491044_450env.jpg

Trender sprids i bloggvärlden som pesten på medeltiden.  Ta bara de fantastiska väggord som sitter i alla inredningsbloggares hem; Amor vincit omniaCarpe diemFides Spes Caritas. Dessa vackra ord är givetvis oerhört trevliga men även det trevligaste blir tradigt i längden. Varför inte testa några andra latinska visdomsord på väggen?  Jag har i min godhet sammanställt en lista:

 

Först ut är klassikern Praetera censeo Chartaginem esse delendam – För övrigt anser jag att Khartago bör förstöras.

Perfekt på toaletten är: Optime olere occisum hostem En dödad fiende luktar alltid gott.  

Detta blir ett vackert välkomstord i hallen: Ferme acerrima proximorum odia sunt Inget hat år så bittert som hat mellan släktingar

 

Och föreställ dig denna text i ett sovrum fullt med madonnastatyer, lavendelkuddar och avskavda shabby chic attiraljer: Non amo te, nec possum dicere quare: hoc tantum possum dicere Jag tycker inte om dig, men jag kan inte säga varför.

Som avslutning sticker jag in ett svenskt ordspråk ur vår rika kulturskatt. Som får oss att stanna upp och manar till eftertanke:  Bara slaktaren och vår herre vet vad som finns i korven. Som gjort för köket eller matsalen.