Är det bara jag som tycker så här eller är bloggvärldens föräldrar ovanligt könsbundna? Rosa till flickor och blått till pojkar. Prinsar och prinsessor. Av mina vänner som fått barn är medvetandet om könsroller starkt. Man försöker medvetet fjärma sig från de traditionella och väldigt konservativa barnkläderna, där sött är för flickor och tufft är för pojkar. Därför blir jag så häpen när jag läser dessa bloggar, där majoriteten av alla kläder är extremt könsbundna. När Engla bloggar om tapeten till hennes barns sovrum skriver hon att de valde gräddvitt – eftersom att de inte visste könet på barnet. Men  vad i hela friden har könet med färg att göra? Tror föräldrar att deras barn kommer bli könlösa om de inte får rätt färg på sovrumsväggarna? Eller att folk kommer ta fel och missta deras barn för – gud förbjude – fel kön?

Bloggare, såväl som vanliga dödliga, får förstås klä sina barn precis hur de vill. Man är varken en sämre eller bättre förälder för det. Men – en himla fantasilös sådan.

Ett litet tips: När vi en dag fått barn vill vi absolut inte ha några könsbundna kläder eller leksaker.  Barnen kommer ändå bli helt uppfuckade i huvudet innan de ens lärt sig prata. Om någon misstar min lilla prinsessa för en prins och säger “Tjena tuffing” istället för “Åh vilken bedårade sötnos” så kommer jag hurra. Och detta gäller inte bara kläder. Titta vilka fina grejer man kan ge till en tvåårig pojke till exempel. Han blir jätteglad!

Jag tror att man måste vara den förändring man vill se här i världen. Jag vet i alla fall vad jag fått nog av.