Bröllopsbloggen del 3

Fler orsaker till att bröllopstidningar suger röv:

o-073.jpg

De är sexistiska och förutsätter att mannen är en komplett idiot som inte kan tänka själv. Och vadå sista vaxning och ansiktsbehandling? Hur många har de egentligen tänkt att man måste göra innan man har tillåtelse att knyta hymnens band?

 

o-075.jpg

Ja för en dyr morgongåva är ju huvudsaken! Pengar, pengar, pengar

 

o-078.jpg

Och skäm för all del inte ut dig med ett  halvdant tal. Köp det för pengar istället!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Bröllopsbloggen del 3”

 1. Åh men herregud vilka hemska tips! Varför inte bara köpa hela bröllopet, med statister som håller tårdrypande tal skrivna för vilket par som helst! haha..

  Om min blivande man inte kunde sköta sin egen hygien (klippa håret etc) så skulle han inte va min blivande man.. men å andra sidan, vad skulle en kvinna vara utan en man att ta hand om!? 😉

  Tack för jättespännande inlägg om bröllopsplaner. & förstås, grattis och lycka till!

 2. HA! Det är skrattretande hur “billigt” tidningar skriver
  man kan ju ha ett budget bröllop,och det betyder ju inte att gästerna ska suga på ett kycklingben, ska jag gifta mig så skall lite få kosta men resten budget…har varit på en del bröllop och “host,host”-dyrt

 3. Helt galet, som föregående talare (!) sa så kanske man inte hade valt att gifta sig med någon som inte har koll på grundhygienen! 🙂
  Och varför ska man köpa ett tal?? Totalt ocharmigt och opersonligt! Näe, då är det bättre med ett personligt och kanske lite knackligare tal.

  Och lycka till säger jag med! 🙂

 4. Nej, usch, jag håller med dig. Om jag någonsin gifter mig så blir det banne mig inget sådant där hysteriskt filmbröllop som alla tycks vilja ha nuförtiden…

  Eh, ja, och lycka till med giftemålet, då!

 5. Men hjälp! Det är ju som rena förolämpningen! Och hur skulle ett tal från “Talskrivarna” kunna vara det “perfekta talet”? Är det inte meningen att ett bröllopstal ska vara personligt och komma från hjärtat? Vad tusan vet “Talskrivarna” om min relation till min bästa väninna, och vad jag vill säga till henne på hennes bröllopsdag? Larvigt!

 6. Bästa Clara ! Jag bara älskar din klarsynthet ! Jag gifte mig i ren kärleksyra 1997 ett enkelt rådhusbröllop på tu man hand (med vittnen). Utanför väntade en taxi och vi åkte direkt till Paris. Utanför hade också alla våra vänner ocjh familjer samlats för att kasta risgryn vilket var helt oväntat. Jag grät i taxin och ångrade att jag inte hade en fest. Jag blev så otroligt glad att de hade kommit och samtidigt ledsen över att vi valt bort festen… I dag kanske jag skulle ha gift mig på annat sätt men en sak är säkert: ALDRIG ENLIGT BRÖLLOPSMAGASINENS KONCEPT. Folk ruinerar sig och det finns så många måsten. Helt absurt./ LYCKA TILL 🙂

 7. Va? Jag hoppas att den som totade ihop de där listorna och notiserna är ytterst ironiska. En morgongåva ska väl vara personlig? Söt? Trevlig?

 8. Tänk att det skall vara så krångligt att gifta sig, det visste jag inte 😉
  Mitt varmaste grattis iallafall, det var så vackra bilder på er att jag började lipa, bara lite..
  Tipsade om din fina blogg idag.
  Varmt lycka till från stora famlijen i Göteborg 😀

 9. Ja, jag säger då det… Befängt. Vilka urbota dumma korkade tips! Men jag vill ändå passa på att önska er lycka till med bröllopet 🙂 Mysigt med september-bröllop. Det vill jag också ha.

 10. Argh! Jag blev så irriterad på allt sånt där med! Det enda vettiga de tipsade om var…nej, de tipsade nog inte om något vettigt!

  Och vem vill läsa upp ett köpt tal skrivet av någon som vill tjäna pengar och som följer en standrardmall? Vi fick höra så många vackra tal, personliga och underbara, att jag inte velat byta bort dem mot något i världen!

  Ett tips från mig till dig är att samla alla postogram och kort som kommer, samt att be om kopior (fast många hade tänkt på det och gav oss den direkt) och sätta in i en fin pärm. Jättekul att ta fram tillsammans med bröllopsbilderna och kika på. Ligger de i en gammal låda glöms de lätt bort, nu kan vem som helst få kika på dem!

  Kramalin

 11. Kära lilla Clara, i mitt internetlösa sommarland kan man tillåme missa sådana storheter som att du ska gifta sig snartsnart. Vill gratulera tills rösten spricker och också meddela att din blivande är fenomenalt snygg.

  Hälsningar från Cruella som fortfarande är tokkär efter fjorton års äktenskap.

 12. Hej! Jag vart så lycklig igår morse när jag slog upp morgontidningen hemma hos svärföräldrarna och där var du! Folkbladet får börja leverera utanför gränserna 😉
  Du är fantastisk och det enda jag undrar över är; varför vill du gifta dig? I all välmening. Jag står också inför bröllopsyra och tycker det är fantastiskt att höra “orsaken”. Fortsatt trevlig söndag!

 13. Vad sjukt! Vem vill höra ett opersonligt köpt tal av sin bästa väninna på sin bröllopsdag?!? Vad hemskt. Bättre att bara hoppa över talet isåfall…

 14. Jösses Amelia! Jag kan inte annat än hålla med om dessa tidningar. Jag har också köpt några, men det enda av intresse är ju att spana in klänningar och ringar för att hitta min stil. Resten i tidningarna utgår från absurda belopp och verkar många gånger ha glömt det som räknas. Kärleken och personligheten!

 15. Vi gifter oss den 8 augusti så det är snart. Men ville bara kommentera talskrivarna för Freddi (fästmannen) har sålt många tal till dom. Man behöver inte direkt göra ner idéen tycker jag! För alla är inte orginella och de kanske vill säga något, men med ord som de inte har. Hos talskrivarna kan man välja roliga tal, allvarliga…osv. Helt efter egen smak. Enligt min egen mening är personliga tal ofta väldigt tråkiga – de handlar helt enkelt om hur paret träffades och hur talaren känner dom. Så det är inte alls säkert att det är roligt att lyssna på.

  Vårt bröllop har vi hållt billigt och annorlunda. Det blir ett skymningsbröllop där Pettson och Findus underhåller barnen – och där vi växlar ringar vid ån. Vi kommer ha två violinister och mycket levande musik.

  Men jag tycker också det är absurt att bruden ska påminna brudgummen om dittan och dattan – dock måste man ju påminna varandra för bröllop är en stor historia – man glömmer alltid något! Vi har en lång lång attgöralista

 16. Eloiletica: Hej! Nej jag håller nog med dig till viss del. Och jag menade inte så mycket att klanka ner på talskrivarna som på bröllopstidningarna. Hur man utformar det som att “allt ska vara perfekt på den stora dagen.” och ingenting får gå snett och inga tal får vara dåliga. Det blir på något sätt som att man profiterar på folks osäkerhet. Det måste inte vara så himla perfekt jämt! Men det är klart att det kan vara en bra hjälp att köpa ett tal som stomme till sitt eget. Det är mer kravet på att man absolut inte får göra ngt “dåligt” som jag blir less på. Hela inlägget handlar om varför bröllopstidningarna suger – och där är en av anledningarna.

  Grattis till brölloppet! Det låter ju superfint!

 17. Det håller jag verkligen med dig om. Disney idealet med tusen duvor och perfekta familjerelationer gör folk så himla besvikna. Jag har läst massor av bröllopsbloggare och nästan alla har upptäckt hur svårt det är att få ihop allting. Jag är skiträdd för att bli besviken, trots att jag egentligen inte har något som jag föreställer mig. Det viktigaste är att gudstjänsten kommer vara på både svenska och teckenspråk. Vilka psalmer ska ni ha? Jag läste att du också syr upp klänningen själv – eller syrran…:)…men det är ju sak samma. Jag är nyfiken på hur den kommer se ut. Och någon ledtråd om stil kan du väl droppa :). Kram och lycka till du också.

 18. Helt rätt när du säger att man ska betala ordentligt för ett tal. Jag är själv utbildad retorikkonsult med fil. kand-examen i retorik, konsten att tala, och jag hjälper människor både med att skriva tal men också att arbeta med framförandet och eventuell talängslan.