Hemma hos farmor

Min farmor har världens finaste hus. Som hos Pippi Långstrump ungefär. Så mycket att titta på och undersöka.  När jag var liten drömde jag att jag gick vilse i alla vindlande gångar. Så spännande var det. Ja jag drömmer fortfarande det ibland.

nyhus_2482_1203957957_25851871.jpg

Inomhus finns stora spegeldörrar med bubbligt glas.

wild-at-heart-2331.jpg

I köket står en ommålad köpmannadisk

 brollopsresa-388.jpg

I lådan ligger hyllpapper fint

 wild-at-heart-0121.jpg

Gammalt linoleumgolv över knarrande träplankor

wild-at-heart-2291.jpg

Detaljer ur köksskafferiet

wild-at-heart-0281.jpg

Farstudörr och liten dörr till skafferiet

 wild-at-heart-0421.jpg

Brickor och en färgglad telefon

 wild-at-heart-0403.jpg

En fin kaffekanna står i givakt ovanför dörren

wild-at-heart-0441.jpg

Udda gammalt porslin

 a-6121.jpg

Sixten lurar på kökssoffan

 a-6271.jpg

I vardagsrummet står en fiol och vilar

 nyhus-26601.jpg

I blå rummet står en orgel som låter skräckinjagande när man spelar

nyhus_2645_1203709862_25851848.jpg

Och ett tjusigt antikt skåp med spritflaskor och cigarrer

 nyhus_2764_1203709919_258518491.jpg

Och på hyllan samsas porslinspjäser om utrymmet

wild-at-heart-1861.jpg

Trapphuset innehåller så många färgkombinationer att huvudet snurrar

 a-5412.jpg

Och fallhöjden är hög om man ramlar

 wild-at-heart-1871.jpg

En gammal skänk pryder sin plats

wild-at-heart-1891.jpg

Och en fruktansvärd fågel går till attack

 brollopsresa-4591.jpg

Jag spelar monopol och bakom mig syns tapetdörren till en liten toalett

brollopsresa-391.jpg

 Och här är farmor och farfars familj. Överst i mitten syns min kära farmor.

Hemma hos Märta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “Hemma hos farmor”

 1. Vilket underbart hem! Och vilka underbara tapeter! Jag önskar att sådana stod att finna även idag. Och att fler, t ex jag, hade modet att köpa dem och tapetsera med dem…

 2. Oj!! Ett sånt underbart hus. Man blir så glad av att se alla dessa färger. Nu förstår jag var du får din inspiration ifrån. Härligt!!

 3. Vilka vackra bilder. Vad är Sixten för ras? Kan du skriva några rader om vad som är speciellt för hans ras?

 4. Jag vill oxå ha en sån’ farmor, eller en mormor kanske för min farmor är ganska bra som hon är… På tal om något annat så tittade jag in på din blogg igår för första gången. Spanade runder lite och tyckte du såg fasligt bekant ut på de bilder du ler(och visar tandköttet, som en varg sa du själv). Men så kom jag på vem du liknar; systrarna Kallur, är du kanske syster med systrarna?

 5. Helt fantastiskt hus! Man blir lycklig. Varför inreda efter rådande avskalade trender när man kan göra det så här roligt!?

 6. Jag har lite smyg-kärlek till brun och orange inredning. Tapeten på de sista två bilderna är helt fantastisk. Gräslig men endå underbart vacker.

 7. Ljuvligt =)
  De röda pinnstolarna är kompisar till mina =) Jag köpte 2 prick lika på loppis för några år sen. Har dem till ett knallgrönt köksbord från Ikea 😉

 8. Å så fint! Jag älskar och önskar mig en sån fin köpmansdisk. Du känner så många med underbart knasiga hem. Underbart!
  kram på dig.

 9. Pingback: jo « Fantastiskt
 10. ORGELN! helt fantastisk. helt helt sjuk. gratulera henne för att hon har en så vacker orgel. ..och hoppas att någon spelar på den 🙂
  Och tapeterna. alla galna tapeter! fantastiskt. det syns att ni är släkt 🙂 (den goda smaken syftar jag alltså på)

 11. Älskar bilderna, men blev alldeles stel efter en stund när jag kolla på dem, för det såg exakt ut som det gör hos min pappas gamla faster. Olikheter dök upp efter en stund men endå så var det läskigt likt och jag kan bara hålla med dig. det är otroligt härligt att gå runt i dessa gamla hus med alla antika och fina saker!

 12. Tack för alla kommentarer!Ja min farmor hade finfin stil.

  Anna: Ja men jag har ju så många nya läsare att jag ville sammanställa alla bilder som de inte sett till ett enda långt underbart inlägg

 13. jag har också sett bilderna förr,men det gör inget,de är så härliga, tycker bäst om den med hörnskåpet,och den med monopolet

 14. JAG ÄLSKAR DE DÄR BILDERNA ALLTSÅ! Vilket fantastiskt hus. Jag skulle vilja gå runt där inne och bara kolla på alla saker länge, länge!

 15. UNDERBART!!!!
  Och den brun-orange-blommiga tapeten hade vi i hallen när jag var tonåring på 70-talet.Fasen att nån har den kvar!!!!Det är bara så härligt att se att det finns ställen där det inte rustats o Ikeats

 16. Oh, vilka fantastiskt inspirerande bilder! Jag får alltid en sådan hemlängtan tillbaks till norrland när jag läser din blogg. Keep it up.

 17. Jo, det är vackert allting. Och jag förstår hur det fungerar. Men ska man verkligen göra upp med/om – vad det än är man tror på – Jesus/Gud, och hur det egentligen var att växa upp i detta hus, så kanske man måste börja tala sanning nån gång? Du har en vacker bild. Men fråga en som har levt där.
  Kram, från din farbror.
  PS: För övrigt så tror jag inte du förstår hur ont det gör att se en del av dessa bilder. Dom är sanna, men dom ljuger samtidigt, framställda som dom är, med utvald och begränsad verklighet. DS

 18. Hej Claras farbror (om det verkligen är så?)

  Det känns som om du är ledsen över saker Clara inte kan göra något åt. Ganska orättvist att skriva sådana saker här – där alla kan se… När det kanske är något som man borde prata om inom familjen istället?

  Kram till dig Clara!

 19. Hej Clara! Det är såå himla tufft men i min familjs sommarstuga som var min farmors hus innan hon gick bort så finns exakt de bruna tapeterna med rosor på som hos din farmor!!! De är så härliga och om jag får bestämma så ska vi aldrig tapetsera över dem. Mvh Hanna