Hårologi

Jag har haft de flesta frisyrer man kan ha tror jag. Under de år jag bloggat har jag bland annat sett ut så här. (Ursäkta dålig bildkvalitét)

 

hair5_1195595132_25851346.jpg

 

Brunhårig med lagda glamourlockar

 

hair_1195594856_25851342.jpg

 

Busigt rödlätt och naturligt

 

nyhus_4957_1205596256_25852090.jpg

 

Platinablont och svalt

 

vfmode-1143.jpg

 

Kort hår i avancerade uppsättningar för att ge illusionen av långt hår

 

 nyhus-4201.jpg

 

Sharp edges

 

picture-4677.jpg

 

Brun pojknacke

 

a-1788.jpg

 

Långt, spikrakt platinablont

 

 picture-2131.jpg

 

Liza Minellivasst

 

 picture-1531.jpg

 

Klassisk page

 

vfmode-104.jpg

 

Lockigt långt

 

a-2309.jpg

 

Lockat och fixat

 

 uc-1637.jpg

 

 Brunt svall

 

 kopia_av_nyhus_1749_1194717385_25851257.jpg

 

Blond undercut

 

uc-1024.jpg

 

Superclean grafisk page

 

 

Jahaja. Och vad ska jag hitta på nästa gång jag går till frisören måntro?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

89 kommentarer på “Hårologi”

 1. Du har då sannerligen ett otroligt föränderligt utseende!
  Och lika snygg är du i allt.
  Men mina favoriter är när du är pojknackig med äppelgrön ögonskugga i vårgrönska, när du ser ut som världens modell med spetssjalen och lockigt långt och den naturliga/spikraka pagen. Du passar utomordentligt i alla hårfärger visar det sig, men allra finast tycker jag nog ändå att du är som blond. Men det är bara min point of view.

  kram!

 2. På den tredje bilden påminner du om fina Frida Hyvönen. Annars är du ljuvligt vacker i långt och lockigt som på bild nummer tio.

 3. ROSA! Färga det rosa 🙂 eller nåt naturligt, vilket som helst och sen några få slingor i färg. schnyggt!
  eller så kan du prova rakat? ..men det är ju inte jättekul om det tar lång tid att växa ut

 4. jag tycker du var vacker på alla bilderna, du passar lika bra i brunt som blont. mina favoriter är bild 3,bild 6 och bild 7.men du är som sagt vacker på alla=)

 5. Rakat!

  Men det passar bättre till sommaren såklart. Men glöm inte att prova det innan du blir för gammal och feg. Alla borde prova att raka håret minst en gång i sitt liv!

 6. Gud så tjusigt! Och modigt! Jag har alltid drömt om hår såsom på första bilden. Fram för mer lockar!

 7. Du är så vacker oavsett vad! Bilden där du har mjukt sotade ögon och spets i ett virr-varr runt håret är andlös!

  Håller med ovan; kanske rött? Är ju själv en sucker för det! 😉

  Kramalin

 8. Min favvis är “brun pojknacke”. Annars tycker jag att du är väldigt fin i blont också! Mitt tips gick alltså ut på att du är fin i det mesta. Håhåjaja.

 9. Du är så vansinnigt vacker! Det är fantastiskt för du passar verkligen i ALLA frisyrer. Ibland funderar jag på att klippa mig kort, men jag vågar inte riktigt. Är det något du skulle rekommendera? Du är hemskt snygg i det i alla fall. /Cecilia

 10. något mjukt och inte lika skarpt vore fint. kanske en rödlätt ton? du är bäst hur som helst!

 11. Du är både cool och modig 🙂 Själv landar jag alltid på samma frilla som jag har haft de senaste 10 året. Mer eller mindre. Lite trist. Inte så lite förresten…

  Anna

 12. Så modigt att du vågat klippa dig så olika varenda gång! All cred till dig! Att du passar i varje frisyr talar om för oss andra att vi kanske ska våga ta ut svängarna lite mer när vi går till frisören. Skitsnyggt!

 13. Åh fantastiskt! Vilken bildserie. Jag har aldrig någonsin i mitt liv varit nöjd med mitt hår.. jag är nog för feg när det kommer till saxen och då blir det ju det gamla vanliga tråkiga..

 14. Åh vad du är modig som vågar!

  Nästa gång röstar jag för knallröda Hollywoodlockar! 😉

 15. Det är så roligt att byta frisyr! Kanske är det mörkröd bob kvar..? Annars tycker jag brunt svall var lite sagolikt mystiskt.Nästan som ett skogsrå (som jag föreställer mig dem)på ett mycket positivt sätt. Leopardmönstrade mössan är jättefin, jag har en likadan, haha.

 16. clara, du passar ju i allt! riktigt röd har du tydligen ändå inte testat ännu. vore kanske nästa steg? men vem är det som har tagit alla snygga bilder av dej, undrar jag.

 17. wow du passar verkligen i allt! fast det minst snygga var nog långt rakt platinablont tror jag… annars var verkligen alla skiiitsnygga… svårt att välja förstår jag?

 18. Du är verkligen skitsnygg i allt! Fast min favorit är ändå platinablont, inte många som kan bära upp det som du.

 19. Oj, det här inlägget kommer nog inte hjälpa dig att välja precis – alla tycker ju så olika! Men det bevisar ju bara att du är fin i mycket. har du aldrig varit rädd för att klippa dig, eller riktigt missnöjd? Min favorit var nog ändå det rödlätta naturliga, även om vissa andra frisyrer ämnar sig bättre för dramatiska bilder. med det långa blonda håret såg du verkligen ut som en modell, men jag tyckte även det var otroligt fint när du klippte dig kort och färgade håret brunt senast… =). decissions, decissions.

 20. Tycker att du var jätte fin i lite längre hår, typ där du var rödlätt med lockigt hår, men allt är fint. Ser förresten fram emot din jultidning, kan inte bli annat än kanon! Kram

 21. Du är otroligt söt i alla!
  Men den sista eller 2;an eller de du har nu är nog mina favvisar:D Men du är så fin i allt!

 22. Vilket bra tjockt hår du verkar ha! Lyllo dig!
  Vilken är din egna favorit bland alla frisyrer?

 23. jäklar i min lilla låda, du hade faktiskt hunnit beta genom en hel del!

  jag tycker du passar bäst i när du har lite mjukare lugg, det ramar in ditt ansikte så fint. och alla färger är snygga på dig! men jag håller med någon annan som skrev att du borde testa rött – rödbrunt, mörkrött, kopparrött. det skulle vara kul att se!

 24. Nu ska vi se… konstruktivt. Det lockiga rödaktiga var tråkigt och för varmt för din hy. Det platinablonda var fantastiskt i de flesta varianterna. Men lugg och kort var mycket fint till ditt ansikte. Mörkt kallt också bra men inte lika klädsamt som det blonda. Vad säger de som känner dig?

 25. Blond undercut! En frisyr som definitivt inte passar alla, men som du är magnifik i! Jag var tvungen att spara bilden i min frisyr-mapp och ha som inspiration, även om jag aldrig skulle våga..tror jag..Men det måste ha varit ett tag sen du hade den, då jag läst din blogg länge, men inte kan minnas att jag sett den.

 26. Den klassiska pagen passar du allra bäst i tycker jag! Men du är ju fin i allt!

 27. Jisses vilken kameleont du är! Fantastiskt! Man undrar ju hur ditt hår såg ut innan du började mecka med det, liksom dess naturliga kvalitéer… Kan du inte visa upp bilder av Unga-Clara?

 28. Busigt rödlätt och naturligt, så ser jag ut… Jag har också haft mängder av stilar!
  Jag tycker att du klär i väldigt mycket, du är så vacker! Av bilderna du visar gillar jag bäst: brun pojknacke eller lockigt långt. Ha det bra.

 29. Du kan ha allt, du är otroligt vacker på vartenda foto. Snäppet snyggare i lugg än utan, och jag älskar bilden på pojknacken.
  Det ska bli spännande att se vad du hittar på. Kram!

 30. Jag skulle vilja se dig i riktigt rött, men inte för mörkt. Det är fashinerande hur vissa kan passa i så olika frisyrer och färger, medans andra (läs JAG)inte ser kloka ut om man ändrar för mkt på det “naturliga”. Fast det kanske mer handlar om en känsla…vissa trivs som dom är helt enkelt, andra behöver variera sig mer? Intressant hur som helst!

 31. HEEEJ! du är så lik Lady Gaga på båda bilder du har rosa tröja, COOL alltså! ville bara säga det ifall ingen annan gjort det och du inte märkt det själv!

  MVH Hanna

 32. Hej!

  På den bilden du skrev “Lockigt långt” (eller om du skrev långt lockigt haha) undrar jag bara vilken typ av blond färg du hade och hur du gjorde lockarna? Tyckte nämligen att den frisyren var fantastiskt vacker!

  Du har fantastiskt hår. Vad tycker du om värmespolar? Hur mycket sliter det jämfört med t.ex. plattång och permanentning? Kan man använda medel? Har du testat det – hur blev resultatet?

  Svara gärna genom mail! Vill såååå gärna ha svar!
  / Rebecca

 33. Rebecka:
  Om du gillar färgen ska du ta med dig bilden till din frisör. Annars blir resultatet kanske ändå inte rätt på dig, eftersom du förmodligen hade en annan grundfärg på ditt hår

  dessa lockar ordnar jag med skummgimmiknorvar som jag fixerar med läggvätska och sover i. de funkar absolut bäst på mig

  lycka till

 34. Jag älskar variation i frisyrer!!! min personliga favorit var “Blond undercut”, men jag gillade “Liza Minellivasst” också väldigt mkt! 🙂

 35. Hej från en ny blogg läsare:) Du passar verkligen hur bra som helst i alla dina olika frisyrer! Va roligt att du vågar testa, själv är jag alldeles för feg..haha!
  Ha det bra!

 36. Du är ju snygg oavsett, men min favorit i den här samlingen är helt klart när du hade lite rödlätt och naturligt hår. Fint! Estetiska och fantasifulla frisyrer i all ära, men jag kan inte låta bli att tycka bäst om när det blir så naturligt och mjukt och inte så mycket yta. (Är jag ens begriplig nu? :P)

 37. Hittade precis din blogg, genom aftonbladets inredningsartikel! Så härligt att du skriver om allt som jag gillar, dvs. Gud, inredning, mode och hundar! Och du har så himla fin stil! Och du är så vacker, i allt från kort till långt hår, mörkt som ljust! Du är en inspirationskälla!

 38. Alltså, den där bruna pojknacken är att dö för!
  Du råkar inte komma ihåg vad du bad frisören om när du klippte dig sådär? För nu har jag suttit här och funderat och funderat och nästan bestämt mig för att klippa mig sådär kort och fint. Och, tja, den där bruna du hade måste nog vara den snyggaste korta frisyren jag sett.

  Skulle bli väldans glad för svar, kram!

  CLARA TILL ALINDE: TACK! Tyvärr minns jag inte. skriv ut min bild och ta med och visa

 39. Wow säger jag bara! Wow!!!!! Jag gillar de naturliga stilarna bäst och lockar är alltid min favorit!! Älskar lockigt hår! Som tur är har jag varit välsignad att kunna ha både rakt och lockigt beroende på hur långt det är, och då kommer jag ändå från Asien. Det är rätt ovanligt med asiater som har självlockigt hår… och då menar jag inte lite självfall utan verkligen LOCKAR! :o) Jag tycker du passar bäst i rött eller brunt hår. Förutom den bilden när du har det lite romantiskt med slöjan och de mjuka, blonda lockarna- det var ett häftigt undantag. Rött har alltid varit min favoritfärg. :oo)

  Kram!!

 40. Oj! Vilka fina frisyrer du haft!! Men hur sjutton har du hunnit med alla? Det tar ju så lång tid att få håret att växa ut.

 41. Vad modig du varit som bytat frisyr/färg/stil så många gånger! Jag tycker att du varit fin i alla frisyrer – allt klär en skönhet, som sagt…
  Och fotona är så vackra. Har du jobbat som modell?

  Kram

 42. wow.. vilken historia av frisyrer. något att vara stolt över!
  hmm, du som verkar vara så bevandrad inom frisyrer och hår, (tänker bara på hur lång tid det måste ha tagit för ditt hår att växa ut “mellan” alla frisyrer! tappert.) har du något råd till mig som befinner mig på utväxtvägen från ungefär den frisyren som du beskriver som “blond undercut” (fast brunett i mitt fall), vad gör man med den trista mellanlängden? Ser bara hockey-frilligt ut att ha utsläppt. Går omkring med en sjal på huvudet som temporär, och något deprimerande, lösning.