Små lyckofrön

picture-3405.jpg

Gårdagens bästa grej. Mina fröer till trädgårdslandet har anlänt. I södra Sverige har man kunnat plantera länge. Men här börjar det precis vara dags. Jag beställde bondbönor, rädisor, morötter, mangold, sockerärtor och massor av andra härliga saker till mitt första alldeles egna trädgårdsland. Jag beställde från fina Runåbergs fröer. De satsar på ekologiska fröer och äldre ovanliga sorter som inte säljs i vanliga affärer. En bra grej helt enkelt. Och dessutom kom de i ovanligt rejäla och bra påsar. Jag får den rätta ekologiska feelingen av detta. Känns genuint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Små lyckofrön”

 1. Finaste fröpåsarna! Är säkert jättefina att skicka små brev i när fröna blivit nerputtade i jorden.

 2. Åh, så härligt. Det är verkligen underbart att få påta i sitt eget trädgårdsland. Önskar jag hade möjlighet till det, men tyvärr inte. Men i framtiden, då minsann!

 3. Runåberg är toppen! Nästa år kommer våra fröer att inhandlas från dem! Vi satt och skissade på trädgården nu imorse, men vi kommer inte att odla i sommar. Tid finns liksom inte nu!

  Vad härliga påsar fröerna anlände i, kan man bli annat än inspirerad??? 😀

  Massa härliga kramar!

 4. Fantastisk!
  Nå har jeg alt jeg trenger for i år og er nesten ferdig med å så. Jeg har vært treg i år, men er blitt reddet av at sesongen er tre uker senere enn i fjor… MEN til neste år tror jeg nok absolutt Runåbergs blir blant leverandørene jeg skal bruke! Hadde aldri hørt om dem, så takk for tipset!

  Og lykke til med grønnsakene!

 5. Hej Clara den underbara!

  Din blogg är en sann inspiration och du lyckas alltid få mig på gott humör! Jag själv är en stressad kvinna som varken njuter av matlagning eller pyssel – men önskar att jag någon dag lär mig det.

  Jag har dock ett önskemål på blogginlägg 🙂 Kan inte du skriva lite om EU-valet och vikten av att unga människor engagerar sig och faktiskt går och röstar! Själv tältade jag utanför stadshuset i Malmö för att vara först på plats (http://sydsvenskan.se/malmo/article432926/Rostalskare-taltade-utanfor-vallokal.html). Du behöver inte skriva om de politiska partierna, även om jag gärna talat moderat politik, men allmänt. Vi måste öka valdeltagandet! Vet man inte vad man vill – då röstar man blankt, så länge man röstar!

  Med hopp om ett EU-inlägg i veckan 🙂
  Mvh Anna

 6. Vad härligt du verkar ha det med stor trädgård där du kan så och plantera vad du vill. Själv har jag endast en liten balkong i norrläge. Har tänkt att plantera lite blommor (antar att det är omöjligt att så något) för att piffa upp den, men har ingen aning om vad det finns för några blommor som inte kräver någon sol. Har du något tips?

  För övrigt måste jag säga vilken underbart bra blogg du driver. Vi har väldigt olika liv och levnadssätt men jag älskar ändå dina bilder, tips och visdomsord. Fortsätt att skriva och fortsätt att vara dig själv. Skit i alla elaka kommentarer. Gör som jag, skratta åt dem.

 7. Åh vad jag önskar att jag hade en liten bit mark där jag kunde odla fina ting. Jag skulle ha en massa pioner i alla dess färger, åh!

 8. Hei! Å plante selv er en veldig god idé. Jeg tror jeg skal gjøre det på min lille veranda i sommer. Noen potter med basilikum og en liten tomatbusk hadde vært skikkelig luksus! Kram

 9. jag håller med anna gustafsson (m)! skriv gärna om eu! påpeka gärna att moderaternas politik är ett hån mot allt vad människor heter och att de med hjälp av eu vill bomba livet ur alla asylsökanden.

 10. åh, jag planterade dessa sockerärter idag! jag har också vit färg över hela mig efter att ha målat om min systers och hennes killes nya sovrum, i deras nya hus! det är så himla roligt att pyssla om ett nytt hus, även om det inte är mitt. jag vet hur roligt du har det! imorgon ska jag plantera fler rabarber, och lite pumpa.