Platsen dit man längtar

 picture-3458.jpg

 

När jag var liten så hade jag ett skrivbordsunderlägg. Med hela världen på. Jag satt dubbelvikt över bordet. Med pekfingret farande. Mellan Påskön, Andamanerna och New Caledonia. Mellan Labrador bay och Mayott. Volograd och Sioux Falls. Tänkte på alla platser jag skulle besöka när jag blev stor.

 

Nu är jag stor. Och har pengar och kan resa. Och jag har varit på Andamanerna. Men inte i Volograd, Mayott och inte på New Caledonia. Och jag sitter fortfarande dubbelvikt över kartor. Med pekfingret farande. Och tänker på alla platser jag ska besöka.

 

Men just i dag så stannar jag helst här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Platsen dit man längtar”

  1. men det är ju just det! alla dessa platser på skrivbordsunderlägget (jag har det ovanför sängen, så är världen det sista jag ser när jag somnar och det första jag ser när jag vaknar) är ibland kanske bäst just bara som drömmar. för hur fint det än är på dom platserna, så kan jag inte tänka mig att det är vackrare än här just nu, när det är natt och himlen ännu är lite rosa just ovanför skogen och det flyger lätt dimma över ängarna. jag tänker mig att vi är ungefär på samma breddgrad, trots olika land, så du vet säkert hur jag menar. jag blir så glad av dig för att du skriver om hur fint det är i norrland (jag läser det dock alltid som österbotten, förlåt) och hemma, det är inte många som vågar uppskatta det dom har runt knuten. tack för det!

  2. lustigt, jag hade inget skrivbordsunderlägg, men en bok med en massa kartor över världen i. denbrukade jag sitta med och längta hemifrán. jag har fortfarande inte kommit längre än moskva och irland, men, det är alltid bra att kunna drömma om resor. alla platser man ska se.

  3. När jag var liten följde jag med diverse skidlandslag runt värden på tärningsläger och dyligt. Jag tror egentligen att det är där min kärlek till hemorten har växt fram. För som du säger, man vill resa men idag nöjer man sig nog egentligen med att bara vara där man är. Det är nog bra tror jag. Ha en fröjdens dag!

  4. Visst är det härligt att drömma sig bort med hjälp av en karta?! Läsa en massa spännande namn, hitta små öar, hitta på en resrutt osv
    Älskar när barnen på jobbet sitter försjunkna i kartboken och “upptäcker” världen; hittar ställen de varit på, stavar sig fram till olika platser..

  5. Jag älskar att resa, och att drömma om resor. Att lusläsa en Lonely Planet innan man ska åka. Att bara vara och fika och äta gott.
    Men jag älskar Sverige och vill alltid komma tillbaka hit.