Svar del tre

Hujeda mig. Här kommer ännu fler svar på frågestunden

 

Hur mycket tror du på gud, alltså du ignorerar vetenskapen och tror endast på eva och adam och hela bibeln som svar på allt eller kombinerar du vetenskap med kristendom

Jag tror på Gud av hela mitt hjärta. Jag tror också på att vetenskapen kan ge många svar. Dock inte alla

Hej clara! Älskar din blogg. Jag undrar vad du tycker om dem här knutby-morden, med tanke på att du är kristen så funderar jag på om du tycker att dem gjort något fel. Förlåt om frågan låter nedlåtande men jag är bara nyfiken.

Jag har inte personligen koll på allt som hänt i Knutby. Men såklart är det både tragiskt och hemskt. Efter vad jag förstått så behöver all hjälp de kan få, för att komma till rätta med sina problem. Alla religiösa sammanhang som isolerar sina medlemmar ska man passa sig för.

Hej Clara! Vart handlade du ditt äkta vaniljsocker, som du skrev om förut.

På Konsum

Vad arbetar Jakob med?

Han är personlig assistent

Om du fick skriva ett brev till dig själv när nu var tonåring, vad skulle du skriva?

Oj. Det borde jag ju skriva ett helt blogginlägg om. Tack för tipset

Kan du inte beratta lite om din kyrka, vad är specifikt med den?

Jag är med i en liten församling med ca 40 medlemmar som heter Björkstakyrkan. Den är intim och personlig men i övrigt är den ganska lik frikyrkor i allmänhet.

Jag undrar över vad man ska göra åt sitt sug efter någonting, eller allting? Du verkar ju vara en sån som slåss mot rastlöshet. och jag orkar inte käka två kladdkakor varje gång jag får desperata behov efter vad som helst. vad ska man tänka, vad gör man?

Hah, vilken klurig fråga. Det beror på vad man har sug efter. En rask långpromenad med en vän tycker jag botar de flesta åkommor, av inte allt för allvarlig art. Är man sugen och desperat på att förändra sitt liv så tycker jag att du ska skriva en steg-för-steg plan på förändringar du vill göra. Och så bara sätta igång. Du har makten över ditt liv – utnyttja det!

Jag undrar vart du köpt ditt korallfärgade läppstift?

På Make Up Store

Hvordan kom du dithen at du ble fornøyd med deg selv? Har du aldri “fortjener-ikke-tanker”? Ble du frelst som barn eller voksen?

Jag kan inte säga att jag är helt nöjd och accepterande mot mig själv. Jag kämpar med det varje dag såklart. Men en sak jag sällan gör är att älta de negativa tankarna hela tiden vilket många gör och enbart förvärrar saken. Jag blev frälst när jag var arton år så jag var vuxen.

Jag skulle gärna vilja att du berättade mer om din tid hos psykologen och varför du gick dit.

Jag gick till psykologen för att bearbeta allt jobbigt i samband med min mammas sjukdom. Det i kombination med att jag jobbade på ett ställe där de var väldigt oförstående för hur jag mådde, gjorde att belastningen blev för stor. Jag rekommenderar alla som mår dåligt  att uppsöka en psykolog. Och om ni känner någon som behöver hjälp ska ni boka en tid och tvinga med dem till psykologen i början. Om man mår dåligt så klarar man inte att styra upp det själv. Det gjorde i alla fall inte jag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “Svar del tre”

  1. Jag håller med om att det är bra att gå till psykolog, ibland hjälper det inte med de som står en nära, hur bra de än är. Man kan behöva någon som är neutral och som hjälper en att få ordning på tankarna.

  2. Hej! Jag undrar vart du vände dig när du sökte psykolog? Jag har en föreställning att det är dyrt och att det är viktigt att personkemin fungerar mellan patient och psykolog. Och hur ska man veta det?

  3. Jag tänkte på en sak en dag. En del gör sig som lustiga över att man tror på något som man inte ser! Som gud eller jesus eller andar eller vad det nu kan vara. Att de tycker att man är kokko, barnslig och ålderdomlig för att man är religiös! Det är ju som lite uppblåst och självgott och naivt i så fall att tro att man förstår allt i världen och att man redan har alla svaren på allt. Nu menar inte jag att alla ateister ser ned på oss som tror på något men en del gör ju det. En konstig sorts rasism mot religiösa tycker jag.
    Många varma kramar. Nu har du en egen plats på kafferepet på sidan “guldkant”.