Skatter och fynd

Igår var vi på loppis. Jag gjorde flera fina fynd. Älskar att loppissäsongen dragit igång på riktigt nu. Älskar ju att rota runt. Och hitta fynd så billiga att man betalar dem i mynt. Här är några av skatterna jag fann

 

picture-1499.jpg

En fin twistburk att ha skorpor i

picture-1504.jpg

  Några tygbitar som jag ska sy kuddar av. Älskar vinbärsrankan

 picture-1488.jpg

Gamla kokböcker. Otroligt bra inspiration när jag hittar på nya recept

 picture-1512.jpg

Så fina bilder också

 picture-1511.jpg

Och ännu underbarare är det att någon också plitat ner egna recept och råd

 picture-1497.jpg

Två fina stora skopor. En ska stoppas i musliburken och en i mjölkaret

 picture-1491.jpg

Ett dominospel i en fin träask

 picture-1494.jpg

En gammal sprucken kruka till mina Mårbackapelargoner

sficture-1485.jpg

 

Och slutligen en underbar snurrande karusell i trä. Det sötaste jag någonsin sett. Jakob himlade bara med ögonen och frågade

Men vad ska du ha den till?

Ja men vad ska jag inte ha den till? En karusell är ju bra nästan jämt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Skatter och fynd”

 1. åh! den grönrutiga boken köpte jag också igår. precis likadann! jag har en med varmrätter också. den är blå. så fin.

 2. Ibland är äkta män bra att ha: som ett filter för att inte släpa hem f ö r mycket prylar.
  Men ibland är dom bara i vägen.
  För vissa saker kan man inte motivera och argumentera om varför de självklart ska få följa med hem.

  – Varför jag vill ha en tax snidad i teak? Den kostar fem kronor och ska bo på fläkten i köket. För att jag v i l l det.

 3. Håller med dig till 100% en karusell är bra att ha till hands! Man vet aldrig när man behöver den. Jag tycker att man ska omge sig med sådant man älskar och/eller blir glad av, livet blir så mycket trevligare att leva då. Tyvärr är det så lätt att glömma bort i jakten på “lyckan” och “the next big thing”…

 4. Underbara clara.

  Nu när du har ett hus ska du inte ha en egen liten loppis på sommaren? Tycker det skulle vara spännande. Slutligen vill jag bara tacka dig för att du har en fantastisk blogg som skänker mig tröst, lugn och glädje. =) Underbart!!!

 5. Visst är det trevligt med en egen KARUSELL!!
  Den har varit till både GLÄDJE och NYTTA för min dotter Vanessa i många år, men igår fick karusellen ett nytt hem!
  (nytt ord= Karusell- Adoption)
  Lycka till med livet! Hoppas att ni snart får en söt liten flicka/pojke som kan leka med karusellen någon gång. Kram från loppis försäljaren, som också bloggar (på vk.se. Hemtjänstbloggen)/ Carina

 6. haha du är för huslig och go! att läsa din blogg är som att landa i ett hav av blåklockor; vackert, skönt och lugnt.

 7. Snälla Clara (eller någon annan söt), hur uppvaktar jag världens finaste sambo på födelsedagen? Jag har legat sjuk länge men vill överraska och visa hur mycket han betyder för mig. Skulle bli så glad för tips :).
  Kram

 8. Men åh vilka underbara skatter du funnit! En karusell i miniatyr har jag önskat mig sedan jag var liten liten, jag vill fortfarande ha en, gärna en med karusellhästar och så skall den spela en liten melodi…

 9. Hej Clara! brukar läsa din blogg och gillar den verkligen jättemycket, du tar upp det viktigaste, ovikitgaste, roligaste, jobbigaste och trevligaste och den blandningen gillar jag! Häromdagen hittade jag också en sån där twisterplåtburk och tänkte att en sån skulle Clara också kunna köpa! Fortsätt med vad du gör, du är verkligen bäst! Kram

 10. Hej Clara!
  Vilka underbara fynd. Alldeles för länge sedan jag var till en loppis! (brukar vara minst varanann vecka, nu kanske en månad sedan – får abstinens!)
  Min man undrar också ofta vad jag ska ha saker till, men mycket kan vara bra att ha. Man kanske bara inte vet det ännu =)

 11. recepter på titelsidan till stora kokboken (det handskrivna) är nog ett recept på hemgjord Martini, liknar ett gammalt Martinirecept jag har… Har aldrig testat det dock. Jag själv är både kokboks- och trädgårdsbokstok, landskapsarkitekt som jag är och jag älskar att funda böcker på antikvariat, loppis eller auktion. Jag älskar böcker över huvudtaget, gärna gamla med anteckningar i marginalerna.

 12. Tyget med vinbärsmönstret, de vackra bilderna i receptböckerna och karusellen var fantastiska!