Inredningsfilosofin

Om jag har en inredningsfilosofi så är den nog så här

Jag vill ha ett hem där barn tycker det är spännande att vara. Jag vill ha ett hem fullt av konstiga, vackra, fula, intressanta saker att undersöka. Jag vill att mitt hem ska vara som Pippis byrålåda. Där Tommy och Annika kan hitta skatter. Där man kan gå på upptäcksfärd

Så här kommer några bilder från oss. Så vi minns hur allt såg ut innan vi plockar ner det.

picture-1732.jpg

Sixten ligger i fåtöljen jag ärv efter farmor. Sminkbordet, tavelramarna, tidningsstället, lamporna. Allt det är köpt på loppis.

 picture-1823.jpg

Lampan fick jag i julklapp av mamma och pappa förra året. Klänningen i perfekt Ditamodell har jag fått av min faster. Den tillhörde hennes 90 åriga svärmor.

picture-1746.jpg

 Prylhyllan är från Tant Märta. De vackra Jesustavlorna har jag hittat på loppis.

picture-010.jpg

Kristallkronan är arvegods och rönnbärsgirlanderna trädde jag i höstas

picture-1766.jpg

 Allt på bilden är antingen second hand eller lånat

picture-1854.jpg

Några av mina fina cirkusfiguriner i porslin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Inredningsfilosofin”

 1. Hei. Så fint dere har det. Det blir sikkert kjempefint i det nye huset også. Gøy å se bilder av interiør.

 2. mysigt är ordet!

  och den där klänningen har helt perfekt nyans av grönt, den nyansen jag alltid letar efter. så är modellen toppen också

 3. Men jösses vad fint ni bor! Svårt att slita sig kan jag tänka 🙂 Skall bli spännande att följa er på vägen. Lycka till med nerplockningen!

 4. Åh Gud, åh Gud, åh Gud så fint! Hur mysigt som helst!

  Är så nyfiken på vart det nu bär väg, kan du inte maila om du inte vill outa det på bloggen?

  Hoppas kunna ge ett litet avslöjande jag med i veckan…

  Kramar i massor!

 5. Hej Clara!
  Ni verkar flytta från en härlig lägenhet. Är den i flera etage?

  Idag bloggar jag om min mammas blus som är lika (men annan färg) som den du visade häromdagen. Jag länkar till dig! Tycker att det var så roligt att få se en till. Mamma berätta också om var och när hon köpt den.

 6. Åh, du bor precis som en tant! Eftersom jag gillar tantiga saker, så är det en jättekomplimang! Hur trevligt som helst, och är inte loppisar bra, så säg? Nästan allt hemma hos mig är second hand, det är finare, billigare, personligare… Loppisar är bra!

 7. Bra inredningsfilosofi, jag minns precis den känslan hur man som barn älskade att gå på upptäcktsfärd o vilken liten sak som helst kunde vara en möjlig skatt.

 8. Bra filosofi! Tycker det kan vara så tråkigt med bara vitt och stilrent. Man vill ju ha lite att se på. Prydnadssaker är det bästa!

 9. Vilket fint och personligt hem du har. Arvegods är så fint tycker jag. Det blir så mycket kärlek och minnen i sakerna 🙂 Loppis är ju också kanon. Du verkar vara en härlig en 🙂

 10. När mina farföräldrar flyttade från sin villa så skrev jag en dikt om huset! Det var fyllt med konstiga saker från deras resor, blandad inredning och huller om buller, vinklar och vrår, en riktig äventyrlig djungel för ett litet barn… Min pappa blir väldigt rörd varje gång han läser den, säger att jag fångat själen i huset på pricken, han känner precis igen sig från sig egen barndom!

 11. Så fint, så fint. Det påminner mycket om min farmors vardagsrum fast mycket tjusigare. Upptäcksfärd är förresten en underbar inredningsfilosofi.

 12. Vad fin tanke. Jag och min sambo har lite samma tanke. Vi skulle vilja bygga ett litet lönnrum som våra barn kan få upptäcka och att gräva ner en liten skatt i en sandlåda någonstans som några barn kan få hitta. Jag drömde så om det när jag var liten. Katt eller lönngång. Och det är fint om man kan göra livet mer magiskt för barn!

 13. Åh, vi har verkligen liknande inredningssmak! Skulle vara jätteroligta tt få se fler bilder från ditt hem innan du flyttar!

 14. Wow, inte för att jag är förtjust i modern steril inredning, men din inredning är i klass med en 90-årings. Jesustavlorna är kronan på verket. Bra jobbat, nu behöver du inte möblera om på 60 år.

 15. Hej du sköna, jag lånar några av dina fina inredningsbilder till ett inlägg!
  Jag länkar förstås.
  Ha en trevlig tisdag!