Säg hej till Melker

picture-2956.jpg

Säg hej till vår nyaste familjemedlem

picture-2957.jpg

En liten dansk svensk gårdshundspojke på åtta veckor

picture-2960.jpg

Som vi hämtade igår.

Lyckan är total. Han är så ljuvlig. Inatt bäddade jag på golvet för att han inte skulle behöva vara rädd. Sedan sov han i min armhåla,  kurade i svanken och snarkade högt liggandes raklång över min hals. Tror ni jag fick en blund i ögonen eller?

Såklart inte. Men lika glad är jag för det. Fast gladast är nog Melker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

133 kommentarer på “Säg hej till Melker”

 1. Du måste vara världens lyckligaste just nu. Värd alla sömnlösa nätter. Jag skulle också vilja ha en, men katterna säger “tack, men nej tack, vi har det bra som det är”. Och ja, så är det nog, speciellt när det regnar och ingen ingen alls har lust att rasta.

 2. Åh, vad mysigt! Han är underbar, Clara. Vilka sötsmusiga ögon, och de där lappöronen också … Man skulle bara vilja komma upp till er och pussa på honom. Jag längtar till den dagen jag kan skaffa en till hund … Jag saknar det så, att ha hund. Men idag bor jag inte alls bra för att ha en hund 🙁 Men hälsa Melker från mig!

 3. Underbaraste. Jag vill sååå gärna ha en hund och vi tänkte och funderade en del på det nu när jag studerar hemifrån. Men, det rann ut i sanden. När du var yngre och hade sixten, hur gjorde du då med honom om dagarna? med skolan och så. Kram hela dan lyckopiller!

 4. Men han är ju alldeles alldeles underbar!! Åååååhhhh!

  Jag är så glad för er skull. Och nu längtar jag ännu mer tills jag kan skaffa hund!

 5. åh, gud vad mysigt med en liten valp! Han ser helt bedårande ut. Minns själv när vår hund var superliten. Han sov i en jättekorg (som nu när han är större är jätteliten) med hela kroppen i, förutom huvudet som hängde ner på golvet. Heltokiga djur hundar.

 6. Ååååh vilken liten guldklimp! Och när han blir en gammal farbror kan du inleda varje samtal med honom med “farbror Melker, vet du vad?”

 7. Vilka ögon! Åh vilka öron, alldeles sammetslena och bebismjuka.
  Nu hoppas jag och hoppas på att få läsa minst ett inlägg om Melker varje dag. Tänk vilken blogglycka det vore för alla oss som drömmer om ett liv med hund! 🙂
  Kram och tack för din fina blogg som förgyller livet.

 8. GRATTIS till er fina lilla hund!
  Vad roligt att ni skaffat en hund igen. Är man van att ha hund, så är det förfärligt att vara utan, kan jag tänka mig.
  Fast det skiljer sig ju väldigt mycket mellan att ha en valp jämfört med att ha en äldre hund.
  Hoppas nu ni kommer att trivas bra tillsammans allihopa! Lycka till!

 9. Gudars vilken fantastiskt fin hund. Jag är också så väldans hundsugen.. men först måste jag ha stor och bo vid en stor skog. Melker passar honom som handen i handsken. Kramkram.

 10. Hærligt!! Så det blev en liten gårdis, helt rætt ni kommer inte ångra er! Finns det något mysigare æn en liten valp, njut tiden går fort. Min lilla kille har redan blivit fyra år.Vilken liten søtis han ær, lilla Melker.

 11. Åh vad söööt! Jag vill också ha. Melker är ett riktigt coolt namn. Vad snäll du är som sov på golvet med lillen. Lycka till nu med allt!

 12. men herregud så fin. håpar han likar å sjå ut fønsteret òg, heile dagane. men først kan han vera liten ei stund.

  grattis, clara. puss.

 13. Grattis till söta hunden! =)

  En sak jag undrar över: vad tycker du, som är vegetarian, om att det ligger en annons mitt i bloggen där läsare uppfordras att skicka in sina bästa jaktbilder? Känns som märklig placering från VF:s sida…

 14. Melker, vilket underbart namn! Han verkar helt otroligt ljuvlig. Jag skulle inte heller ha något emot om han sov i min armhåla 😉 L-y-c-k-a stavas det. Lycka till med nya familjemedlemmen!

 15. Oh så sicken liten sötnöt :] glimten i ögat har han med, sådan matte sådan hund båda är så underbara. 😀

 16. Ojoj, gudars vilken fin liten en! Kom ihåg att ta mycket bilder medan Melker är valp, det går ju så fort och plötsligt är han vuxen, och då ångrar man sig att man inte tog fler kort när han var valp! Jag tog på tok för lite kort på min lilla Gaudi!

 17. Det är rätt livlig ras har jag fått höra då vi vid ett tillfälle köpte en som var halv SVG och halv JKR. Blir mycket promenerade hehehe…
  Hemskt sött namn!!

 18. Åh, vilken fin hund! Det måste kännas bra när du saknat Sixten/att ha hund så mycket! Namnet är bedårande. Min kusin har också skaffat en åttaveckors, borde ta och bestämma en liten promenad… ha det bra, Clara!

 19. Jag gissar att öronen känns som sammet. Att nosen är mjuk att ha i halsgropen. Och att svansen vispar runt mest hela tiden.

 20. Grattis! For en søt liten tass!:) han er nydelig! Nå vil jeg ha en valp selv. Vi skal skaffe oss (minst!) en dachs en dag!

  Kos deg med Melker, han smelter hjerter!

 21. Nej men åh vilken sötnos!!!! Helt bedårande! Jag minns när våran Simba var valp att jag också bäddade och sov med henne på golvet första tiden, sååå mysigt!

 22. Man bara dör så söt. Jag längtar också efter hund men det är inget man impulsshoppar direkt, det gäller att ha tid också.

 23. Åh, nämen åh! Så söt! Jag vill också ha hund! Jag SKA ha en hund! Sen när jag bor större och lever lite mer i en tryggare tillvaro! Jaaaa!

 24. Hej lilla Melker, du var en söt liten kille, men var nu lite snäll mot mammaClara och låt henne sova en liten blund

 25. Jag stämmer in i sockerkören;
  nutti vilken gobit!

  Och så bra han kommer få det hos er, med så mycket natur och allt. Grattis!

 26. Grattis!Vi har en dansksvensk gårdes hund sedan 3,5år tillbaka och han är oootroligt charmig, rolig och kärleksfull! Älskar att göra trix och konster. Ni kommer att få många roliga&mysiga stunder..och ingen kommer in i huset utan att ha blivit utskälld-är man en gårdshund så är man!

 27. ååååååååååååååååh så bedårande!! jätte jättesöt! hoppas på massa bilder nu framöver, jag älskar ju hundar 🙂 puss!

 28. Hej Clara!
  Jag har en vän som har en sådan hund. Den är nog den snällaste lugnaste hund som jag träffat. Jag är ingen hundmänniska och älskar inte hundar (är mer rädd för dem), men den hunden av samma ras tyckte jag om eftersom den hade så fint temperament…

 29. Vilken lycka! Tänk vad mycket fantastiskt du har framför dig även om det kan bli en hel del svåra stunder. När jag “ersatte” min förra hund Legolas, med en ny valp kunde jag ibland nästan hata den nya därför han inte var min gamla älskling. Men en dag insåg jag att jag inte längre skulle byta tillbaka “in a heartbeat” och då visste jag att jag hade gått vidare. Men självklart bevarar jag Legolas minne i mitt hjärta och kommer alltid göra det. Lycka till med Melker och om du vill se fina bulle valpar kan du kolla på min och Tottis blogg. kram!

 30. Åh, så ljuvlig!

  Dansk-svenskar är underbara, min pojkväns familj har en kennel där de föder upp just sådana där små sötnosar, underbart!

  Lycka till med lillvaplen, kram.

 31. Vilken härlig liten krabat! Visst är det mysigt med lite husdjur?! Min lilla kattfröken Molly på 15v. försöker fånga markören medan jag skriver detta inlägg 🙂

 32. Stort Grattis!

  Det är verkligen sann lycka att ha en varm liten hundvalp som snusar en i armhålan…

 33. Eftersom jag vet att du vill veta när man lånar bilder från dig vill jag här med meddela att jag helt fräckt stulit en bild på Melker. Han finns att beskåda på bloggen.
  Du får väl ge mig en åthutning ikväll om du skulle misstycka… =) Kram kram

 34. Fina lilla Melker! Vi är sugna på en liten dansk-svensk gårdshund vi också, men det ska ju passa in med att ha en liten valp hemma. Jag längtar och nöjer mig så länge med att få följa lilla Melker här på bloggen. Lade upp ett av dina foton som bakgrundsbild på datorn och sambon smälte! 🙂

 35. När jag fick hem min hundvalp trodde jag att sömn var ett minne blott. Vilket litet snarkmonster! Nu kan jag inte sova om inte han vankar omkring, gonar in sig, skäller i sömnen, smaskar och snarkar, så mysigt!!! Lycka till med Melker!

  Kram

 36. Jag har åxxå en hund som heter Melker, även kallad svarta faran! Får mkt beröm för hans fina namn så då vet ni vad som väntar er! =)

 37. Hej! Andra försöket på de här inlägget. Hittade hit av en slump och brukar inte alls kommentera bloggar men kände att jag var tvungen att göra det nu. Det var så mkt som var sånt sammanträffande. söt hund, har också en likadan hund, en walter! hoppas att allt är bra! kram klara