fynd-till-koket-173.JPG

 

Det går fort fram i köket nu. Imorgon ska vi kakla ovanför diskbänken. Pappa ska komma och lära mig hur man gör så att jag kan göra det själv sedan. Bra sås reder sig själv. Så småningom alltså.

 

 fynd-till-koket-194.JPG

 

Här ser ni en skymt av köksskåpen som alltså fick behålla sin lindblomsgröna färg som är ganska typisk för 50-talet.  Bänkskivan är en nyproduktion av klassikern Virrvarr av Sigvard Bernadotte.

 

fynd-till-koket-185.JPG

 

När det gäller färgsättning har jag haft filosofin; så lite vitt som möjligt. Jag vill ha det ljust men inte vitt. Det känns inte särskilt tidstypiskt nämligen. Istället har jag valt ljusa färger som gifter sig fint med varandra.  Bilderna är lite missvisande för i verkligheten är golvet träfärgat och fernissat. Det ger värme till hela köket.   Boaseringen har fått en gråblå högblank färg och tapeterna är rutiga. De matchar fint till bänkskivan. Dörrarnas speglar fick vara vita men runtomkring målade jag högblankt lindblomsgrönt. Köksinredningen ger köket en genuin  trettiotal-femtiotalskänsla. Man kan tro att den alltid suttit i huset. Jag är toknöjd! Fler bilder kommer så fort det blivit lite mer färdigt.