Det är fullkomligt ljuvligt

Det är fullkomligt ljuvligt att ta cykeln till lanthandeln. (Ja det heter så på riktigt!) Att cykla dit med den hallonröda koftan slängd över axlarna och klänningen fladdrande kring benen. Att köra hem potatis på pakethållaren och grädde, postpaket och sorbet i cykelkorgen. Att svischa förbi betande kor som glor. Det är ljuvlighet

picture-517.jpg

Vårat hus har puts som flagnar

picture-559.jpg

och vildvuxna rabatter som prunkar

picture-532.jpg

Vi har en kyrkbänk och en border collie

picture-553.jpg

och utsikten från bänken är fantastisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Det är fullkomligt ljuvligt”

 1. Tycker du inte att det är läskigt att bo bara två stycken i ett hus?! Iallafall på kvällarna och man hör alla husljud? Eller känner du dig helt trygg när ni ändå är två i huset? Eller är du mörkrädd ändå?

 2. En lisa för själen.
  Underbart hur ni bor , vi har ett sommarhus där vidderna är öppna och ingen nära där kan jag andas , jag brukar säga att det är en lisa för själen där.
  Och det tror jag ni har där ni bor också.

 3. Så sant, så sant. Lantlivet är underbart såhär års. Visserligen bor jag i mörkaste smålandsskogarna, men lite öppna landskap kikar fram här och där. Allt är i blomm och så levande. Inte minst vildsvinen som besöker oss varje natt. Det är lite läskigt, men kultingarna är så söta. Vi brukar smyga ut i vedboden med lilla ficklampan mitt i natten och tjuvkika på när de äter upp vårt kirskål. Nu spårade jag ut, men i alla fall. Fin blogg har du. Jag har aldriga sagt det förr, men nu tog jag mod till mig. Ha det bäst!

 4. åh så vackert!
  nu bestämde jag mig; i helgen sticker jag från stockholm och åker till farfar i järvsö! tackar för det!

 5. åh kan ni inte öppna ett pensionat, så att vi läsare kan få bo lite som du? vore ju förträffligt mysigt!

 6. Hej Clara!
  Många fina inlägg sedan jag sist kikade in. Kul att se dig på PLUS!
  TYcker också att landet är fullkomligt ljuvligt! Arbetade som lantbrevbärare när jag var i tjugoårsåldern och då bestämde jag mig för att jag skulle bo på landet, och så blev det.

 7. Jag lever det motsatta livet. I Europas största stad. Jag kan inte gå utanför dörren utan att se en människa, och syrener hörs konstant – poliser och ambulanser.

  Jag längrar ibland efter ett liv på landet. Det verkar underbart! Kan du ibland längta efter storstaden? Här träffar du människor från hela världen, har pågår det konst och poliktik runt hörnet, akademiska diskussioner, demostrationer… Det är fint det med!

 8. Du är så vacker, cool och, tja, du har väl Det helt enkelt. Jag önskar att jag bodde i ume så att det var nån vits med att be om en platonisk dejt.

  Sixten har det just nu bättre än vad du har det, man får fokusera på det, och han fick somna in hos den som älskade honom mest i hela världen. Det var starkt gjort av dig.

  Du är en sann inspiration!

 9. Åh vad jag blir sugen på stt flytta till landet när jag läser din blogg! Har aldrig viljat göra det innan men nu känner jag för att flytta med en gång =P