handdukspyssel-087.JPG

En idé från senaste numret av min tidning är att sy ett draperi av kökshanddukar. Det är himla somrigt och fint i ett gammalt hus eller en stuga. Bara att nåla ihop ett gäng och sy fast dem med raksöm.

mer-handduk-423.JPG

 En annan idé är att göra ett nytt överdrag till en lampskärm. Jag draperade bara handduken över en befintlig skärm och fäste ihop det med ett fint snöre. Tog ca fyra sekunder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “”

 1. Åh, min mamma har sytt fantastiska köksgardiner av linnehanddukar hon fick av mina gammelfastrar. För fina att använda till disken och alldeles underbara i fönstret. Fint att du lyfte fram ett så enkelt trick!

 2. Det där med handdukarna, vilken underbar ide..åh så fint det blev..åh så glad jag blev att du kom med denna ide, just nu när jag vill ge bort en egengjord present till någon jag tycker om. krammia

 3. Trevliga knep! Förresten skrev du någon gång för ett litet tag sen om att du skulle tipsa om hur man knyter turban. Skulle vara jätteroligt att se. Det såg så fränt ut!

 4. Jag är lite ledsen. Beställde tidningen men den kom aldrig. Har mailat clara@folkbladet.nu två gånger och frågat vad som kan ha blivit fel och har fortfarande inte fått något svar. Pengarna bryr jag mig inte om men jag misstänker att min chanser att få min tidningen som jag sett fram emot är obefintliga nu. Mycket tråkigt tycker jag.

 5. Åh, vad fint och somrigt! Men på lampskärmen, bör man inte ha en öppning upptill? Så att det inte blir så brandfarligt?

 6. Hej Clara, i senaste nummret på sida 2 har du skrivit en liten grej som heter Är vi klonade?

  På bilden ovanför har du en sån fantastiskt vacker klänning och jag undrar vart du har köpt den.

 7. Håller med Sophia där; är det inte lite riskabelt med lampskärmen?
  Jättefina grejer för övrigt 🙂

 8. Vad fint! Jag har precis som Ida Marias mamma tänkt sy gardiner av kökshanddukar. I café-gardinsmodell. Kan bli himlans fint i sommarstugan i norr.

  Kram på dig finflickan!