65 meter tyll

Ikväll har jag klippt ännu mer tyll. Till min brudklänning har det hittills gått åt inte mindre än 65 meter tyll. Jag skojar inte.

Är så trött och vill bara sova hela tiden. Men det är ju inte så konstigt. I fredags var det precis sex månader sedan min mamma dog. Ett halvår sedan jag träffade henne sist. Sånt tar på krafterna.

Tack för alla fina kommentarer som ni skickar. Jag blir glad även om jag inte hinner skriva svar på alla så läser jag dem noga och lyssnar på era sybpunkter. Ni får ha lite överseende. Och om ni frågat något och jag glömt att svara kan ni väl fråga igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “65 meter tyll”

 1. hej clara. kan tänka mig att de jämna datumen sen din mamma dog gör riktigt ont. man tror att man kan tänka sig hur det är när ens familjemedlemmar dör, men det kan man verkligen inte. trodde jag hade det när jag läste om din mamma för ett halvår sen. men för snart en månad sen dog min lillebror endast 17 år i en bilolycka. och den smärtan… den är något obeskrivligt. de jämna månaderna är inget jag ser fram emot.

  jag tänker på dig och ber för dig. verkligen.

 2. När man sörjer någon så är det som en del av en alltid fattas. Det blir svårare att göra alla de där sakerna som man innan tyckte var helt enkla. Det är nog därför tröttheten finns där som en slöja. Jag vet hur det är, hur ont de där halvårsdagarna och årsdagarna kan göra och hur urtröttheten känns. Massa kramar till fina du.

 3. Tänk att det är så olika; de sista 6 månaderna har gått jättefort i mitt liv eftersom jag blev gravid så och livet tog en ny, underbar vändning. För dig har samma 6 månader inte alls varit fyllda med samma typ av glädje och lycka som vårt. Dock ser man att du gör ett fantastiskt jobb i att ta vara på vardagens små glödjeämnen ändå, även om vi såklart inte får se det mörkaste och mest ledsamma på bloggen. Jag tycker du gjort ett fantastiskt jobb som ändå klarar av att gå vidare, du är stark och en riktig kämpe!

  Otroligt med 65 m tyll! Kan du gissa att vi är sugna på klänningen??? 😀

  Ha en toppendag!

  Kramar från söder! 😉

 4. Förstår lite hur du känner, Imorgon är det min Morfars födelsedag och det känns jobbigt att fira den utan honom…

 5. Det är snart 1 år och 8 månader sedan min mamma dog och lika länge sedan min yngste son föddes. Det gör fortfarande lika ont och jag känner igen tröttheten så väl. Det var en speciell tid med födelse och död så nära inpå varandra. Himmelen öppnades åt båda håll, den himmelska kontakten var så påtaglig.
  Men på nåt sätt känner jag mig vingklippt efter min mammas död.
  ❤Lisa

 6. Idag tänkte jag för första gången på ganska länga på Peter. och varje gång jag tänker på Peter så tänker jag också på din mamma. Jag vill fortfarande tro att de tar hand om varandra i himlen och har det bra. Eller tror. Jag tänker att det är så. För då är det lite lättare. Men jag är helt säker på att din mamma kikar på dig och ser när du klipper alla mängder med tyll. Det är jag 100 % säker på. 🙂
  Massa kram

 7. Min mormor dog för lite mer än ett år sen, och jag saknar henne som bara den. Men, det här med grav har jag aldrig fattat. Jag känner ingenting när jag står vid hennes grav. För hon är ju inte där! Det är verkligen min känsla. Min mormor var väldigt religiös, på ett väldigt avslappnat sätt, och hennes syn var ganska rätt och slätt att hon skulle komma hem till gud när hon dog. Och när jag såg henne bara någon timme efter att hon dött så var det väldigt tydligt att hon inte var där, det var bara det klassiska “skalet”. Så, alltså; ingen mormor under någon sten med hennes namn på. Hon finns när jag ser gamla bilder på henne, eller ibland när det känns som att hon sitter på våran kökssoffa och tittar sådär snällt som hon alltid gjorde. Kanske känns det så för dig också?

  p.s jag måste bara kommentera lite på ett inlägg här nedanför också (jag ser inte hur man kommentera direkt på det) angående “Jesusflashningen”: Jag känner igen mig totalt! Jag är prästbarn, så been there done that;)

 8. p.s igen
  Jag syr också en bröllopsklänning just nu! Fast till min storasyster, och i crêpe satin för 450 kr/m istället för massa tyll. Det blir spännande att se din modell! Min kommer nog upp på bloggen efter den 23, då hon gift sig 🙂 d.s