Längtar grönt

picture-207.jpg

Det är svårt att förstå att utsikten från sovrummet snart kommer att se ut så här nattetid. Å vad jag längtar grönt! Jag längtar efter lukten av grönt. Gräs, björklöv och dagg.

Det har hänt något med mitt luktsinne sedan vi flyttade hit. Det har blivit skarpare. Nu känner jag nyanser på ett annat sätt. Och har blivit känsligare för avgaserna inne i stan.  Det är i och för sig inte konstigt med tanke på att centrala Umeå har lika dålig luft  som Stockholm och Paris! Speciellt på vintern när dubbdäcken river upp asfalten och små cancerframkallande partiklar hamnar i luften. Samma luft som sedan dras in i lägenheterna hos stadsboende.  Det är hemskt att tänka på. Jag önskar att kollektivtrafiken  kunde vara gratis i centrala stan. Det skulle göra stor skillnad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Längtar grönt”

 1. Shit, är det verkligen så? Hur kan det vara så i den här staden med så bra kollektivtrafik som gör det onödigt för de flesta att ens ha en bil? Men ja, det kan bero på kostnaderna. Trots att det är billigare här än i de flesta städerna, är det fortfarande dyrt om man ska åka två eller fler ggr om dan.

  CLARA: Ja det är så! Hörde ett program om det i P1. Det lönar sig helt enkelt inte med kollektivtrafik. Människor är rätt krassa, det som är ekonomiskt lönsamt gör man. Och nu är priset i förhållande till besväret allt för högt. Så jag tror att gratis kollektivtrafik kan vara en lösning

 2. Det kommer snart bättre tider 🙂 Här nere är det varmt och skönt och jag hoppas verkligen det håller i sig!

 3. Vilken längtan den där bilden drar igång … Sommar och sommarregn, grönt gräs, dagg, dimma över sjön, åh, åh. Och jag håller med dig Clara, hur kan vi låta oss själva utsättas för den luft som finns i storstäderna? Egentligen är det vansinnigt. Tacka vet jag naturen, landet, jag önskar att jag levde som du!
  /Cecilia

  CLARA: DU får la flytta hit till mig 🙂

 4. Helt underbar utsikt ni har! Det är nästan lite magiskt att solen kan hålla sig oppe så länge på sommarkvällarna..norrland verkar väldigt speciellt och fint i övrigt, vill se! själv längtar jag efter att sitta på bryggan vid sommarstugan sena kvällar å dingla med benen! =)
  Ha en härlig helg Clara!
  Kram från Becky, läsare i Linköping.

 5. Åh, jag fick precis den där känslan i kroppen när jag såg bilden – av fuktkall luft, när allt är kusligt naket och bara lagt sig till vila för en kort stund och knappt det, för det är så himla mycket LIV som bara bubblar under ytan och vill upp. Sommarnätter, alltså finns det nåt bättre?

 6. Din bild påminner mig om sommarnatt i tornedalen, hos mormor och morfar när jag var liten. Kan nästan känna lukten och det svala gräset mot fotsulorna. Fick en il av längtan genom kroppen. Tack!

 7. När jag läser din blogg så blir jag så glad! Du skriver inte för mycket eller för lite, du skriver bra, och du har många vackra sinnliga foton! När du skriver om lukten av “gräs, björklöv och dagg” så förstår jag precis vilket lukt du menar och det får mig att längta hem, till den svenska sommaren. Men jag vet att även om det inte finns många björkar i Chicago, där jag bor, så kommer gräset bli grönt även här. Även om staden är full av avgaser så kan jag känna många väldoftande lukter när jag går i parken längs Lake Michigan. Det gäller att hitta guldkornen, var man än befinner sig. =)MVH, en jämtlandstös

  CLARA: Åh vad fint! Ja man ska hitta guldkornen där man själv är. Lake Michigan låter ju inte helt fel 🙂

 8. Det ser helt underbart ut. Bilden här, bilden på en pelargon i nästa inlägg, och den sista bilden med fötter och blickar ut genom fönstret. Det ser helt, helt underbart ut och jag önskat nästan att jag kunde vara en av dom som kunde trivas där uppe i norr, i skogen, med ängar utanför.