pk.gif

 

 

Kära Kropp och knopp

 

Jag är en tjej  på 23 jordsnurr som har ett problem:  Jag har inte gjort annat än bakat och pysslat i flera månader. Men så fort jag får en ledig stund sätter jag igång att baka och pyssla igen.

 Förra helgen sedan skulle jag och min kille Jakob göra något kul. Jag kokade knäck och Jakob städade pannrummet och eldade papper. Glad och sotig konstaterade han att det var det roligaste han gjort på flera veckor…och jag kände samma sak.

 

Många vuxna säger till oss att vi är för unga för att hålla på med det här. “Ni borde inte ha så bråttom. När man är ung vet man inte vad man vill. Saker kan så lätt gå till överdrift och bli skadligt” Jag försöker förklara säga vad jag tycker men ingen vuxen lyssnar ju! De säger bara “Vänta några år. När ni blir stora kommer ni att förstå att det finns en tid för att vara vuxen och en tid för att vara barn. Fall inte för grupptrycket”

 

 Och nu har till och med några kompisar börjat reta mig. Och jag vet inte vad jag ska göra.  Kan det vara skadligt att koka knäck? Att baka ofta? Ska man akta sig för saxar och papperspyssel när man är 23? Är jag normal som känner så här?

 

Ps, säg inte att jag ska prata med fröken eller kuratorn för det har jag redan gjort och det hjälpte inte. Ds

 

/ Hälsningar en frågvis tjej