Man kan läsa statistik som fan läser bibeln säger Gudrun Schyman i debatt med Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson. Man kan tycka vad man vill om Schymans politik men en exceptionell talare är hon. Och till skillnad från när Maud Olofsson debatterade med Åkesson sist, så fullkomligt knäckte Schyman Åkessons resonemang. Medan Olofsson tillät Åkesson att fastna i offerrollen (som tyvärr är vanligare än ovanligt) så visar Schyman på bristerna och kunskapsluckorna i Sds partiprogram. Nästan humor blir det när Åkesson håller upp en bild av den muslimsk kvinnan Sakine som ska stenas för en påstådd kärleksaffär, och samtidigt vill att vi ska tro att han tycker synd om henne. (Trots att Åkesson annars menar att människor i hennes situation inte ska få skydd i Sverige. Alldeles oavsett hur svårt förföljda de är i sitt hemland)

Faktum är att den folkgrupp i Sverige som står för den förkrossande majoriteten av alla våldtäkter och våldsbrott är svenskarna själva. Mest strategiskt vore det förstås att utvisa hela högen. Undrar var Åkesson vill skicka dem?

Se debatten här