Två saker som finns här

picture-3220.jpg

 

Den här (egentligen ganska hidösa) lampan ärvde min syster av en släkting som liten. Jag var så fruktansvärt avundsjuk. Rosa, guld, kristaller. Det var underbart när man var sju år gammal. Tyvärr pangade min mamma hela lampfoten när hon städade så den har stått trasig i förrådet. Men så en dag gick jag ner i tant Märtas källare. Och i ett fönster bland skrot och förtorkade blommor stod en likadan lampfot. Hel. Men med en trasig skärm. Lyckan alltså. Lyckan. Nu är delarna ihopparade och trivs så gott på 30-talsskänken.

 

picture-3211.jpg

 

Ovanpå mitt fina skabbiga gamla skåp står en fågelbur. Med murgröna i. Hittade den på en antikaffär. Jag önskar att jag kunde ha en levande sångfågel i den. Men eftersom det skulle vara snudd på tortyr får murgrönan leva där istället.

 

Snipp snapp snut så var detta inlägg slut

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Två saker som finns här”

 1. Det är så himla vackert med sånna gamla fågelburar. En god vän till mig har en sådan i rektangulär form, den är brun och lite rostig. Superfin. I alla fall, hon har en gren med en ljusslinga i den och det är så himla mysigt och vackert. Ett tips så här inför höstens mörker. 🙂

 2. När jag var sju år älskade jag rosa rosetter, glitter i små askar, porslinsfigursflickor med stora klänningar, mimmipiggtröjor och att tjuväta sockerbitar i mormors skafferi. Tänk vad man förändras och samtidigt inte alls.

 3. Hej Clara! Jag har själv en liknande fågelbur som jag, överlycklig, fyndade på loppis. Överlycklig, för att när jag var i Kina så såg man likadana burar överallt (med fåglar i!)hängande i träden i parkerna när dess gamla ägare satt och spelade brädspel med sina likasinnade. Fint minne! Min hänger från taket och som du har jag en slingerväxt i. Kram Annelie!

 4. GILLAR DU/NI JULEN? SPANA ISÅFALL IN MIN NYSTARTADE BLOGG SOM HANDLAR OM JUST J U L E N !

  BOKMÄRK/LÄGG TILL PÅ BLOGLOVIN’ OCH KIKA IN SEN DÅ DU KÄNNER DIG LITE SUGEN PÅ EN JULÖVERDOS!… 😉

 5. Åh! Gamla fågelburar är så fina! Olyckligtvis har jag aldrig hittat någon… ^____^

  Första gången jag kommenterar på din blogg, och jag vill bara säga att jag tycker den är jättemysig! 😀

 6. Hej underbara Clara! Vilken himla fin blogg du har! Vill tacka för att du inspirerar! Har mått dåligt fram och tillbaka under många år och har på senare tid kommit igång med mitt bloggande som har blivit som terapi för mig. Och det är tack vare fina bloggar som din som har inspirerat och fått igång skrivglädjen! Så Tack, tack fina du! Tack för inspirationen, och tack för att du så ofta får mig att le… Kram från Isa

 7. Hei vakre underbare du! Jeg har lest bloggen din en god stund nå (mamma tipset meg om den), og nå har jeg et spørsmål til deg. Hva er “tant Märta”? Har sett deg nevne det mange ganger, men har aldri helt skjønt hva det er 😉 Er det en butikk, eller er den din faster/moster? (vi sier nemlig “tante” i Norge).

 8. Pelargonkärlek e visst smittsamt!!! 😀 för jag hatar pelargoner och har alltid gjort det 🙁 tål verkligen inte lukten av bladen när man råka peta på dem MEN!!! när jag såg dina i en fin låda så blev ja så sugen ialf så jag googlade efter olika sorter och hittade den söta Mårbacka Tulpanen som e mer min stil för den har mer knoppiga blommor som inte riktigt slår ut…lite som ranukeln som är finare när den är en knopp. 😉 sådeså så smittar de vissteäää…

  För övrigt ville bra säga jag har också en rund fågelbur med en liten fågelgunga i men den är i nytillverkning och har “smutsig mint färg”. I den bor en guldfärgad pippi som står på botten och tittar ut 😀
  Har hängt i förnstret men just nu håller jag på att möblera om.

  Har inte samma söta lampa men nåt liknande–se bild på den och buren på min blogg:

  http://mixedcandyandvintage.blogspot.com/

 9. Du är min idol och du har så himmlans tur, har du tänkt på det? åh vad jag också vill hitta en hel lampfot till min fina lampskärm. 🙂 tack för en underbar dagbok!

 10. Så fine ting! 🙂

  Men du, nå må du snart fortelle hvem/hva/hvor denne “tant Märta” er. Det er så mange som lurer, har jeg sett av tidligere kommentarer, og jeg lurer også velfig. Er det en bruktbutikk, er det tanten din? Er det noen du kjenner med et enormt stort hus med masse fine greier? Kan du ikke lage et innlegg om tant Märta? Jeg er SÅ nysgjerrig!

 11. Och det MEST fantastiska med den historien är väl ändå det hur två personer kan vara så totalt anti “rensa-i-röran-med-feng-shui”.

 12. Jag har en liknande lampa, jag köpte den på en loppmarknad för ca 5 år sedan. Jag hade bestämt mig att omge mig med mera kvinnliga saker (kristaller och rosa!)så jag kanske kunde börja känna mig lite mjukare , feminin hahahaha…Inte vet jag om det funkar, kanske krävs lite mer än en lampa, men fin är den och stå i badrumet, gör den!

 13. Hej Clara!

  Din fågelbur såldes på Indiska förrförra sommaren. Jag köpte två stycken och tycker om dem mycket. Jag har en vit liten fågel i den ena och den andra är hittills tom, men det blir nog en liten ljusslinga efter att jag läst någons kommentar!
  Hur som helst, buren är fin och passar bra ihop med pinnvävsjalusier och brun inredning! Allt gott Clara!

 14. Åh, den lilla lampan skulle min son gilla. Han är helt inne på guldiga lyxiga prylar. Prydnadssaker är en het potatis för 5-åringar tydligen (och för några av oss andra).

 15. Det är sådant som gör ett hem. Något fult, men älskat för dess historia. Så mycket mer spännande än ett “stilrent” hem!