Latmansbär

 hanga-tvatt-033.JPG

 

Något av det bästa vi gjort sedan vi flyttade hit är att anlägga ett jordgubbsland. Nu går jag varje dag och proppar munnen full av solvarma söta godbitar. Just jordgubbar besprutas så hårt att det känns skönt att ha sina egna. När jag anlade landet gjorde jag det med en markduk, vilket gör att det blir minimalt rensande av ogräs. Jag rullade helt enkelt ut markduken över landet och fäste den med stenar i kanterna. Sedan gjorde jag kryss i väven med en mattkniv och stoppade ner plantorna. En i varje kryss. Nu kommer det bara upp lite strån här och var mitt i jordgubbstuvan och det är ju busenkelt att rensa bort jämfört med att hålla ett helt land rent från kirskål och annat…så blir det mer tid att njuta och mindre att slita.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Latmansbär”

 1. Jordgubbar, som är ätmogna nu i Västerbotten. Vilken sort har du planterat som är färdiga redan? Galet tidigt 🙂

  CLARA: Jag vet inte vilken sort det är, någon tidig variant jag köpte på Hansskogs plantskola. De smakar helt ljuvligt. Jag fattar faktiskt ingenting. Allt är så tidigt i år. Rädisorna var ätklara i början av Juni. När har det någonsin hänt förut?

 2. Himlans vad fiffigt. Och ack så gott ändå. Blir extra gott när man gjort sina egna. Tyvärr har jag inte möjligheten du har. Liten lght i Paris tillåter inte sådana här finfina saker. Då får man vara glad man överhuvudtaget har tak över huvudet egentligen. Men jag klagar inte alls! Bara kul att se hur olika vi har det du och jag.

 3. Jag känner igen mig i det där att gå och äta solvarma jordgubbar direkt från landet. Och ibland blir det en solvarm persika från trädet också. Gudomligt gott!

  CLARA: herregud vad gott med persika! Det måste jag prova om det går att odla här uppe. Förmodligen inte 🙂 kram

 4. Annars är ju kirskål ett ätbart “ogräs” som till exempel gör sig bra tillsammans med svamp i en paj eller som komponent i en sommarsallad 🙂

 5. Markduk är ju så jäkla fult! Men hey, hellre markduk än ryggskott, right? =)

  CLARA: Ash det syns ju knappt. Jag strör löv över och sedan märks inget 😀

 6. Men du, kan jag inte få en bild på hur det ser ut (för en trädgårdsanalfabet…). 🙂 Landet med duk alltså!

 7. Annars, om man nu får kirskål, är det jättegott att laga pastasås på. I varje fall när de är ljusgröna unga plantor. Det är bara att slakna dom i smör och pressad vitlök, kanske färsk spenat om man vill, och sedan hälla i antingen grädde eller créme fraîche. Och peppar. Och så färsk pasta till det. Goa grejer vill jag lova.

  http://braziljack.blogg.se