På modefronten intet nytt

Ibland blir jag så sorgsen och trött på den här modevärlden. Engla utlyste en tävling där läsare skulle ge tips på bästa sättet att kombinera en leoparsmönstrad hoodie och det vinnande svaret blev det här:

 

Jag hade matchat hoodien med ett enkelt svart linne och mörkblåa jeans och mina härliga UGG-stövlar.

 

Jaha? Det är ju förstås inget fel på just det svaret. Så kan man ju göra om man vill. Det som är konstigt är att någon kan vinna pris för det svaret. Det är nämligen standarsvaret för nästan alla stora modebloggar när de köpt någonting nytt:

 

Titta vilken fab paljettopp, den ska jag ha till ett par jeans och  stövlar

Vilken snygg tisha, den ska jag ha till ett par jeans och  stövlar

En grymt snygg kavaj/pälsväst/kappa/skinnjacka DEN ska jag ha till ett par jeans och stövlar!

 

NÄHÄ?

Men åh! Det säger ju sig självt. Men det kan man väl räkna ut med röven, visst? Det fattar ju alla att man kan ha en överdel till jeans och stövlar. Men vad mer då? Kan man inte ge lite ny inspiration och tips? Men nej, det kan man oftast inte då majoriteten av alla stora modebloggar  går klädda i just en topp, med jeans och stövlar. Och förmodligen gör läsarna precis likadant. Och det är det som gör mig så trött. Alla vill ha samma typ av annorlunda saker och vara lite udda på ett likadant sätt. Vill vara unika på precis det där sättet som alla andra är. Så att vi inte är unika på fel sätt liksom. Det gör mig trött.

 

 Trött var ordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “På modefronten intet nytt”

 1. Åh gud, vad jag håller med dig. Slutade läsa modebloggar sen jag insåg hur intelligensbefriat det (för det mesta) är.

 2. Du får sagt det du! Eg syns der er ganske så fasinerande å sjå dei som trur dei er skikkelig orginal å skal være “frikete”, men eigentleg har dei akkurat den samme “uniformen” som alle andre som liksom er frikete. Nei, hadde vore fint med fleire som deg som har på seg kle fordi dei er fin og ikkje fordi alle andre har akkurat ein slik.

 3. Jag tänker verkligen på “dolly är ledsen” när jag är inne och läser på din blogg..

  jag har en liten fråga! vad har du för kamera? Du tar verkligen så sjukt fina bilder och det är en sån härlig skärpa på dem? får du redigera dem mkt eller är det bara en hyperbra kamera som ger fina färger? svara gärna antingen på mailen eller på http://www.carrawik.blogg. se

  MVH Carra

 4. du satte ord på det jag känt SÅ länge!

  jag orkar inte ens läsa vissa modebloggar längre. det handlar bara om att värva sina läsare till värvningssidor för att få en massa egna saker, smygreklam (som de låtsas om inte är reklam), länkar med “modetips” till samma webbutiker om och om igen (smygreklam igen då?).

  finns inget utvecklande med modebloggar längre. de flesta av dem borde dö ut.

  du däremot, du är en frisk fläkt.

  kyss.

 5. Det är så skönt att den här bloggen finns. När jag läser den får jag lust att gå till Kupan och köpa blommiga lila klänningar, ha på mig hundra år gammla pärlhalsband, gå till kyrkan och titta på konst, baka eget bröd istället för att köpa…

 6. Halleluja! Du har ju rätt.

  det blir ju så otroligt spännande allting…eh..? Det är det här med “rätt” som stör mig. Att man ska vara så himla “rätt” genom att vara som de andra.

  När jag läser din blogg…då…då andas jag frisk luft på nåt vis. För du är så rejäl och vettig.

 7. OH! Du satte verkligen ord på mina tankar. Därför är det så skönt att läsa din blogg, för du talar ut om sånt som alla andra tänker men inte vågar säga.

 8. hahah älskar det är inlägget, och jag håller fullständigt med dig! hoppas alla modebloggare läser detta!

 9. Hmm, jag bara drar mig till minnes när outfits.se drog igång & jag tänkte att det kan väl vara ett kul ställe att gå med i. Men snacka om att jag tröttnade snabbt. Alla som faktiskt hade någon fantasi och hade lite egen klädstil blev näst intill utmobbade av taskiga kommentarer & alla i jeans & t-shirt-uniform höjdes till skyarna i kommentarer och med toppbetyg. Omåttligt trist. Trivs man i jeans & t-shirt så är det givetvis helt ok, men det är rätt fånigt att kalla det egen stil eller intressant.

 10. Så rätt! Jag såg en tjej i tonåren på spårvagnen idag, hon var så moderätt att man undrade hur det vara att vara en kopia av de kända modebloggarna: Blont (lite blekt, men “naturligt”) hår i slarvig tofsknut på huvudet, stora svarta nördbågar, stuprörsjeans, vita converse och svart trench och ett litet svart läderarmband med nitar. Jag funderade på hur man tänker när man tittar på kända modebloggare och kopierar rakt av.

 11. Åh jag håller med dig och Jessica! Vad som är ännu tråkigare är att alla som vinner sådana där outfittävlingar är de som ser likadana ut som innehavaren av bloggen som ger tävlingen.

 12. jag älskar att du liksom smyger in ett litet wille craaford-citat. han har sina poänger minsann. liksom du! jag är numera beroende av dina fina bilder, dina både kluriga & raka texter och din känsla. tack för inspiration och – som nån annan skrev – frisk luft!

 13. Jag blir så glad när du blir lite arg, för vi blir lite arga på samma saker. Och då ser jag att någon skriver om det som jag blir arg på. Kan du inte vara arg lite oftare? Världen behöver fler kloka, arga människor.

 14. …och vi tycker lika igen. Du är bäst i test Clara!! Tänk att du alltid lyckas sätta fingret på pricken rätt på allt. Jag håller med dig till fullo här…och ja, trött är ordet.

 15. Gud, du har så rätt. De flesta modebloggar är på samma vis; kopia på kopia på kopia och inte vet man var det hela började, modebloggsknuten på huvudet och ridstövlarna och köa utanför h&m inför något fantasilöst designersläpp. Jag är tämligen less på det hela och det är synnerligen skönt att läsa en blogg som inte är som alla andra.

 16. Din är bäst av alla bloggar och jag håller fullständigt med dig. Tråkigt och skitnödigt änglsigt är det. Det som ändå äcklar mig mest i modebloggsvärlden är detta med shoppingen och de dyra märkeskläderna. Det är ju tjejer under 20 som pratar som om de vore jätterika. Hur är det möjligt att de kan köpa så mycket ? Pappas plåmbok? Det är både en klassgrej och en yta av sällan skådat slag. 🙂

 17. Underbara du! Ett inlägg helt i min smak. Gud så trist att inte kunna gå utanför ramarna lite. Jeans och stövlar till allt… Nä, för mig är det tvärtom en sport att sticka ut från mängden! Har alltid varit det. Om du orkar svara – skulle du kunna säga vad den fjärrutlösare du har till din Canonkamera heter? Jag är i stort behov av en sådan och vet inte vilken jag ska välja. Trevlig helg Clara!

 18. Visst håller jag med om att det är tråkigt. Men å andra sidan,vill inte alla sticka ut. Modebloggarna utger sig väl sällan för att vara orginella, snarare trendiga. Det kan man ju inte påstå att de inte är iallafall.

 19. jag håller med dig! är ganska less på att alla ser likadana ut men ändå beskriver dom sig som unika och bla bla bla. trist trist!

 20. Du har absolut rätt. Därför är det skönt att läsa bloggar som har någon point mera, sådär som din. Du är så äkta ! Det gillas starkt.

 21. Det är lite ironiskt när det som förut var o-inne (dvs jeans o t-shirt) nu är modebloggs-mode. Har liksom flera andra här slutat läsa modebloggar, för de ger mig komplex och köphysteri. Har inte köpt kläder sedan augusti och det är personligt rekord. Det har gjort mitt ha-begär mindre men så fort jag går på stan och ser en rea-skylt börjar det rycka i köpnerven.

 22. Så sant, så sant. Tröttsamt är ordet. OCh detta är anledingen till att jag inte läser 99,9% av alla bloggar där ute. De är så fasligt trista. Inte din såklart. kram

 23. I en av sina sånger sa Grupp 8 “du är vacker för du är unik”, något som dagen modebloggare inte verkar hålla med om..

 24. Inte så spännande kanske. Men jeans är jeans är jeans är jeans är det bästa jag vet. Går ju liksom att kombinera till allt, att klä upp eller ner med. så SÅ tråkigt håller jag inte med om att det är ändå, även om jag instämmer i att man borde vinna en tävling med något hottare tips 🙂

 25. Kan inte annat än att hålla med. Det blir så enformigt på monga mode bloggar. Och så ser man ganska tydligt “modebloggstjejjerna” på stan. Särskillt i en liten stad. Där tom den kombon med jeans slarv knut och stövlar sticker ut. haha Så trist så trist.

 26. Jag är förvisso ingen modebloggerska men jag har aldrig någonsin jeans. Stövlar har jag mycket sällan också, några få gånger om året kanske. Jag brukar hellre köra på: åh vilken fin topp! den ska jag ha till en snygg vippkjol. eller en minikjol! eller en med hängslen! Eller så köper jag i större storlek och har tjocka tights under så blir det som en klänning! Möjligheterna äro många för oss icke modebloggerskor.

 27. Sitter och kollar igenom dina gamla inlägg nu och det här fick mig att skratta. Jag känner detsamma som du. Det ÄR verkligen så här, om de nu inte bjuder oss på en tunika från Gina Tricot kombinerat med svarta leggings. Förutom att det är asfult, är det tråkigt och inte alls särskilt personligt som vissa vill påskina att det är.

  Det är inget fel med jeans, jag använder också jeans ibland (dock mest färgglada), men det är inget fel med fantasi heller. 😉