Fredagsfint

picture-734.jpg

 

 picture-801.jpg

 

 picture-828.jpg

 

Åh ljuvliga ljuvliga fredag. Veckans bästa dag. Jag sov tills jag vaknade och gick ut med hundarna i en timme. Sedan har jag lyssnat på julmusik och bakat pepparkakor i flera timmar. Jag är ute lite tidigt minsann, men jag älskar julen så jag kan inte bärga mig.

 

Jakob har lovat att laga vegetarisk korvstroganoff till middag och eftersom jag råkar tillbe denna dagisrätt är jag mycket nöjd.

 

Andra halväckliga dagisrätter som jag gillar:

Spenatsoppa med ägghalvor

Makaronisoppa

Fiskbullar i dillsås.

 

 

 

Förövrigt. Fick ett fint paket med prylar från Åhléns igår. Oftast är pressutskick bara skit, men det här gillade jag.  Både koftan och klänningen satt perfekt.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Fredagsfint”

 1. Det verkar som att någon på Phléns pressavdelning har koll! Engla hade visst också fått en påse som hon var väldigt nöjd med – inte alls samma grejer som dina och du hade kanske inte uppskattat dem heller…

 2. Jag undrar ifall du använder nån form av figurformare under dina fina klänningar?

  Jag skulle vilja ha nåt som släter ut ALLT, även om jag inte är överviktig så syns ju alltid bh-band och alla hudveck, helst skulle jag vilja ha getingmidja *fniss*

  Ska man köpa höga mamelucker, korsett eller VAD?

  Åh vad jag glad om du kunde tipsa….

  -Eller kanske nån annan ? ? ?

 3. Jag gillade också spenatsoppa med ägghalvor när jag gick på dagis. makaronisoppa lika så. Vi brukade också få någon blandning av köttfärs, majs och makaroner som jag och mina syskon älskade. har försökt göra det i vuxen ålder men det har inte blirvit så där torrt som det var på dagis. Förresten är du väldigt fin i gult med det mörka håret.

 4. Nämen Clara, så får man inte göra, när det kommer till julen så finns det strikta regler som alla måste följa, till punkt och pricka… skämtar givetvis 🙂

 5. Åh, pepparkakor! Det skulle jag ha velat vara med på. Men vi “får” inte baka pepparkakor förrän runt första advent i min familj. Suck … Sådan där skol- och dagismat är ibland underskattad tycker jag! Jag gillade också spenatsoppa och fiskbullar. Gott och lagom geggigt. Och korv stroganoff, mums. Den där gula koftan var underbar, tänk dig att bära den på ett fält av nyutslagna blommor i vår! /Cecilia

 6. Hej! Jag undrar vad du har för typ av kamera (samt ev. tillbehör till den) du tar alltid så fina kort.
  Tack för en toppenblogg!

 7. dagisrätt?? fyyyy va tarvligt. fiskbullar däremot, helt klart dagisrätt.
  //Sign. Sofistikerad vuxenrätt

 8. Hej Clara, jag gillar verkligen din blogg! Roligt tips även för oss svenskläsande att använda Google translate, sjukt kul att Jakob översätts till James på engelska. 😀
  Du är makalöst fin i din nya stass!

 9. Åh, den där klänningen har jag faktiskt provat. Gillade den jättemycket, men hade inte råd. Så kom igen Åhléns, skicka den till mig också – jag loooovar att blogga om den så att alla mina tuuuuusentals läsare inte kommer kunna låta bli att köpa den!

 10. Jag gillar verkligen koftan,det ser så mjuk ut,färgen är mjuk också.
  Fast klänningen skulle vara för kort för mig, jag gillar lååånga klänningar 🙂

 11. De gillar ja allihoppa förutom ägghalvorna för jag e allergisk o igentligen inte sååå förtjust i ägg ändå.

  jag ÄLSKAR fiskbullar i dillsås men min mamma lagade det aldrig för hon tyckte det lukta illa och nu när jag e gift så hatar tydligen min man dem också för samma skäl…?! hel udda men jag unnar mig dem ändå då o då 😀 😛 slurp!

  Andra favos:
  *(vet ej namnet) tunnt kött lite gråaktigt man alltid fåt med kokt potatis och äppelmos samt brunsås. Vad e detta köttnamn???
  tips nån????

  *halvdålig lasange för jag gillar all lasagne.

  *hamburgare m bröd men vi fick inte pikles, sallad eller ost. Vi fick potatismos och så la vi pizzasallad i också så det stack ut åt alla håll o kanter.

  *pitabröd med stekt köttfärs och stekt kål och ris. Man blandade ihop allt och la i brödet o mumsade på 😛 mmmmmmm

 12. Superfina kläder! kliar koftan? Jag är ständigt på jakt efter varma koftor som inte kliar när man har en kortärmad klänning (ja det blir oftast klänningar) under.

  Trevlig helg vett ja!

 13. ÅH CLARA!
  din blogg är varje dags energiinjektion, glädjestund! Jag myser varje gång du gjort ett nytt inlägg.

  Du är sannerligen en glädjekick i vardagen.
  Fast jag inte känner dig, så tycker jag du verkar vara fabulous clara alla gånger om!

  Fortsätt med alla trevligheter och trevlig helg med allt som hör därtill!
  /karin

 14. Men vad konstigt. När min fästman lagar vegetarisk korv stroganoff (med sojakorv) till mig är jag som lyckligast i världen.

 15. Jag tycker det är så roligt när du har outfit-bilder! Och detta vaar verkligen fina kläder. Snyggt med det gula till det svart-vita.

 16. Men herregud. Det är ju mina drömmars kofta! Finns den i butik nu? Vilket Åhlens-märke är det? Wera, Att?

  Clara. Du är bäst. Skickar lite kärlek till dig, jag kan sträcka lite mer på mig när du tar ställning för feminismen. Du är viktig!

 17. Vad fin du är Clara, som en “Astrid Lindgrenflicka” tycker jag! Åh jag måste få fråga, jag är på jakt efter en fin mössa, svart exakt i den modell du har på dig här, är den ny, i så fall vart kommer den ifrån?

  Tack på förhand fina du!

 18. Men spenatsoppa med ägghalvor är ju inte ens LITE äckligt. Det är ju supergott. Nu blev jag assugen på det… XD

 19. spenatsoppa med ägg är jättegott! Och sen pannkakor efteråt :). Makaronisoppa lät däremot inte som en höjdare.

 20. Äsch, spenatsoppa med ägghalvor är en ytterst sofistikierad maträtt tycker jag!
  Lätt som en plätt, och billigt, men kan med endast lite ädelost förhöjas till en riktg gourmand. Finemang.

  Väldigt fina kläder också, kanske man ska ta sig en titt så småningom. (grattis åhléns!)
  De passar iallafall dig perfekt somsagt!

 21. Spenatsoppa är nästan den enda maträtt jag kan laga utan recept och den är alltid lika uppskattad, helst med nybakat bröd till 🙂 Det var min dagmamma som lärde mig älska spenatsoppa, se där – nästan dagis!

 22. Åhh spentasoppa med ägghalvor! Såå gott!! det brukar min pojkvän göra till mig!! Korvstroganoff också för den delen. Tjusig outfitt föressten. Kram //Orsis

 23. Jag har också lyssnat på julmusik i helgen! När jag städade. Det blir riktigt kul att städa när man får lyssna och sjunga med julmusik. Massor med tända ljus hade jag också, för mysighetens skull, när jag städade.
  Nästa helg ska vi göra julkort, så vi säkert hinner med att få dem klara till det är dags att posta dem (om en månad…)
  Till Alo: Jag har köpt ett par “trosor” på en underklädesbutik, de går ända upp till bh-bandet och slätar ut alla skavanker. Tyvärr slutar den ju under bysten, så bh-banden blir inte utslätade, men allt annat. Jag tycket att de är jättebra!