Stå emot begäret

Det kan vara svårt att ställa om sin konsumtion. Men jag försöker. Vårt hus är fyllt av Märtas gamla grejer, arvegods och loppisfynd. Det gör mig varm i hjärtat att vi fått det så här fint knappt utan att tära på jordens resurser alls. Men det Är svårt att låta bli att shoppa nytt. Till er som är sugna på att konsumera mindre är mitt bästa råda att helt enkelt inte gå i affärer. Jag försöker undvika att gå i affärer därför att jag vet att jag säkerligen kommer hitta något jag “behöver”. Butikernas höstkollektioner kan beskådas på nätet men jag tänker inte gå dit och läsa för att inte bli frestad. Nej min inspiration får jag istället hos modebloggarna i min länklista. Jag blir inspirerad till att tänka själv och när köplusten faller på beger jag mig till Myrorna för att få den stillad. Där tvingas jag vara kreativ för det är inte alltid så lätt att köpa gammalt.

En alkoholist som försöker sluta dricka brukar ju inte gå på krogen, och samma princip gäller för alla som gillar att shoppa men vill handla mindre: Gå inte i affärer. Rota på vinden, på loppisar eller i vänners garderob istället. Alla substitut är bättre än att shoppa nytt. Stå emot begäret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Stå emot begäret”

 1. Bra tips. Går jag in på H&M kommer jag säkerligen ut med något, alla gånger! Annat bra tips är att byta kläder med sina vänner. Det som rensas ut ur min garderob kan passa perfekt i min väns. Ordna bytkvällar, det som ingen vill ha lämnas till Röda Korset eller någon anna bra 2nd hand affär.

 2. Hej, jag älskar din blogg! Så inspirerande och härlig! Jag måste bara få fråga vem Märta är?? Haha.. har undrat det ett tag nu! Grattis till bröllopet! Kram Sara

 3. pssst….hur gör jag om jag vill spana in dina gamla inlägg utan att gå via kategorier. Jag har filurat på detta ett tag nu men jag tycks inte förstå hur jag ska gå till väga.

  Webbredaktörn: Längst ner på sidan i vänsterhörnet finns “Fler nyheter” klicka där så kommer du till nästa sida. Det finns i botten på varje sida tillbaka till det första inlägget.

 4. Klokt skrivet! Samtidigt är det lite av en utmaning att gå in i en butik och faktiskt komma ut tomhänt. Då känner man sig lite duktig!

  Dessutom är det kul att så mycket ekologiska kläder numer faktiskt är fina också, för bara några år sedan var utbudet ganska “törrt”!

  Många kramar Malin

 5. Jag har precis halkat in i samma tankebanor. Och visst är det svårt. Särskilt när man inte har några särskilt bra secondhand-butiker i närheten. Men det gäller ju som bekant att se möjligheterna! 🙂

 6. Jag försöker tänka så.Tyvärr har jag köpt ett par nya plagg den senaste tiden, men det händer så sällan att jag övertalat mig själv att jag inte behöver få fåligt samvete för det. Annars tycker jag om second hand, och dessutom fick jag veta att jag har två bra loppisar i närheten av där jag bor idag. Jag äger också lite ekologiska plagg (t.ex underkläder), och idag sydde jag en egen väska av ekologiskt tyg.

  Din blogg är väldigt inspirerande vad det gäller att ta makten över sin konsumtion. Jag hoppas att du lyckas påverka många.