Blaj och dagiskvalla

Blaj. Nu är jag evigt less på att spackla och måla. Jag vill ju möblera. Spika upp tavlor. Inreda. Och hur man än spacklar och målar i vårt gamla hus så ser det ändå snett och vint ut. Det är ju förstås det som är charmen men ibland är det svårt att veta var gränsen mellan charmig patina och dagis-kvalité går. Om man överträtt den eller inte.

 

Vi har i alla fall fått hem sängar nu. Så skönt efter två veckor i tältsäng. Alla som kommer hit undrar var våra möbler är. Vi konstaterar alltid att det inte finns några fler möbler. Det här är allt vi har. Två sminkbord. Två fotöljer. Nu har vi två sängar. Och så några stolar och ett bord.  Det finns mycket fint att investera i. En soffa till exempel. Tyvärr tycker jag att nästan alla nya soffor är fula åbäken som tar upp alla ledig golvyta. Alternativet är en obekväm men snygg retrosoffa. Som pest eller kolera.

 

Jaja ni märker ju att jag gnäller. Det är för att jag behöver mat. Efter maten ska jag jobba som en gris och måla färdigt det som ska bli vardagsrummet. Vint och snett på gränsen till dagiskvalla. Men vad gör väl det. Bara det någon himla gång blir färdigt. Så att jag får spika upp tavlor

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Blaj och dagiskvalla”

  1. Efter mycket gnäll och ömma händer är det snart dags för det roliga. Ser framemot att få följa utvecklingen. Allt det sneda och de charmiga detaljerna.

  2. Hej Clara! Jag läste ett gamalt inlägg där du skrev om tidningen cosmopolitan och hur verklighets skev och tragisk den är, jag håller fullständigt med dig och jag brukade vara en utav dom unga tjejerna som trodde att livet gick ut på att vara attraktiv och lista ut pojkarnas dålda meningar i allt dom säger och gör. Det är inte så konstigt att unga tjejer mår som dom mår, och vilken skev verklighetsuppfattning sen! det finns ju så mycket fint och härligt i livet! Jag började fundera på om man verkligen får skriva vad som helst, kan det inte räknas som hjärntvätt? vet du något om sådant? jag vill sätta ditt dom och få slut på allt strunt!

  3. vi har renoverat i vårt hus i tre och ett halvt år nu. Alldeles, alldeles strax är vi färdiga. Det tar tid. Mycket tid. Men så måste det få vara. Känner man i perioder att man inte orkar göra något, ja strunta i det då.. Mitt bästa tips är nog ändå att göra ett rum i taget och göra det helt klart, med lister och allt innan man tar sig an nästa rum! Det är ett 1000krs tips!

    kramar!

  4. Hej clara!
    Jag fattar inte. Bodde ni inte tillsammans innan ni köpte huset? Hur kan ni ha så lite möbler?

  5. Förlåt att jag snokar, och detta kanske är lite fräckt, men ska inte du och din man sova i samma säng?