Så gjorde jag

Såhär bränner man ut sig tror jag:
Genom att läsa ut dötrista böcker för att man “ska läsa ut sådant man påbörjat”

Genom att tro att någon märker damråttan i hörnet

Genom att aldrig vara slug nog att arbeta hårt där det märks, och slappa där det inte märks.

Genom att alltid vara en präktig typ – till och med inför sig själv!

enom att inbilla sig att världen går under utan mig

 Så gjorde i alla fall jag

Så här håller man lågan uppe:
Genom att äta hemskt mycket choklad och använda långkalsonger och tjocksockar när man vilar varje dag.

Genom att pussa mycket på sin hund, sin partner och sin egen spegelbild

Genom att strunta i städningen och läsa en Elle istället

Genom att förstå att man är totalt och fullkomligt ersättlig och att man därför gärna kan stanna hemma sjuk och ha det bra

Genom att ropa Gud Hjälp mig, och sedan luta sig tillbaks.

 Så gjorde i alla fall jag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Så gjorde jag”

 1. Ja välstädat märker man bara om det är hemma hos sig själv, hos andra tänker man inte på det. Så fram för att läsa tidning och äta choklad istället! ^^

 2. gillar hur du sammanfattade det! Det är så skönt att bli påmind om sånt ibland. Jag som precis skulle börja städa för att mina föräldrar kommer i morgon, men de ska ju faktiskt hjälpa mig måla utsidan av huset, inte luska runt bland mina dammråttor! Tack clara för att du gav mig en ledig kväll =)

  Kram!

 3. känner så igen mig i den övre beskrivnigen. Det var mitt tonårsjag, men det vet du ju redan
  pusskram

 4. Åh va du är bra! Jag har nästan alltid haft den softa inställningen till livet. Men så ska det alltid finnas de som ska få en att känna sig dålig för att man inte powerwalkar varje dag och pluggar järnet för att få vg på tentan. Tack för att du inte är sån!

 5. Du er fantastisk. Din blogg får meg ned på jorden, får meg til å tenke på de viktige tingene. Du får meg til å ville være litt mindre overfladisk og litt mindre perfekt. Takk!!

 6. Vänner! Mitt bästa råd mot utbrändhet! Arbeta intensivt och engagerat när du arbetar. Koppla av ordentligt när du skall koppla av. Schemalägg och verkställ.;-)

 7. Jag håller precis på att läser en sån bok – jag tvingar mig igenom den, och hoppas på att det ska börja bli intressant nån gång (jag har sett andra som har sagt att den är jättebra, så jag väntar på att det jättebra ska börja). Boken är bara på sådär 800 sidor med liten text, så det är inte lite jag tvingar mig igenom. Snart ger jag upp, bara jag hittar något annat jag hellre vill läsa…

 8. klok som en bok! hade jag haft en arbetsplats med ett litet kontor hade jag skrivit upp dina tips och satt upp dem där. nu har jag ju inte det, men jag ska se till att spara dem och ta fram dem med jämna mellanrum för att inte glömma.

 9. Du har en underbar blogg. Och du pratar fint o Lycka till md bröllopet! Du är en sann inspirationskälla, du!