Gör om, gör bättre

Idag har jag pysslat och knepat och knåpat. Bilder på resultatet kommer så småningom. Nu sitter jag och filar på en artikel och har precis satt upp ett par röda julgardiner i köket. Röd botten med vita hjärtan på. 10 kronor på loppis. Jag göra om ofta härhemma, då trivs jag som bäst. Jag stylar om porslin och gör stilleben flera gånger i veckan och möblerar också om en hel del. Varje gång har det samma uppiggande effekt. Och det är faktiskt inte alltid resultatet som räknas, utan förändringen.

Min syster och hennes bästa vän hade som största intresse att möblera om varandras rum när de var små. Tidigt syntes deras kreativa ådra och mycket riktigt – idag utbildar sig båda till designers. Själv har jag alltid älskat att fixa och dona. Min mamma var så himla bra på allting sådant och hade sjukt bra smak. Därför blev min kreativitet uppmuntrad och jag vet inte hur många olika tapeter jag hade under de år jag bodde hemma. Dyrt blev det inte heller eftersom att alla i min familj är riktiga loppisrävar.

 

Mitt bästa möbleraomknep är för övrigt att tömma rummet nästan helt och ta ner alla tavlor. När rummet är tomt  ser man  möjligheterna mycket tydligare än när man desperat ska försöka vända sängen och den fastnar i dörren och river ner en lampa som man får på foten och börjar grina och slår armbågen i garderobsdörren…ja ni fattar

 

Hur ofta gör ni om därhemma egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Gör om, gör bättre”

 1. Hallå i mossen.
  Jag gör om nästan hela tiden, eller, jag donar konstant här hemma. Det är liksom det mest rofyllda jag vet.

  Grejen är den att min käre herre är prefektionist och lat. Så han vill egentligen inte att jag skruvar och borrar och bygger här hemma. Men jag är en driftig kvinna som tar saker i egna händer, så det kanske inte blir så perfekt alla gånger. Men trivs gör jag.

  Och det är väl ändå det viktigaste?:)

 2. Faktisk nesten aldri. Jeg elsket å ommøblere når jeg var barn, men mange år i kollektiv med rom på 6-8 kvm har gjort at jeg har sluttet. Enda jeg nå bor å mye større rom. Men jeg elsker å sortere i hyller, rydde i suffer, lage systemer og pusle 🙂

 3. Jag har precis insett hur välgörande det är att röra om hemma. Blir inspirerad på nytt. När jag var liten byggde jag hela samhällen till mina dockor på golvet i flickrummet. Jag blev arkitekt…

 4. jag möblerar nog om mitt rum 3 gånger om året, om inte mer. jag älskar inredning och allt som har med det att göra. kruxet är bara att nu har jag nog testat alla möjliga möbleringar, om jag inte vill slänga ut något.

 5. haha, aldrig! bor så begränsat, med sänglampa som ingår i lägenheten/sitter fast i väggen och bara eluttag på ett ställe 🙂
  har inte direkt råd att köpa inredning heller och är inte så förtjust i ‘kitsch’ och prylar – hemma hos mig själv, ska jag säga! tycker det kan vara superfint hos andra, men jag orkar inte pillra och städa.
  men jag är imponerad av dig och andra som ändå orkar hålla på och göra om och göra bättre!

 6. Jag skulle vilja göra om mycket oftare i mitt hus, för jag har massor av idéer och gillar förändring! Men tyvärr räcker tiden sällan till och mina föräldrar tycker inte det är så kul när jag roterat om halva vardagsrummet… haha.
  Fast jag brukar alltid tänka på hur jag ska inreda och fixa med min första lägenhet sen när jag flyttar hemifrån.

 7. jag är ju fortfarande liten och bor i ett rum här i huset,men jag möblerar om säkert två gånger i månaden,jag kan aldrig bestämma mig för hur jag ska ha det………men det är kul!

 8. Din avslutning var ju bara så träffande. Det är exakt vad som händer varje gång jag möblerar om. Ilskan pulserar efter att allt har rasat tolvhundra gånger.

 9. Det är fantastiskt upprfirksande med förändringar. De flesta av oss mår bra av det trots att det kan kännas motigt. Jag möblerar sällan om men är mest ute på resande fot och lever i min resväska. Det är lite samma känsla, att packa ned och komma hem, packa ned och komma hem. Släppa taget och bryta upp.
  Hemma är det litet – 40 kvadrat med nästan bara kuddar på golvet att sidda på och stpra ytor att yoga på. Massa levande ljus och en kökshörna med ett illgrönt köksbord och 2 röda stolar. Sen har jag ett altare där jag chantar och mediterar. Det tar sin plast mitt i alltsammans. Vitt och mjukt som i himlen är alltihoipa =)

 10. min man vill göra om hela tiden. flytta möbler till galna ställen. ska ta dig på orden om att ta ut allt innan omgörning.
  vi har mkt 50-tal hemma och lite 70-talsgrejer oxå. Vår lägenhet är från 20-talet. Inspirerande att hitta och blanda det finaste från olika tider, även om 50-talet gör mig mest varm i hjärtat!
  tack för din fina sida!

 11. Jag flyttar å fixar också så ofta jag kan men ofta får jag för mig att flytta specialuppskruvade saker som lampor å sånt men när jag kommit en bit inser jag hur jobbigt det kommer bli, lägger ned och flyttar runt smågrejerna istället.
  Var hittar man dina artiklar som du ofta verkar skriva?

 12. Hur gör du med hålen efter tavlorna på väggen när du ändrar om så ofta?? Jag har flera fula tavelhål i väggen – blir så ledsen över dem eftersom de ser ut som skotthål.