Vanilin och maktlöshet

Oavsett vad jag skriver om så är det alltid någon som blir kränkt och sårad och skyller på mig. Ett klockrent exempel är när jag skev om boken Den hemliga kocken och berättade att vanilinsocker är skit. Då trillade dessa kommentarer in.

 

Det är ju inget fel i det du säger om…vaniljen. Men när ens föräldrar håller på att skiljas och man knappt orkar med skolan, då blir det faktiskt bara ännu värre av att läsa ett sådant här inlägg.

Och sedan detta:

å trevligt att du kan stressa upp oss ensamstående mammor som inte hinner läsa Boken eller handla rätt. Ja – ENSAMSTÅENDE MAMMOR FINNS ÄNNU – och vi är inte som dom i TVn.

 

Och till er vill jag bara säga. Att jag är hemskt ledsen att vanilinsocker gör er upprivna. Det var ju förstås inte min tanke. För hur ska jag veta att just ensamstående mammor stressas av vanilinsocker? Och hur ska jag veta att skilsmässobarn mår ännu sämre om jag berättar att vanilin är granröta? Det är ju helt omöjligt för mig att räkna ut. Men det som gör mig så beklämd är att dessa människor verkligen lider. För de tror att människor som jag har makten över deras liv. Makten över hur de ska må. En människa som blir helt förkrossad av ett inlägg om vanilinsocker måste verkligen ha det jobbigt jämt. Och känns sig fruktansvärt maktlös.

 

Men jag har goda nyheter: Ni har makten över erat eget liv! Ni kan aldrig styra över vad människor säger till er. Men ni kan välja hur ni vill reagera. Alla människor- ensamstående mammor eller inte – är själva ansvariga för hur stressade de väljer att bli. Om man blir uppjagad över en vanililinartikel så är det helt upp till en själv. Det ansvaret och makten tillhör varje människa. Det är förstås inte lätt som en plätt att lära sig. Men det är ännu svårare att gå igenom livet och tro att andra människor har ansvar för hur man själv mår.  Att man är ett viljelöst offer.

Om man inte tar ansvar för sina egna känslor. Sina egna reaktioner. Vem i hela friden ska göra det då?

Underbaraclara?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

81 kommentarer på “Vanilin och maktlöshet”

 1. Vilket bra inlägg Clara. Du är modig och omtänksam som bemöter svåra inlägg och inte bara struntar i dem. Du har sunda och vettiga tankar. Fortsätt så. Ville bara säga det och uppmuntra dig till att va DU för hela slanten.

 2. Vilket roligt inlägg. Nu fick jag mig ett gott skratt innan jag går och lägger mig. Tänk att vanilinsockret kunde uppröra så mycket. Men till den allvarligare delen. Det tog mig lång tid att inse det du säger, att jag har makten över mina egna känslor. Det är bra att du påminner och upplyser om detta eftersom många människor inte är där ännu.

 3. Herregud Clara vad jag behövde läsa det här precis alldeles just nu. Har precis haft kalas för min gamla morfar och kommit på att jag är så dålig på att visa de runt omkring mig hur mycket jag älskar dem. Jag är mest grinig och arg och lättretad och på gränsen till elak hela tiden eftersom jag har så mycket i huvudet om mina egna problem som i själva verket grundar i vad ANDRA sagt och tyckt till om. Så tack, det här behövde jag läsa. Det är bara jag som kan bestämma över mina känslor och mitt handlande, ingen annan. Imorgon vaknar jag och är glad och tacksam över det jag har och försöker på alla sätt och vis vara en bättre medmänniska. Och du, Clara, du är så cool. En riktig förebild att se upp till. Keep up the good work and spirit, läser alltid dina inlägg med ett leende på läpparna och avslutar dem (nästan) alltid med att vara glad. Det behövs fler som du!

 4. Ojojoj! Du får sluta skriva såna där fruktansvärt provocerande inlägg. Helt hjärtekrossande att skriva illa om vanillinsocker ju. Själv sitter jag här och är så upprörd att jag inte vet vad jag ska ta mig till och jag har ju inget val annat än att läsa din blogg 😉

 5. Det är märkligt det där, det är alltid någon som blir upprörd. Det är lite sorgligt att folk kan vara så omedvetna om var deras egna reaktioner beror på. Och trist att du får ta skiten.
  Och äkta vanilj är fantastiskt 🙂

 6. Vet du, det tror jag att jag ska ta och göra! Tänka mer på hur jag väljer att reagera alltså. Inte bli upprörd av vanilinsocker. ha en bra dag!

 7. Jag tycker iaf att du är himla bra och underbar Clara!

  Själv har jag en depression jag tampas med, och ofta, väldigt ofta, känns och blir allt skit. Och visst, då blir jag himla känslig och nästan lite vad som helst kan utlösa en panikångestattak. Men jag har lärt mej när jag inte “är mej själv”, och vad jag ska hålla mej borta från att göra, se, läsa och utsätta mej för då. Klart jag misslyckas, men jag försöker.

  Ska jag se till problem så är det ju vad som gör att jag mår dåligt i grunden, inte vad som löser ut all skit när jag redan är låg. För mej är det alla krav och all press som har fått mej att tappa balansen i livet. Och där tycker jag du är en sån fantastisk motvikt Clara! Du har kläder som inte är superdyra, du gör dina egna val och tror på dej. Det är bra. Att läsa din blogg gör att jag mår bättre och blir inspirerad!

 8. För mig vore det i och för sig en ära om du styrde mitt liv 😉
  skämt åsido så måste jag säga; WORD UP! blir man så fruktansvärt irriterad och upprörd över allt så kan man ju antingen sluta läsa saker som stressar och pressar eller helt enkelt gå till botten med problemet.. skriv en blogg om det vettja!

 9. Så djävulskt rätt! Jag är så trött på folk som beter sig som offer! Inser inte folk att de har makten över sina egna liv? Varför ger de bort sitt veto till någon annan?

 10. Så sant. Tyvärr är världen fylld utav människor som vill lägga skulden och ansvaret på någon annan. förr eller senare blir man dessvärre tvungen att ta tag i det. Faktum kvarstår att om ens liv inte blir vad man tänkt sig så kan man aldrig skylla på någon annan. Alla har inte samma förutsättningar men alla har samma val.
  Tack för din tankar!

 11. Alltså. Jag har mer problem än en människa borde få ha – jag är fattig och arbetslös, jag har alltid värk i kroppen, jag är allför överviktig (som tur är ska jag få operera magsäcken framöver – hurra!), jag är noijig, jag är överkontrollerande, jag orkar inte dammsuga… Men – sånt som faktiskt får mig att orka, är sånt som jag kan ha lite koll på, till exempel att göra vad jag kan för miljön (tex att handla ekologiskt) eller för mig själv (att äta veganskt och att välja riktiga produkter i stället för fusk). Det får mig att inte känna mig helt värdelös, och att jag faktiskt kan göra nån skillnad – att jag faktiskt spelar roll. Så man väljer absolut hur man vill reagera.
  Ett tips till dig, Clara (även om jag inte ser dig som stammis på McDonalds), på samma tema som Den hemliga kocken, är Jag och extra allt av Morgan Spurlock (http://www.bokus.com/b/9789172320284.html), han som gjorde Supersize me, om snabbmat. Tankeväckande läsning!

 12. Clara! Jag älskar dig! Du är min idol och du är ta mig fan det härligaste som finns i den skrivna världen! Läste detta inlägg för Johan över våran sconesfrukost nyss och han utropade: -“Wi-haa! Så himla bra skrivet!” Och jag håller med. Du är verkligen den underbara Clara!

  Tack för att du finns och förgyller världen med din visdom, vännen!

  Hur många kramar du än behöver!

  Malin

 13. Jag tycker et ar fantastiskt spannande att du har en san makt over dessa manniskor, Clara. Om man nu blir sa oerhort stressad over att lasa en artikel om matingredienser, vad hander da om man rakar sla pa tv:n eller oppna en tidning? Huvudet exploderar? Och jag forstar inte riktigt hur skiljsmassa och ensamstaendehet blir varre av ruttna granar. Det ar ju bara att valja produkt i mathyllan. Eller fortsatta med vanillin. Vilket man faktisktinte dor av.

 14. Hej Clara
  Jag förstår inte varför folk läser din blogg och sen klankar ner på dig för att du är “präktig” “hosmor” bla bla bla. Om dom inte gillar din blogg finns det ingen som tvingar dem att gå in och läsa. Om dom tycker att det är meningslöst att skriva om sånt så kan dom väl göra nåt annat. Jävla idioter!!! Jag älskar iaf din blogg. / Linnea

 15. jag kan berätta en sak för alla ensamstáende mammor där ute: det gár visst att använda hjärnan när man gár och handlar, även om man inte har man men istället tvá eller tre barn att ta hand om. min bästa vän är ensamstáende mamma och studerar samtidigt, hon har inte mycket pengar till förfogande men ändá kan hon ge sina barn god och nyttig mat. för istället för färdigrätter och fryspizza köper hon närproducerade grönsaker och är lite kreativ i sin matlagning. hon investerar pengar i en massa spännande kryddor som gör maten roligare och mera spännande. det är det faktiskt värd att investera lite tid i att informera sig, man kan se det som ett verktyg till ett bättre liv. investera en halv timme i att informera sig och má bättre hela livet. inget fel med det, eller hur?

 16. Kära Clara! Hur orkar du? Det har nog aldrig hänt att jag inte tycker som du. Faktiskt. Så jag sitter alltid och nickar för mig själv och tycker att du är klok 🙂
  Men att du alltid orkar komma med så kloka svar på tal. Som inte är elaka utan bara raka svar utan krusiduller. Hatten av för dig! När jag själv hade velat kasta ruttna bullar med vanilinsocker på alla så är du lugn och klockren. Ja..Imponerande och fantastiskt.

 17. Gott Clara! Väl rutet skulle jag vilja säga. Intelligent knäpp på näsan som vanligt. Jag skulle vilja uppmana alla att försöka se dig som jag gör, en härlig krydda i livet och en inspirationskälla till mycket.
  Bara du inte låter dessa kommentarer tynga ner dig.
  Ha en fin dag, helg och allt :).

 18. Det är synd om människorna. Har vi blivit så beroende av vad andra tycker och säger? Och tar vi inte längre ansvar för hur vi reagerar?

  Det är inte en värld jag vill leva i. Där människorna utvecklas åt ett håll där det blir legitimt att inte längre behöva ta ansvar för sina egna känslor. Och om man inte kan ta ansvar för sina egna känslor, kan man då ta ansvar för sina handlingar? Och om man inte kan ta ansvar för sina handlingar så är vi riktigt illa ute.

  Nä, vet nån vad!

  Bra skrivet Clara!

 19. Haha, när mina föräldrar höll på o separera så köpte min brorsa den boken och drog sig inte för att berätta vilken skit jag stoppade i mig medan jag satt och åt.

 20. Klara, du gör inte bara dig själv stolt när du står upp för dina åsikter utan mig med! Herregud ja. Att bläddra in här bland dina tankar är som att få en liten fika med energi och styrka varendaste liten gång. Tack för att du fortsätter såhär.

  Och du har rätt, vaniljsocker är inte problemet. Det är självkänsla.

 21. Jag älskar din blogg, är precis som du så intresserad av husligheter och kläder men nu börjar det bli lite trist att det är så många inlägg av den här typen, där du känner att du måste “försvara” dig. Varför? Kan du inte bara låta de där grinollarna vara, de förtjänar ändå ingen uppmärksamhet. För som du säger, de har makten över sina egna liv! (oj nu kanske jag är en av dem, ooops)

 22. Hej! Jag brukar inte kommentera hos dig, eller i någon annan blogg som jag läser, men känner att det kanske är dags att jag visar min uppskattning för dina inlägg. Jag tycker att du är en sund person med sunda inställningar till livet och dess frågor. Jag blir förfärad över hur människor är. Hur, de precis som du skriver, kan välja att bli påverkade av det de läser. Det måste vara enormt tråkigt att leva så, att leva genom att påverkas av andras tankar och åsikter.

  Stå på dig Clara. Du är, precis som du vet, UnderbaraClara 🙂

 23. Oj, vad upprört det blev för att vanillinsocker inte är riktig vanilj. Men ja… jag vill bara säga att jag hoppas att du inte slutar skriva dylika upplysningsinlägg. Men det är väl så när man har en så stor (och fin!) blogg som du har, folk kanske ser det som en rättighet att ta ut ilskan på en offentlig person på något sätt.
  Keep up the good work, Clara, din blogg är finast finast finast och den är det första jag klickar in mig på varje dag!

 24. Jag skrev kommentaren “Det är ju inget fel i…”.
  Verkar som att du missuppfattade min kommentar lite. Jag menade såklart inte att du inte borde ha skrivit det där inlägget om vanilj. Och jag menade verkligen inte att det var ditt fel att jag mådde dåligt över inlägget. Det jag ville säga var att när man mår väldigt dåligt så känns sådana saker ( tex. det om vaniljen ) så otroligt oviktiga. Bara det. Så det kanske var en onödig kommentar men, jaja. Nu vet du det iaf 🙂 Du har förövrigt en väldigt bra blogg!

 25. Enhver som leser disse kommentarene forstår jo at disse menneskene i sin ulykke, ikke kritiserer deg. Jeg er helt enig i hva du skriver kjre Clara, men jeg synes kanskje ikke at man bør bruke så konkrete eksempler og direkte henge ut noen som kun er på et uheldig sted i livet.

 26. Om dessa mammor och andra har så mycket tid över att de kan sitta och hänga vid datorn samt kommentera här så kanske de borde använda den tiden till något värdefullare. Så löjligt.

 27. Alltså det är ju rätt komiskt (eller kanske tragiskt?) att folk ens har mage att skriva sådär till dig. Som att hela världen snurrade kring dem. Det här är ju DIN blogg! Och vanillinsocker… sicken oskyldig liten sak att bli upprörd över.

 28. jag tänker såhär också, att det är väl himla bra att alla ensamstående mammor som inte har tid att läsa böcker, men tid att läsa din blogg på så vis då får ta dela av trevlig information.

 29. Du har så rätt, så himla rätt – som alltid. Man måste ta ansvar och makt över sitt eget liv och göra sig själv lycklig. Jag tror att en stor del av lyckan kommer inifrån, och hur man mår i en viss situation beror till stor del på hur man väljer att hantera den. Sedan kan jag inte förstå hur “ensamstående mammor” kan bli stressade och förbannade över att få reda på en sån här sak, borde de inte bli glada istället? Att någon hjälper dem och ger dem tips när de själva inte hinner ta reda på saker? Och den första kommentaren … Det låter som den flickan eller pojken skulle behöva prata med någon. Om annat än vanillinsocker. Kram på rej!

 30. Hej Clara!

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..jag valde dock att skratta. Du har en härlig blogg fortsätt så!

 31. clara! kan inte låta bli att le till det här inlägget, för visst har du rätt i det du skriver! du är GRYM. trevlig helg! love / T.

 32. Ja, det är så kliché att säga men skit i dom som klagar. De är bara ytterligare ett bevis på att vi människor hellre gnäller på allt alla andra gör än att ta tag i våra egna liv och se över vår tillvaro. Att de mår dåligt är knappast ditt fel och det ska du aldrig tro heller.

 33. Ibland förstår jag verkligen inte hur du orkar med folks jobbiga kommentarer! All heder åt dig som ändå fortsätter och förgyller åtminstone min vardag med din fina blogg. 🙂

 34. Clara du är verkligen Underbar! Huvudet på spiken, anledningen att jag läser just din blogg är ju att få ny kunskap inom ämnen som jag finner intressanta. Du är som smågodis, det jag får mersmak av utvecklar dessutom intressen jag kanske inte visste var något för mig! Tänker ofta på dina små tips i vardagen och tänker att “vilken tur att jag läste det hos Clara, nu blir det ju enklare att göra mitt val” Det man istället inte finner intressant eller håller med om behöver man ju inte ta till sig, men man måste fortfarande visa respekt för dina åsikter och ditt engagemang! Jag hoppas folk tar till sig det du säger om det egna valet för om man inte lär sig att sålla bland sina intryck kommer man få ordentliga problem i vårt samhälle. All kärlek! Maria

 35. YOU GO CLARA! fortsätt du att vara lika konstig och tokig som du är på ditt eget sätt, för det är helt underbart! även om jag inte alltid håller med dig så ger du mig alltid ett leende på läpparna. även om jag kanske skakar på huvudet då och då.

 36. oj de där kommentarerna var nog mest rop på hjälp, även om de själv inte tänkte på det när de skrev sina sura inlägg. Bra reflektion Clara. Bästa inlägget på länge!

 37. Man gör det kanske lite enkelt för sig om man skyller andra för att öka på sitt eget elände på det här sättet. Sluta skyll ifrån er och ta tag i det som verkligen är roten till problemet. Har varit där själv så jag vet.
  Du är bäst Clara!

 38. Åh, söta du som skrev kommentaren “Det är ju inget fel i…”! Jag vill bara krama dig! Förstår helt och fullt att det är mycket som känns oviktigt och ibland som ett hån rent av när man mår väldigt dåligt över andra saker (även om det inte är meningen att det ska uppfattas som ett hån eller ett måste). Sköt om dig vännen, hoppas saker blir lite lättare för dig. KRAM

 39. Det bästa med detta inlägg är att du visar att du inte tar åt dig, men att du samtidigt bryr dig om dina medmänniskor. Jag hoppas att vanillinpersonerna förstår det och inte blir ledsna, utan tacksamma istället.

 40. Klokt och humoristiskt Clara! Jag håller på sätt och vis med alla som förvånar sig över att vissa reagerar på ett sådant inlägg om vanillinsocker men samtidigt inte. Jag tror att om man mår rätt dåligt, känner sig stressad eller vilsen i livet så kan det vara väldigt skrämmande att våga se det och försöka göra något åt det. Då kan det kännas lite lättande och avlastande att reagera på något annat istället, som bloggare och vanillinsocker till exempel.

 41. Stå på dig Clara! Jag gillar din blogg skarpt, och en av de saker jag gillar är att jag inte alltid håller med dig (även om jag oftast gör det). Det är skönt, att veta att jag har dig som förebild men samtidigt veta var jag har mig själv och vad jag orkar/bryr mig om/prioriterar. Hm, vet inte om jag riktigt fick fram vad jag ville säga där, men det jag mest ville var ju att ge dig en peppande uppmuntrande kommentar, för att du är så himla bra!

 42. Hej! Tack för alla peppande kommentarer. Jag vill bara understryka att jag inte tycker att dessa personer är knäppa. Jag tror tvärtom att detta problem är ganska vanligt bland de flesta människor. Och till dig skilsmässobarn vill jag bara säga att jag hoppas att du inte tog illa upp för att jag citerade dig. Jag menade inte på ngt sätt att förlöjliga dig eller att du är dum. Jag ville bara belysa ett problem i samhället i stort med detta inlägg. Jag hoppas att det känns lite lättare för dig nu i alla fall med dina föräldrars separation.

  kram kram

 43. äch,skriv det du känner det är ju förtusan din blogga!
  passar det inte så behöver man inte läsa.
  du får inte tappa lusten att blogga!! för du är så attans fin,inspirerande och klok.

  jag tycket det säger mer om den som kommenterar än dej.

  så kände jag iallafall själv eft att ha kommenterat ang alkohol,jag började fundera varför jag blev uppröd..tog jag åt mej.

  och varför tycker ja att det är smått provocerande med folk som inte dricker?
  jag ,om gammal punkare tycker nog att ta ställning och säga nej till div droger är “nya” punken. (=
  clara är punk!

  kram på dej

 44. Wohoo du är bäst Clara, Inte bara för att du satte dem på plats utan för att du under tiden verkar bry dig om dem. Jag avundas dig och denna konst du försitter.

 45. Ah, men lol?
  Som att du har ett ansvar för vad folk går igenom? Hela tiden, dygnet runt så måste du tydligen tänka på vad folk känner när de läser din blogg… Dumt.

 46. Nu sätter du dig på höga hästar Clara.
  Du Vet Inte Nåt Om Att Vara Ensamstående mamma eller var Fattig. Det enda dumma du gör nu det är att du förutsätter att den som skrivit detta är ett OFFER!??? Kan du tänka dig att det kan finnas nån människa därute som inte sitter vid din blogg varje dag..utan bara råkade titta in… och skrev vad hon kände just då?? Universum kretsar Inte kring dig. Och det vet du nog. Men att du är så otroligt känslig för de FÅ NEGATIVA kommentarer du får måste vara jobbigt. Men är det inte jobbigt att bara läsa : ” åh Clara du är så fantastisk”. Har varit inne på din sida och tycker du tar otroligt fina bilder. Och att kommentarerna är precis så där som ovan. Om jag bloggade skulle jag nog reagera mera på det… jag förstår att du får usla kommentarer men att du just Pekar ut de två ang vanilinsockret tycker jag var Elakt. ( utan att veta vem som var vem undrar jag ju hur du som kristen sparkar på Någon som Kanske redan ligger?)
  Skulle Jesus gjort

 47. Underbart inlägg! Du har så rätt. Puss på dig, och fortsätt göra det du gör, det är så härligt att få följa med i din vardag!

 48. jag skrattade åt kommentarerna du fått när du bloggat om vanilinsocker.

  men jag tror inte det är nån idé att kommentera såna där grejer ens. vissa ovan här har ju svarat med mer ilska.

  men jag förstår var du menar. men som sagt. det du gör är att visa hur du lever ditt liv, eller hur du skulle vilja att världen såg ut – och eftersom du gör den så, så blir den som du vill att den ska se ut.

  och du är ju lite av en offentlig person nu. och folk älskar att projicera över sina problem på andra, och skylla på andra för sin egen olycka.

  det kan man aldrig komma ifrån, som du själv skriver, du kan ju inte veta vad varenda människa kommer att tänka och hur de kommer att tolka saker.

  går inte att gardera sig emot.

  snälla fokusera på allt det bra du ger till de flesta som läser din blogg. inspiration och hopp.

  låt orättvis kritik (om du innerst inne vet att den är orättvis) passera på din himmel bara.

  peace!

 49. Som jag sagt tidigare så är det bara att fortsätta vara sig själv. Jag tror att folk som mår dåligt kan läsa in all möjlig skit i det du skriver om de vill så. Marcus Birro sa för ett tag sedan på tv att han fick ta bort kommentar delen i sin blogg för folk var otroligt hemska i sina kommentarer i samband med att hans förlust av sitt barn. Birro berättade om sin smärta och tillbaka fick han inte stöd utan vulgära inlägg. Men nu till en annan grej. Detta med inspirerade böcker. Själv läste jag boken kokkonst med den självläkande människan för några år sedan och den var oerhört inspirerande. Din blogg är fin för mig, kram.

 50. Jag hoppas för allt vad jag är värd att du Clara inte tar åt dig av allt möjligt som “folk” skriver. Men heöa det här inlägget visar ju med vilken grace och distans du klarar att hålla dig.

  Du har så klockrent rätt, eller AMEN TO THAT! 😉 Det är så märkligt hur många av oss 80-talister (naturligtvis andra människor också) kunde bli så bortskämda och oansvariga att vi inte ens förstår att vad vi känner är vårt ansvar.

  den andra kommentaren i ditt inlägg är ju för ehum…märklig? Undrar om det är alla ensamstående MAMMOR (ja, mammor just av någon anledning)som skrev det där och postade tillsammans, det hade ju varit för härligt.

 51. Tack Clara
  Med vaniljsockret får det vara det vill. Makten över hur jag väljer att uppfatta saker och ting, är den stora saken för mig. Plus det faktum att det var en av mina döttrar som passade den vidare till mig. Det innebär att hon rent intellektuellt har fattat grejen. Nä, lätt som en plätt är det inte, mer som en tjockpannkaka. Sannare är nog att det är ett efterstävansvärt förhållningssätt. En färskvara som jag får erövra varje dag. För jag har i likhet med många andra, har ömma tår och känner mig lätt kränkt. -Det är svårt att se klart på sig själv, men när jag känner igen mig i andras beskrivningar, så får jag en changs att se mig själv lite utiftån.
  Tick tack gumman.
  Hälsningar
  Finn

 52. Underbart inlägg! men tragiskt nog finns ju redan i kommentarerna en som känner sig utsatt för det du skrev.. Och till den personen som skrev detta : ” Det enda dumma du gör nu det är att du förutsätter att den som skrivit detta är ett OFFER!??? Kan du tänka dig att det kan finnas nån människa därute som inte sitter vid din blogg varje dag..utan bara råkade titta in… och skrev vad hon kände just då??” Är ju frågan.. Vem i h-vete skriver ett spontant inlägg i en blogg som över huvudtaget inte hanterar den situation som man då själv är i och klankar ner på den oavsett om det gäller vanilin pulver eller träskor eller sjukvården etc.??? Ska man kommentera i en blogg kan man ju kommentera inlägget utan att gå till personliga angrepp på någon som inte har en susning om vem farao du egentligen är! URLÖJLIGT!!!

 53. Läste en krönika i Föräldrar och Barn av Linda Skugge där hon menar att småbarnsföräldrar ska sluta stressa upp varandra (i detta fallet gällde det hetsen att laga närproducerad o ekologisk mat åt sina barn). När läste den tänkte jag precis i dina banor. Det blir fel att säga åt andra att de måste sluta stressa upp sin omgivning. Var och en måste tänka själv! Ta till sig saker de läser med lagom distans och agera på ett sätt som gör dem själva lyckliga och lugna.

  Tack för ett klokt inlägg!

 54. Jag brukar sluta läsa bloggar som gör mig upprörd, men jag läser fortfarande din! 🙂 Den som blir upprörd av det du skriver mår nog inte så bra, och det är ju inte ditt fel!