor på ett bräde. Sådana är inte vi. Bröllop som bara handlar om konsumtion tilltalar verkligen inte mig. Vi vill ha ett bröllop i vår stil, som är långt ifrån vräkig.  Däremot vill vi inte kompromissa med utseendet. Det ska vara vackert och personligt. Och det åstadkommer jag på samma sätt som jag alltid gjort –  genom att gå på loppis! Dukar porslin och dekorationer blir ett hopplock från tant Märta, mammas fyndhörna samt allehanda loppisar. Det kommer blir flott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Brölllopsbloggen del 2”

 1. åh det kommer bli jättefint. ett personligt bröllop är ju precis det man vill ha. jag inspireras och drömmer om mitt bröllop. lycka till!

 2. Jag håller med dig att i Bröllopstidningar är det bara frågan om att det ska vara så stylat och dyrt som möjligt, mitt bröllop. blev värsta budget ju.
  Min man köpte kostym ,slips,skjorta och skor,och jag köpte en snygg vit blus, så sydde min mamma en kjol åt mig, vi köpte en bukett i tyg, kostade bara lite över 300 inkl arbetet.
  En vän till en vän skjutsade oss i sin Merca, min mamma gjorde maten och så åt vi i hennes vardagsrum,och våra föräldrar tog fotona, det gick inte på så många tusenlappar, ca 3000 tror jag,det allra dyraste var min tiara för ca 1200 kr,men den brukar jag ha på nyår, på kyrkans julfest mm, haha,så jag har nytta av den.

 3. Har du kikat på bröllopstorget?
  Där finns säkert en massa tips och inspiration från folk som har gjort speciella och personliga bröllop istället för att ryckas med av “hypen”

  Allt Gott!

 4. ÅH, personligt och inte sånt där vräkigt bröllop är ju precis vad man vill ha! Det där med spetsdukarna var ju värsta kapet! Billigare dekoration finns ju inte!

 5. Åh! Så har jag också alltid tänkt. Jag vill ha ett vackert brölopp, superfint helt efter våra egna huvuden. Vill att det ska vara finaste bröloppet ever…men.. jag vill verkligen inte lägga ut hur mycket pengar som helst på det. Jag drömmer om udda porslin från loppis, egensydd klänning (fast jag vet att det betyder otur), ängen utanför mina föräldrars hus. Det vill jag ha. Det är så himla sorgligt att allt bara ska handla om hur mycket pengar man slänger ut.

 6. Aaah, jag gjorde samma misstag som du och höll på att bli galen på bröllopstidningarna. Så extremt likriktat, kommersiellt och förstärkande av traditionella könsroller.

  Nä, fram för personlighet! De allra vackraste brudklänningarna har jag t.ex. sett i second hand butiker (förutom min då, som min mormor sydde till mamma som gifte sig i 1975). Ert bröllop kommer alldeles säkert bli helt fantastiskt 🙂

 7. I hear ya sistah! Jeg kjøpte kun ett bryllupsmagasin, men fikk helt angst av det.. og jeg nærmet meg aldri en brudebutikk. Det er så mye morsommere å gjøre det personlig, bryte alle konservative regler og gjøre akkurat som man vil!

 8. Få inte ångest av de där dumma tidningarna, och lyssna på vad folk säger ni måste göra – snöbollseffekten! plötsligt har ni ett bröllop ni inte alls planerat utan ngn annans. Gör bara vad som känns rätt för er, Jag och M gick till stadshuset en måndagmorgon med lite familj och vänner och åkte till mexico dagen efter, det är nästan 4 år sedan nu och jag är så glad att vi gjorde det helt på vårt sätt.

 9. Jag tror att ert bröllop blir fantastiskt. Stort grattis! Ska verkligen bli roligt att följa dina förberedelser. För att inte tala om att se bilder från bröllopsdagen! Oj så roligt för oss bloggläsare. 🙂

 10. Ja så fort ordet bröllop nämns för frisörer, klänningsbutiker etc. så skjuter priserna i höjden! Mitt bröllop var litet, budget men ack så fint och personligt! Våra gäster tyckte att det var helt perfekt:-)

 11. jag gifter mig om 4 veckor.
  hatkärlek på högnivå.
  men bara kärlek till mannen min så det blir nog finemang.

 12. Jag tror att det är jättebra att visa att man kan gifta sig och ha ett underbart bröllop som inte behöver kosta mellan 70-100 papp, som de flesta bröllop ligger på idag. Du är en bra inspiration och jag hoppas att vi kommer få se massor av bra tips, knep och knåp från dina bröllopsplaner.

  Kram!

 13. Trots att vi ännu inte har ett datum för vår dag har jag ändå börjat fundera på hur vi vill ha det och vad allt kostar. Precis som du vill jag också att det ska bli fantastiskt bra utan att bli tokdyrt. Jag hoppas på att få många budgetideér här! Med detta nya tema är det om möjligt ännu roligare att kika in på din blogg. Tack för inspiration!

 14. Mitt tips om man vill ha roliga / trevliga / avlappnade / “o-ångestiga” idéer inför bröllopet är bloggen och boken “The Off Beat Bride” (offbeatbride.com) samt bloggen Etsy Wedding (etsywedding.blogspot.com). Hoppas att ni får ert drömbröllop! Lycka till 🙂