den spanska flugan

wild-at-heart-333.jpg

Vet inte hur det är för er. Men här uppe i norr är det oherrans mycket mygg i skogarna. Jag har tretton bett på vänstra benet. Min räddning är detta mintbalsam från Thailand. Smörj på och vips försvinner klådan och ersätts av en kylande känsla. De där thailändarna har minsan ett och annat gemensamt med oss i norr. Insekterna bland annat.

 

Förövrigt är mitt bästa tips när man reser att skippa fula souvernirer och istället gå till apoteken och shoppa. De har många roliga inhemska produkter och fina flaskor att fynda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “den spanska flugan”

 1. Hmmm.. Vi har mycket mygg här mä. Jag kanske skulle leta efter något mintigt att sätta på betten.. Undrar om det finns här.. Tack för tipset. Söt burk var det ju mä.

 2. Både jag och resten av min familj har ett såkallat “kinesiskt apotek” hemma! =) vi har samlat på oss inhemska salvor och grejor från Asiens alla möjliga hörnor. Det blir så fint så fint!

  kram Little Peaché

 3. Ah, vilket tips! 🙂

  Jag har förresten utmanat dig, kolla in Ekoblogg och välj om du vill anta den eller ej!

  Ha en toppen-fin onsdag!

  Kramalin

 4. Thaigrejjer funkar bra på myggbett, själv har jag ett stort myggbett som en halv pingisboll på armbbågen just nu och en som ser ut som ett stekt ägg på benet, jag är överkänslig mot myggbett och det kliar så jag blir tokig. Måste rota fram thaisalvan. Tack för påminnelsen!

 5. I och för sig, så har vi inte så mycket mygg här, strax söder om Stockholm, men inte ens uppe i Norrland blir jag biten längre (sådär 2-3 myggbett varje sommar – max!). Jag har alltid dåligt blodvärde, så jag tror det kan bero på det – jag luktar helt enkelt inte attraktivt om man är en mygga…

 6. Good afternoon! Just a quick word: it is a moment that I just see your blog. I love the photos you take. As I have discovered “Google translation” only recently, although some words are not translated I can just read your texts and I’m happy to better discover your blog! In short I love your “universe”! Thanks for the tip on this balm: my family uses it to his nose when cold but it’s too hard! Here it looks much better!
  Good luck and good for any continuation!

  PS: As my English is bad I translated my message with google, I hope this is understandable …

 7. Hej clara!
  Åh jag ska försöka hitta den där salvan när jag far till thailand, far dit på söndag 🙂
  Jag verkar nämligen vara någon favorit blodgivare för mygg.
  Hade gott! Och jag tycker din blogg e underbar!

 8. jag kör med alsolgel, sen hydrokortison kräm, sen xylocain, och lite loratadin. har blivit allergisk mot dom jäklarna så det svullnar och kliar mig till vansinne 🙁

 9. Om man inte får tag på denna lilla söta sak funkar det att ta kestine som finns på apoteket. Funkar jättebra mot myggbett! Det är en receptfri tablett med antihistaminer, det är nämligen histaminerna i kroppen som gör att man svullnar upp och kliar….

  Lycka till, till alla ni med myggbett!

 10. Thailändarna lärde mig det absolut bästa tricket mot åksjuka när jag blev sjösjuk: De smorde sånt här tigerbalsam under min näsa och på mina händer. Bra till mycket!

 11. Hey…I really love your blog…usually I just look at your photos (amazing!), because I don’t understand your language…

  I will try that tip from Marie’s post…maybe it will work.;)

  And yes..this White monkey balm is great…I bought a few when I was travelling in Thailand…;)

  Keep up the good work!
  Greetings,
  Ana