Ester Williams?

c-435.jpg

Jag gillar att simma. Har alltid älskat att vara i vatten. Jag gillar inte att träna men jag gillar att simma. En gång i tiden tävlade jag och var faktiskt riktigt duktig.  Nu försöker jag simma  en gång i veckan. Men jag tar det lugnt. Ingen ångest ifall jag simmar mer sällan. Inget tvång att simma oftare. Jag simmar nästan aldrig längre än en halvtimme. Ibland mycket kortare. Ibland är jag nöjd om jag tar mig iväg över huvudtaget.  Jag simmar alltid själv.

Efter simningen bastar jag länge och äter apelsiner och gör en hårinpackning. Sedan smörjer jag in mig och torkar håret och promenerar hem i lugnt tempo.

Jag har slutat med den där hetsen. Jag orkar inte tänka på muskler och fett. Jag tänker att jag bara vill simma för att då får jag tid att reflektera. Och skärma av mig från världen. Dyka ner på botten och betrakta världen underifrån. Det är befriande. Att sträcka ut sig i bassängen. Crawla av mig frustrationen det fortaste jag bara kan, så att det känns som att lungorna ska sprängas. Eller lunka på med bröstsimtag och hinna tänka efter.

Jag gillar vatten. Det är helande och kravlöst. Inte blodsmak i munnen. Inte svettklibbande kläder. Inte personliga tränare. Inte utseendeångest. Bara jag och vattnet. Och min fina retrobikini. Det är grejer det.

Idag ska jag och Jakob på spa. Vi fick det i bröllopspresent av bönegruppen. Det ska bli så vansinnigt skönt. Jag längtar till vattnet!

Sen det här inlägget gjordes har jag skrivit en hel del om träning och motion här på bloggen. Här kan du höra poddavsnittet där jag och Erica pratar om att träna för lustens skull – och vilka stjärnor vi låtsas vara för att träningen ska bli roligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Ester Williams?”

 1. det låter så otroligt härligt! det verkar som om du är i mycket bra form, har bra hälsa och så. hur kan det komma sig om du inte tränar osv? går du långpromenader med sixten varje dag eller vad är din hemlighet för att hålla dig så sund? kram

 2. Vad härligt att du tar det lugnt, det är så det ska vara, leva slow! Berätta gärna vilka behanlingar ni fick, om de var bra och vad ni fick göra på spa:t! 😀 Du är inspirerande och klok!

 3. Vad du verkar klok clara! jag har nyss börjat läsa din blogg o jag gillar den! den värmer mej i bröstet o jag inspireras av dej att göra det JAG vill o känner för att göra. inte vad andra vill. nu ska jag gå ut i det fina vädret o reflektera 🙂 ha en underbar dag, det ska jag!

 4. Jag älskar också att simma! Jag simmade imorse faktiskt. På morgonen är det skönast för då är det lite folk i bassängen. Det är så avslappnande samtidigt som det tränar kroppen. Man hinner tänka mycket, och lösa många problem under en halvtimmes simtur! 🙂

 5. jag älskar att träna, gärna ofta och gärna. Men det är aldrig förknippad till någon ångest som tur är!

 6. Ha det underbart på spa! Jag var iväg själv i helgen, på Hasseludden i Stockholm, sååå skönt!

  Man blev nästan inspirerad av att simma nu, nästan…

  kram!

 7. Jag älskar att simma, men gör det alldeles för sällan. Tack för tipsen, nu ska jag kolla vad ett badkort kostar. 🙂

 8. I am just like you! I swam on a team for years, and too was quite good. Now I go to the pool and just enjoy, swim a few laps. The feeling after swimming is so wonderful, especially I think in the winter when you walk home. :o)

 9. Åh, jag håller med dig fullt och fast. Att vara i vatten är det absolut bästa som finns ever. När du simmar och blir varm kan du bara dyka ner med huvudet och känna hur otroligt skönt det är. Promenader med min hund och plaska i vatten, det är allt jag behöver. Tack för en fin blogg, jag läser den varje dag!

 10. Låter som ett sunt förhållningssätt. Samtidigt måste jag säga att jag älskar att träna och röra på mig. Det är bra för både kropp och själ! Ta t.ex. löpning som är som meditation för mig, ett tillfälle där jag fyller på min energi efter arbetsdagen.

 11. Jag älskar också vatten, men tycker att det är ganska långtråkigt att simma. Ibland går jag till badhuset med fästmannen eller någon vän och simmar 1 kilometer med mitt sällskap bara för att få hoppa, leka och plaska.

  Annars älskar jag dans och box. när det gäller att rör på påkarna. Kläderna som klibbar är njutning för mig och en sal full av svettlökar och hög musik är underbart.

  Det är fint att man gillar olika tycker jag.

 12. Tack för att du går emot allt vad samhället med våld pressar in i oss.
  Tack för att du vågar vara gammeldags.
  Tack för att du säger som det är.
  Tack för att du vågar vara stolt, lycklig med ändå sårbar och ledsen.
  Tack för att du finns.
  Tack för att du är en förebild.
  Tack för att du aldrig slutar blogga.

 13. Låter underbart. Bra tips. Ska nog ta mig några simtag och simma bort frustationer själv också… Du vet sådana där frustationer som att solen går ner för tidigt när man bara vill njuta lite extra av våren. Korta dagar, mycket jobb. Lite tid för vänskap och kärlek. Simma låter bra. Simma lungt och ha en underbar tid på spa!

 14. Jag önskar jag kunde få till det som du gör. Typ livet. Jag är fast i en jävla spiral som bara snurrar nedåt. Jag strular med mitt projektarbete, med mina vänner och med min hälsa. Samtidigt som jag inte kan släppa kroppsnojan. Jag är fullständigt nergeggad i en relation med en man som jag står så nära men vi kommer aldrig, aldrig vara på samma plan. Jag är så trött.

 15. hej! Du har en väldigt fin och inspirerande blogg.
  du har möjligtvis inga tips på var man kan få tag på en snygg bikini? lite 50-tals stuk eller liknande.

 16. Åh vilken vacker bild! Jag brukade motionssimma förr, men nu har jag bytt ut mitt simkort mot ett gymkort. Fast jag föredrar faktiskt simningen före gymmet.

 17. jag känner igen mig otrolgt mycket i det här inlägget. Jag simmar för att jag vill, inte för någon annan anledning. Sen är ju apelsiner i bastun så himla gott, blir på något märklkigt sätt godare då än annars.

 18. Relationen till vatten delar jag med Clara , men har slarvaat med simningen av idel latmanna göra. Men hej svejs i lingonskogen, nu skall jag leta reda pâ min baddräkt och bege mig till simbadet som ligger i skogsgläntan 10 min frân min lägenhet. Det är nyttigt att dyka ner och se världen underifran….man fâr bättre perspektiv pâ världen ! 😉 Skönt att inte leva där förjämnan !