Tusen idéer

 sapa-020.JPG

 

Idag har pappa varit här och hjälpt oss ta in ved. Och jag har äntligen haft tid och ork att fixa med grejer här hemma. Typ spackla, slipa och måla över alla gigantiska skruvhål jag gjort i väggarna under det år vi bott här. Jag gör om hela tiden och ibland orkar jag inte sopa igen spåren efter alla förändringar. Men det gjorde jag alltså idag. Och möblerade om i vardagsrummet. Det är ett underskattat nöje. När jag verkligen vill ha roligt möblerar jag och stylar om. Arrangerar blommor och flyttar tavlor. Byter plats på soffan och pianot. Problemet är bara att jag har lite för få grejer. Så varje gång jag gör fint i ett rum blir det lite fulare i ett annat efter som att jag måste länsa det. Just nu är jag därför på jakt efter ett gammalt linneskåp och gärna också ett gammaldags serveringsskåp med glasdörrar samt en härligt stor öronlappsfåtölj från 40-talet som jag kan klä om. Plus lite skabbiga rottingmöbler till sommarens uteplats. Som jag kan spraymåla vita. Och gärna några rostiga ammunitionslådor som jag kan plantera blommor i….ja ni hör ju. Har många idéer i mitt lätt överhettade huvud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Tusen idéer”

 1. När du skrev klä om fåtölj kom jag att tänka på ett samtal som jag överhörde på en second hand-butik härom dagen. Det var en kvinna som höll i en fin gammal stol med snidat ryggstöd och slitet tyg på. När jag gick förbi så hörde jag “…tänkte spraya den i silver och sätta på zebratyg…” Jag litar på att det inte är det du ska göra med öronlappsfåtöljen 😉

  CLARA: HAHAHA näe jag lovar och svär 😀

 2. Men det är ju så roligt att greja om gamla saker! Fast jag upplever det som rätt svårt att “fynda” gamla saker nu, speciellt fina skåp som du är ute efter. Men även småsaker som prydnader, porslin och accessoarer.

  Det är nog helt enkelt det att blivit så populärt. Är det något du känner av där du bor också eller är det mer här neråt tro? För 1-2 år sedan hittade mamma jättemånga fina handväskor till mig second hand, nu finns i princip aldrig nånting åt det hållet… Jag har ju så att det räcker nu iofs, men jag bara undrar :p

 3. Skaffa inte för mycket grejer! Njut istället av luften mellan sakerna. Tro mej, det är betydligt svårare att bli av med dem sen!

 4. Åh, jag möblerade alltid om hela tiden i mitt gamla rum hemma-hemma. men nu när jag och min sambo bor i en etta, så är det som jag saknar allra mest, möjligheten att möblera om och stöka omkring.
  visst, jag kan flytta en vas eller kruka lite hit och dit. men inget är så härligt som att flytta omkring tunga möbler, att kämpa lite med kroppen, och sedan sätta sig ner och njuta av ommöbleringen. så det saknar jag. fint att få läsa om dina idéer, och jag känner igen det där med lätt överhettat huvud, när idéerna trängs..:)

 5. Det låter härligt att ha ett stort hus att få möblera om i. Hos oss är det rätt så begränsat vad man kan göra. Älskar också att möblera om. Ett snabbt sätt att få stor förändring!

  Hoppas du får en fin vecka!

  /Lina

  http://www.comeagain.se

 6. Överhettad var nog rätt ord! Verkar vara ganska prylfixerad om du frågar mig.

  CLARA: Jamen det stämmer precis. Jag är så fixerad. Shopping och prylar är ju det enda jag bloggar om.

 7. Jag upptäckte en riktigt bra loppis igår som du bara måste försöka synka med en göteborgsresa. Det var Nordhemsskolan som sålde en massa grejer för att få ihop till sina klassresor. Jag gjorde riktiga fynd! Loppisen är tydligen årlig och priserna är jättebra eftersom att de vill få sålt allt.
  Tips om du behöver fler saker!

 8. Noterar en blond Jesus på tavlan… Tror inte han såg ut så, men annars var tavlan fin 😉

 9. Jag fick en stor, gammal, röd, guld-mönstrad öronlappsfotölj av min mormor när jag var tretton. Det är nog det bästa jag har av allt jag äger. Det känns häftigt att den har följt mig, burit mig under så många skeden i livet. Där har jag sovit många nätter (speciellt då jag som fjortis hade tuppkam, för att inte behöva göra om den hela tiden), där har jag suttit och tittat på månen, där har jag läst, sytt, gråtit och skrattat.. och där kommer jag sitta medan jag ammar mitt framtida barn. Kanske till och med då jag sitter med barnbarn i knät, som min mormor. Den har blivit ogillad av flera eftersom den är så otymplig, men jag skulle aldrig kunna göra mig av med den om jag så skulle behöva prioritera bort min säng! Jag hoppas du hittar en liknande ögonsten du också 🙂