Hurra – idag blev det äntligen officiellt på presskonferens! Efter jul har mitt nya radioprogram premiär i riksradio i P1!

Jag är så vansinnigt glad över detta. Att jobba med riksradio och kanalen P1 är en dröm jag burit på i många år. Och jag är så stolt över mitt  och Erica Dahlgrens arbete. Erica var den som först kläckte idéen om programmet Pikant. Tillsammans har vi sedan utarbetat konceptet med pyssel och hemmafix i radio – något som faktiskt blivit en succé.

Programmets namn är Husmorsskolan, ett program som vill lyfta fram och uppvärdera något av den stora kulturskatt som vår mormor och farmorsgeneration besitter, men som numera göms i parenteser mellan vikingaskepp och slaget vid Lützen. Vårt fokus ligger på pyssel, hemmafix och husmodersknep. Både vardagstips och sånt som skänker guldkant. Snyggt och ekosnällt. Vår målgrupp är förstås både kvinnor och män.  Och den som lyssnat på Pikant kommer att känna igen sig – inga pekpinnar och tråkiga måsten – här är det njutning och glädje som gäller.
Mitt hjärta brinner för folkbildning och det roligaste med att jobba med dessa ämnen är när någon kille eller tjej hör av sig och säger att de nu vågat baka bröd för första gången – eller insett att man kan städa utan giftiga kemikalier. Eller bara blivit allmänt inspirerade till att leva och inreda lite roligare!

Husmorsskolan har dubbelt så lång sändningstid som Pikant hade och i varje avsnitt hinner vi med flera fiffiga tips och pyssel. Precis som vanligt är jag pysselguru och Erica programledare och producent.  Premiären är måndagen den 24 januari klockan 10.03 med repris lördagar klockan 12.05. I kanalen som heter P1.

FOTOGRAF: ALEXANDRA ELLIS