Om män och kvinnor

Det fjantigaste jag vet är sådana här listor om vad som är “typiskt manligt” och som oftast återfinns i tjejtidningar. Som för att undervisa tjejer vad en riktig man är. Som tur är så stämmer de aldrig. För tjejtidningarnas bild av män säger att de är efterblivna tjockskalliga idioter som äter snor och kollar på porr så fort flickvännen inte är hemma. Och det måste ju i sin tur göra tjejerna till än värre idioter som står ut med karlsloken.

 

Överlag så är ju tjejtidningstest fruktansvärda. Vare sig du kollar vilken sorts tjej du är (Frisläppta Frida, Konstiga Kicki eller  Ensamma Emelie) Eller om du får reda på om du lider av hängbröst (lägg en penna under tuttarna – om den ramlar ner kan du pusta ut) eller om han är rätt kille för dig ( här är det 1 x 2 svar som gäller). Oavsett vilket så är du alltid fel ute.

 

Tack Gode Gud för att livet inte är så svartvitt som tjejtidningarna utmålar det. Som man trodde när man var femton år. Tack för att kärleken inte ryms i ett test på fjorton frågor på mittuppslaget av Frida. Tack kära nån för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Om män och kvinnor”

 1. Jeg klipper tåneglene i stua! Men jeg spør alltid om det er greit først!

  Men ja, 90% av alle dameblader gjør meg bare sint når jeg leser dem. Jeg leser ett fast, resten rører jeg ikke.

 2. åh jag hatar sånt. ush vad deprimerandeom allt i sånna listor skulle vara sant. att alla är likadana. vad skulle då vara det roliga med nya människor?

 3. Håhåjaja, så mycket dumheter det stod i sexlistan. Jag läste och tänkte på min sambo och noll stämde. Bättre än så känner jag honom.

 4. Det håller jag verkligen med om! Jag har bojkottat tjej- och damtidningar av det skälet sedan jag var 18 år. Dessa tidningar trycker ner tjejer snarare än får dem att må bra. Tur att det finns fler som inser det…

 5. Gud ja, jag minns den ångest man hade i tonåren då man läste sådana saker, jag mådde så dåligt över att alla män var så hemska och jag kommer aldrig träffa någon som tycker om mig, för enligt tidningarna är jag inte sån som män faller för. Så lycklig över att jag inte är i tonåren längre, ingen åldersnojja i världen kan slå tonårsångesten..

 6. För många år sedan hade jag en kille (som inte alls var en mansgris på något sätt) som läste det där om pennan under brösten. Jag gick då i gymnasiet och på den tiden hade man ju ett pennfodral till alla sina pennor. Jag hade ett snyggt i rosa ormskinn och jodå, en av pennorna där i fick plats under bröstet. Även två och tre pennor. Tills slut testade jag, och ta mig fan om inte hela pennfodralet fick plats och jag kunde gå runt och bära det. Inte förrän jag hoppade föll det ner. 😀

  Men ingen har härligare byst än jag, för mina har just än en gång gett livsviktig mat till min fantastiske son, så då bjuder jag på “lite” häng!

  Många kramar!

 7. Åh vad jag tycker detta inlägg var bra! Jag håller verkligen med dig! Tjejtidningar kan verkligen bryta ner både självförtroendet och självkänslan hos en ung tjej.

  Ha det bäst!

 8. Det värsta är att det följer med upp i åldern på vissa håll. Läste boken ‘På smällen’ nu när jag blev gravid och både jag och min pojkvän höll på att kasta boken i toaletten flera gånger. Den har en vidrig syn på män och kvinnor som är omodern och förnedrade. Tyvärr innehöll den oxå en del bra faktarutor så jag läste ut den men rekommenderar den varsamt. man måste ha med sig ett säck salt och en massa tålamod om man ska läsa den. Och den är skriven av sk ‘moderna’ två kvinnnor i 30årsåldern… sorgligt…

 9. Det värsta är ju att de här testen gör det möjligt för unga tjejer att hitta så många fel hos sig själva. Man har hängbröst, har inte förlorat oskulden än, väger för mycket, är för kort eller för lång, äter för mycket, har fel klädstil, är allmänt fel överhuvudtaget. Jag läste någonstans när jag var 15-16 år att om man står med fötterna en decimeter, eller om det var en halv decimeter, från varandra, och låren går ihop är man för tjock. Mina lår gick då ihop på ungefär en millimeters ställe, så då var jag ju tvungen att fixa så att de inte gjorde det. Jag har gått upp 15 kilo sedan min mission då jag var 16, och mina lår går fortfarande inte ihop på mer än en millimeters ställe. Jag är normalviktig. Äntligen. Om jag bara vetat det när jag var 15-16 …

 10. Ja det är verkligen helt idiotiskt med alla dessa tjejtidningar som målar upp felaktiga schablonbilder av hur killar och tjejer är och “ska” vara. Det är ungefär som att säga att alla tonåringar super, knarkar, röker osv.. FEL! Alla är inte likadana och de flesta killar är VERKLIGEN INTE som de där grobianerna som Frida mfl skriver om. Undrar när det kommer en tidning som speglar saker som de faktiskt är. Där tjejers självbild är värd mer än ett test på 14 frågor.

 11. Tänk vad skönt det är att bli äldre ändå. Jag minns fortfarande när jag insåg att tjejtidningar tog mer än de gav, psykiskt. Idag läser jag må-bra böcker och bloggar. Typ din. 🙂

 12. äh, fy fan, jag tror knappt mina ögon! inte ett dyft har ju ändrats på tio år sedan jag själv läste sådan skit. och så påstår folk att inte feminismen inte behövs längre… suck. nåväl, tack för ditt inlägg! vi och alla män som inte fantiserar om att sätta på bästa “tjejkompisen”, går på strippklubb och överkonsumerar porr kommer förändra så att våra barn slipper bli hjärntvättade med sådant här sexistiskt skräp!

 13. hehe. en vän till mig som pluggar journalist har en gång berättat för mig om bekanta till honom som gjorde praktik på “tjej-tonårstidning”. gissa vilka som fick i uppgift att skriva såna där test.

 14. Visst är det så, dina analyser är alltid så klarsynta! Män är ju också offer för gräsliga schabloner, som säkert också blir självuppfyllande profetior. Framför allt är det ju ett skoningslöst nedvärderande av kvinnors intellekt om man förutsätter att alla män, och därmed också de män heterosexuella kvinnor väljer att leva med, är grottmänniskor. Suck, när ska vi slippa sånt här? Fortsätt belysa sånt, Clara, debatten behöver dig!

 15. Ja, Veckorevyn gör verkligen vad de kan för att konservera könsstereotyper och därmed könsmaktsordningen. Väldigt deprimerande att läsa sånt. Det stämmer väldigt illa in på mig i alla fall.

 16. det var ju roligt!

  jag bor I NY och sitter pa en mataffar/cafe med gratis internet pe deras datorer. har ar vissa sidor blockade pga av olika anledninagr, t.ex. datingsidor. sa tanka sig vad som hander nar jag ska klicka pa dina lankar i detta inlagg….BLOCKAT! haha pga av att de, enligt dem, tillhor kategorin Lingerie/Bikini. haha, de vet inte hur ratt de har.