Idag har jag skördat mangolden som frodas i vårat trädgårdsland
Sedan har jag förvällt och fryst in den.
I små påsar. Perfekta att ta fram och göra paj, soppa eller något annat gott utav.
Idag har jag skördat mangolden som frodas i vårat trädgårdsland
Sedan har jag förvällt och fryst in den.
I små påsar. Perfekta att ta fram och göra paj, soppa eller något annat gott utav.
Har du frågor kring din order eller något annat som berör min butik, vänligen hör av dig till:
Eller använd formuläret nedan.
16 svar
Oj. Det är jättemycket och jättfin mangold! Har du nåt bra tips på vad man gör av stjälkarna?
Wow, vilken skörd! Jag önskar att jag också hade. Då skulle jag göra en “Tarte aux blettes” som den jag fick av min värdmamma i Frankrike… Med lite getost i. Mums!
Vad fint! Vill också gå runt och småpyssla i köket och trädgården hela dagarna 😀 (även om du säkert gör mycket annat också, har inte läst den här bloggen så länge, så jag vet inte riktigt :P) Helt underbar blogg iaf!
Åh, där skymtar ju era stringhyllor i bakgrunden! Skulle du inte lägga ut bilder på dem så småningom?
Det är jättegott med mangold omelett! Blanda bara med ägg och stek! 🙂
…men du slänger väl inte stjälkarna??!! De är lika goda som bladen!
jag älskar mangold. särskilt när jag fräser dom (alltihopa, blad och stjälkar) i vitlök, citronskivor, miso och chilipeppar. mums. till ris. eller nudlar. eller solo.
fina bilder och inspiration, tack!
WOW! Sådär fina och stora hittar jag inte i butiken. :O
Åh, mangoldstuvning är supergott! Dock har jag inte lyckats få en stor skörd än ^^
Vilka fina bilder! Underbart med egna grönsaker. Har faktiskt aldrig smakat mangold. kanske är på tiden! Du har en trevlig blogg!
Oj, visste inte att man kunde odla det så pass långt norr ut – vad sugen jag blir!
Oj tusan vad stort kylskåp/frys eller annan förvaringsplats man måste ha för att kunna spara det där till senare. Skulle ju aldrig gå an i vårt lilla skåp.
Jaa det var onekligen en ordentlig skörd du hade där! Men det är ju härligt:)
Hej!
Tack för fina kommentarer. Självklart förväller jag mangoldstjälkarna. Misstänker att de inte går att jämföra med sparris men jag förväller dem, och tar fram till både soppor, grönsaksrätter, och wokar (hur böjer man det?)
kram
Visst kan man skymta några stringhyllor i bakgrunden?? Älskar dom, har själv en i köket.
Gör dolmar också!! Fräs älgfärs och svamp och lite lök och fyll dina förvällda mangolblad och rulla till små dolmar. Lägg dom i en form och ha i lite buljong och riv ost över dolmarna och in i ugnen för gratinering. Potatis till och sen är det bara att njuta.