Underbaraclara goes Sverker och Plus

Flera av er bloggläsare såg mig på Plus igår. Tack för era fina ord! Jag har ju ingen tv så jag såg det inte. Tittade som hastigast på internet men klarar inte av att se mig själv i tv. För då framträder min hemska västerbottensdialekt. No offence västerbottningar. Många saker är bra här men dialekten är inte en av dem!

 

För er som till skillnad från mig vill se hela klippet så finns länken här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 kommentarer på “Underbaraclara goes Sverker och Plus”

 1. Var jag inte förälskad i dig innan så är jag ju det nu. Du verkar vara en sån skön person 🙂 Och dialekten var det minsann inget fel på.

 2. Hej Clara!
  Du gjorde det jättebra, såg snygg ut och lät inte sämre än Sverker iaf 😛

  Ville dessutom säga att jag känner igen mig så mycket i det du skrev om att bakning lugnar själen. Hoppas fler kommer finna den lyckan man får av egenhändigt nybakat bröd genom dig!

 3. Äh, ge dig va! Bara go’ dialekt och pigg, mjuk och fin röst. Jag tycker ju själv att min skaraborgska (västergötland) är bonnigast och plumpast i sverige. Och jag klarar absolut inte av att se eller höra inspelningar av mig själv.

 4. Men jo! Clara, västerbottensdialekt är ju jättefint! Jag är så stolt över att jag själv lyckats bevara åtminstone en smula av mitt Umemål trots att det är många långa år sedan jag flyttade en bit söderöver.

 5. Ofta är väl den egna dialekten den fulaste. Själv har jag börjat uppskatta västerbottniskan, finare och finare blir den. 🙂

 6. Haha! Så kul att känna igen alla Umeås second hand butiker 😀
  Jag tyckte mig se båda Kupan-butikerna samt Myrorna. Ni var inte inne på Slumpen något? Fast där är det väl omöjligt att filma kan jag tänka…

 7. Du får inte skämmas för västerbottendialekten! Den är finast i Sverige. Med detta sagt undrar jag om du försöker dölja den, eftersom du lika gärna hade kunnat ha bott i Stockholm i 10 år.
  Gör inte det!
  Tack för din fina blogg som jag följer med intresse.

 8. Hej Clara! Nu har jag kikat igenom delar av den här och din tidigare blogg och har kommit fram till att jag gillar dig. Du är inte bara dunderbra på att fynda fina second hand-kläder och småprylar, utan du bjuder även på dig själv, det tycker jag om! Fortsätt vara du, bloggvärlden behöver dig!
  Kram!

 9. Dialekten i Västerbotten är härlig. Var nöjd över den! Den ‘är hemma, trygghet och så låter den snäll. Kram! Annika

 10. jag la faktiskt inte märke till din dialekt alls, kanske beror på att man själv är norrlänning 🙂 tyckte du hade behaglig röst och dialekt och tusan så söt och charmig du är!

 11. Du pratar ju jättefin dialekt och är så söt! Jag tycker att du är lite lik hortonomen (heter det så?) i Söderläge.

 12. Åh! Du är SÅ himla söt och vacker Clara!! Man blir helt glad av att se dig 😀 Ännu sötare på tv än på kort! Och din dialekt är super! KRAM

 13. Du var ju jättesöt ju! Jag tycker att du har fin dialekt. Men jag vet vad du menar, jag är inte speciellt förtjust i min närkingska dialekt heller.

 14. Ibland tycker jag att det är nästan en risk att se nån bloggare som man gillar på tv eller höra hennes röst i radio för man kan förlora den bilden som man har – och även om bilden va felaktig så kan den kännas kär o bra. Men ingen risk här, du var faktiskt ännu gladare och piggare och sötare än vad jag hade tänkt mig! Och inget fel på din dialekt heller, tycker att det var rätt roligt å höra och även en finländare som jag hade inga problem med å förstå (för ja, finska uttalas på ett lite annorlunda sätt:))

 15. Råkade ha på Plus, ser aldrig på det annars. Kul att du dök upp där!

  Tycker västerbottsdialekt är mysigt, inte alls fult. Har du hört “skaraborgska” någon gång? Förlåt alla på skaraslätten, men er dialekt är faktiskt riktigt ful, i mina öron iallafall…:)

 16. tyckte inte att du hade någon särskild dialekt alls. men sedan har jag ingen känsla för sånt heller. vad jag dock har känsla för är söta saker och du är ju som en prinsessbakelse. älskade klippet där du var med, du lyser som en sol.

  kram du vet vem

 17. Jag tyckte att du var härlig att titta på. Söt och varm. Förstår inte varför du tycker att din dialekt är hemsk. Märkte knappt av den 🙂

 18. Åh vad kul det var att se dig på tv! Jag tycker västerbottensdalekt är jättefint, men så pratar jag ju själv östgötska.

 19. Hej Clara! Jag blev ärligt talat lite nervös innan jag såg klippet. Det känns ju alltid lite konstigt att helt plötsligt få en röst till någon man bara sett på bild och läst texter av förut. Det kan ju bli helt fel ibland! Men inte den här gången! Startar du någonsin ett tv-program har du redan en trogen tittare här! Du var så söt och inte alls onaturlig som vissa ovana kan vara i tv.
  Tack för världens finaste blogg! 🙂

 20. Du är vacker som en hel dag och sprudlande som en sockerdricka. Din dialket sen, åh! Något av det vackraste denna skånetös kan lyssna till. Pratade med någon i telefon som också långt uppifrån, hörde knappt vad han sa, jag var förtrollad av melodin :).
  Själva inslaget, som alltid blir jag inspirerad!

 21. Måste bara instämma… Bre på me västerbottniskan för allt i världen! Hördes ju nästan ingen dialekt alls på dig där inte, och jag har ändå bott i Umeå…

 22. Jag hörde knappt att det var något särskilt speciell dialekt, och den lilla dialekt som sken fram var absolut inte hemsk:) Jag är dialektnörd, tycker alla är fina:D

 23. Du var grym! Vilken ära att vara med i Plus, du passar som handen i handsken där!

 24. Här om dagen var jag så nere att jag inte kunde göra något annat än att gråta. Det regnade ute och jag läste som vanligt din blogg. Du skrev om vad man kunde göra när det regnar, jag la det där med att måla naglarna på minnet. Dagen efter hade jag rosa tånaglar. Kände mig fin och ett snäpp bättre. Det är konstigt vad små saker kan förändra. Och det är helt fantastiskt att en blogg kan muntra upp. Du är så rar och gullig, och jag lovar dig att troget följa med dig genom bloggen.

 25. Ni båda som letade efter en liknande outfit som den dyrdyra såg lite blyga ut (och det är ju konstigt att höra sin egen röst!), men jättebra. Synd att ni inte fick vara med lite mer bara.

 26. Du gjorde ett jättebra jobb i Plus!
  Nu handlar jag nästan bara second hand!
  Västerbottensdialekt är bäst!!
  (talar den själv med stolthet)

 27. Du var verkligen underbar på tv!
  Förstår att det är jobbigt att både höra och se sig själv på tv, men oj vilken underbar matlagnings/country living tv du hade kunnat göra!

  Och tack för att alla goda recept min favorit är kikärtssalladen med körsbärstomater. Fantastiskt god!

  Hoppas att du har det fint i norrland! Kram

 28. Vad snygg kombo du fick till! Skulle jag lätt kunna bära! Du hittade det snyggaste! Och vilken skön tjej du verkar va.. söting!

 29. Och jag som tycker att du pratade rikssvenska! Märkte inte av någon dialekt alls. Jag kommer från Jämtland och vi har “blöta l” till exempel – och det var väl ni med? (Är inte så haj på dialekter, men har för mig att ni låter “ännu mer” norrländska än vi, men det gjorde inte du. Så SÅ mycket dialekt har du då inte. 🙂

  Återigen: En superblogg. Blir så glad av att läsa dina inlägg och av att titta på alla fina bilder. Ha en fortsatt fin sommar! 🙂

 30. jag blev förvånad över att höra att västerbottendialekt ligger så nära rikssvenskan. själv är jag från stockholm och förväntade mig en mtcket mer avvikande dialekt. men så har jag aldrig varit i västerbotten. kanske är det bara mina fördomar..:)

 31. underbart!!! gud vad kul att se dig i rörelse och inte bara på bild. du är så toppen clara!!! riktigt duktig på att hitta grejer också! 🙂