Hos farmor

Jag har spenderat helgen i Glommersträsk. Med Jakob, farbror Lars och pappa. Farmors hus är nog mitt favorithus. För det är så galet. Färg och grejer och alla saker på jordens yta som du kan tänka dig finns där. Huset är byggt 1917 och har munblåsta fönster och knarrande golv och det är bara underbart. Jag gillar galet fantasifullt och personligt. Mycket bättre än ängsligt Ikeamainstream. Här kommer bilder från det soliga köket.

wild-at-heart-012.jpg

Jakob matchar köket

wild-at-heart-197.jpg

Frukost i finaste tallrikarna

wild-at-heart-028.jpg
Glada pasteller. Observera en bekymrad Sixten i vänstra hörnet

wild-at-heart-233.jpg
Hundra små lådor

wild-at-heart-042.jpg
Brickor och telefoner

wild-at-heart-180.jpg
Pappa stekte plättar som vi åt med vispgrädde och nyplockad hjortronsylt.

wild-at-heart-040.jpg
Kantbant är toppen!

wild-at-heart-044.jpg

Mängder av udda porslin

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Hos farmor”

 1. Vårt hem är personligt trots att halva vårt hem består av ikeamöbler! Är man kreativ så är man och då spelar det ingen roll om man haft ett halvt sekel på sig att fixa med hemmet eller om man började för ett par år sedan på ikea!

 2. Fantastiskt så fint färgerna matchade i köket! Telefonen och den röda brickan var verkligen super!!

 3. skit vad fränt! min farmor har också bott i glommers (i det gula huset där vuxenskolan en gång i tiden låg) fast tyvärr så blev hon gammal och tvungen att flytta. Men Glommersträsk, åh så underbart!

 4. Diskbänken var ju supergullig! sjukt låg ser den också ut att vara, kanske inte jätteerogonomiskt, men ack så sött kök!

 5. hej
  hörde från klara j-r om bröllopet. Hon kunde inte komma. Får jag och Niklas kika? Om du tycker att det är ok, kan du maila mig dag, plats och tid? Kram rakel

 6. Nyplockad hjortronsylt??
  Jag hoppas den inte är plockad i affären.
  Ingen kritik mot dig, jag gillar dig och din fina blogg. Jag fick bara så lustiga associationer.

 7. Håhå! Sådana där kantband har vi på hyllorna i vårt skafferi och våra skåp i köket! Jättecharmigt!

 8. Åhh! Glommers! Jag var ju där en sväng i helgen, synd att jag inte visste att du var där, för då skulle jag ha knackat på hos din farmor och bett om en autograf 😉

 9. å en sådan där kaffekanna har jag med. fast i grönt. fint kök över huvudtaget. kult. jag tycker alla dina släktingar verkar ha så personliga å genuina hem. är det så? hihi

 10. Ok;
  1. De där tallrikarna är superfina. Jag har hittat en del alldeles sönderdiskade exemplar på loppis nån gång, men de var inget att ha. Hoppas du får ärva de där finfina exemplaren!
  2. Färgerna i köket är helt underbara. Det är så skönt att se väggar som inte är helvita.
  3. Plättar med nyplockad hjortronsylt=jag blir svag i knäna. Det godaste jag vet.

  Din farmors hus är ett riktigt fint ställe!

 11. Charmigt! Och så började jag skratta igenkännande när du skrev att din pappa stekt plättarna. I nästan alla familjer jag känner är det pappagöra. Det och grillat, resten av maten lagar mammorna. Varför är det så?