Hyllpiff

Jag var på loppis i fredags och köpte en trist furuhylla för 20 kronor. Den var tänkt att piffas och hänga i barnkammaren men hamnade i köket istället. Furugrejer är så himla billiga på loppis och jätteenkla att göra om. Är träet obehandlat så är det bara att måla direkt på prylen.

Hyllan fick samma färg som boaseringen i köket för vi hade över en slatt färg i en burk. Jag älskar att pyssla på det sättet – använda upp trista rester för att koka ihop något nytt och fräscht. (Färgen heter förövrigt Bris och kommer från Alcro. En jättevacker blågrå nyans som ser gammaldags ut.)

Nu har jag teer och tekulor och fina små koppar på hyllan. Just denna typ av udda små hyllor är en besatthet hos mig. De gör det så enkelt att fixa stilleben och skylta om. Jag skyltar om flera gånger i veckan här hemma, ett stilleben i taget, bara för att det är himla roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Hyllpiff”

 1. verkligen fint. Bor själv i ett tråkigt 70 tals hus. Den enda räddningen är att de har låtit bjälkarna vara synliga och höjt taket.
  Funderar på att måla köksluckorna för stommarna är för bra,för att slänga.

  1. Ja det låter toppen! Man kan ju (om man inte vill måla själv) lämna in alla luckorna på spraymålning, det brukar inte bli så dyrt. Bra att piffa upp istället för att slänga ut ALLT och göra om från grunden. Och billigt också

 2. Åh, Clara. Du som är duktig på att pyssla och fixa, kan du ha en bra idé över till mig? Det är nämligen så här att jag äter väldigt mycket färska kokosnötter, och för ett bra tag sen kom jag på att jag skulle spara skalen för att göra nåt roligt av sen. Men tiden går, jag kommer inte på vad jag ska göra och nu har jag en hel stor kasse full med halva kokosnötsskal. Vet du nåt kul man skulle kunna göra av dem, kanske nåt praktiskt eller bara nåt knasigt fint?

  1. Man kanske kan göra roliga gubbar, tomtar, troll av dem och dekorera med ute och inne till jul….

  2. hamsterhus! jag jobbar i djuraffär och vi har fått in hamsterhus gjorda av kokosnötsskal av en man som hade ett gäng över 😉

 3. jag älskar också att måla om! världens enklaste och det blir så himla stor
  skillnad. vill måla om dörrar och garderober och allt hela tiden:) hyllan blev himla fin förresten!

 4. Jag älskar också såna hyllor! Och det finns ju jämt en massa fina att fynda på loppis, har fyndat lite själv på loppis idag, men det blev ingen hylla denna gång! 🙂
  Tack för härlig läsning! Jannice

 5. Visst är färg toppen! Håller just på att måla och fixa i källaren. Ska göra mig ett pysselhörn, ta mig sjutton!

 6. AH. jag är likadan. har källaren full med småhyllor, prylhyllor, småskåp.. som väntar på att jag ska sätta händerna/tänderna i dem. = )
  lycka är att ha en flow och skapa loss

  kram lovisa

 7. Enkelt fixat men väldigt fint!! Jag har också ett sorts beroende av att köpa furusaker på loppis och piffa upp dom med färg, papper och tapeter. 🙂

 8. Åh ja att måla om gamla möbler är som att köpa helt nytt, men med den där lilla extra “Den här har jag gjort”- feelingen. Det är få saker som är så underbart som de som man gjort själv, eller åtminstone bidragit med färg 😉
  Och stilleben kan man ju inte leva utan! Vet inte hur många jag har hemma hos mig*

 9. Det blev jättefint! Jag är fascinerad hur du orkar göra allt sånt, om jag var gravid, så (tror jag) hade jag mest tyckt att jag gör ganska mycket redan=) men du tillverkar och pysslar så mycket! Själv om jag ska måla något, så brukar jag använda sprayburksfärg=)

 10. Hej! Så härlig blogg du har! Man blir beroende av att läsa den! Du fixar till en massa prylar med små medel och på enkelt sätt men det blir så snyggt!! Hyllan blev så läcker! Färgen du använt liknar den färg som vi har 2 ommålade stolar av. Det var mina svärföräldrar som målade dem… 🙂

 11. Bra jobbat Clara, tjusigt värre blev det!

  En helt annan sak: varje gång jag laddar din sida vill datorn att jag sparar en länk (“small_lank”). Hände även nu när jag skulle skriva en kommentar. Jag använder Google Chrome för Mac. Har aldrig varit med om det förut och kan tyvärr inte ge dig något tips på hur problemet åtgärdas. Inget stort problem måhända men ändå en smula irriterande.

  I övrigt har du en strålande fin blogg, tack ska du ha för fina bilder och trevlig inpiration!

 12. Nejmen åh så fint. För övrigt håller jag helt med om att det är en väldigt trevlig känsla det där att hitta nya ställen att använda den där lilla färgslatten (eller vad det nu kan vara).

  (Din blogg är himla fin förresten).

 13. Furutips gillas! Jag har ‘tyvärr’ råkat få en del möbler i lackad(?) furu på halsen. Undrar just om dessa går att måla på vettigt sätt? Har åkt på ett köksbord och ett hörnskåp, som kom med huset vi precis köpt. Älskar storleken och hur robust köksbordet är, men inte den gula furufärgen…

 14. åh, den där burken med fåglar och rosor har samma mönster som min burk hemma, fast den är 8-kantig istället.

 15. Hej! Gillar färgerna och tapeten i ditt kök. Har försökt luska ut vilken av Rut-tapeterna du har, vilken färgton alltså? Hittar det inte någonstans. Tack för att du inspirerar! Kram!