Äntligen officiellt!

Hurra – idag blev det äntligen officiellt på presskonferens! Efter jul har mitt nya radioprogram premiär i riksradio i P1!

Jag är så vansinnigt glad över detta. Att jobba med riksradio och kanalen P1 är en dröm jag burit på i många år. Och jag är så stolt över mitt  och Erica Dahlgrens arbete. Erica var den som först kläckte idéen om programmet Pikant. Tillsammans har vi sedan utarbetat konceptet med pyssel och hemmafix i radio – något som faktiskt blivit en succé.

Programmets namn är Husmorsskolan, ett program som vill lyfta fram och uppvärdera något av den stora kulturskatt som vår mormor och farmorsgeneration besitter, men som numera göms i parenteser mellan vikingaskepp och slaget vid Lützen. Vårt fokus ligger på pyssel, hemmafix och husmodersknep. Både vardagstips och sånt som skänker guldkant. Snyggt och ekosnällt. Vår målgrupp är förstås både kvinnor och män.  Och den som lyssnat på Pikant kommer att känna igen sig – inga pekpinnar och tråkiga måsten – här är det njutning och glädje som gäller.
Mitt hjärta brinner för folkbildning och det roligaste med att jobba med dessa ämnen är när någon kille eller tjej hör av sig och säger att de nu vågat baka bröd för första gången – eller insett att man kan städa utan giftiga kemikalier. Eller bara blivit allmänt inspirerade till att leva och inreda lite roligare!

Husmorsskolan har dubbelt så lång sändningstid som Pikant hade och i varje avsnitt hinner vi med flera fiffiga tips och pyssel. Precis som vanligt är jag pysselguru och Erica programledare och producent.  Premiären är måndagen den 24 januari klockan 10.03 med repris lördagar klockan 12.05. I kanalen som heter P1.

FOTOGRAF: ALEXANDRA ELLIS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

137 kommentarer på “Äntligen officiellt!”

 1. Åh, vad roligt! 😀 Jag blev alldeles varm inombords när jag läste det. Jag ska absolut lyssna.
  Ha en bra dag!

 2. Grattis. Grattis till dig och grattis världen. Så himla roligt. Vilken julklapp. Jag kan knappt vänta på att få höra programmet. Jag tror verkligen att det behövs och att det kommer att bli mycket uppskattat. Om inte annat kommer mitt öra att vara fastlimmat vid radion.
  Kör hårt!

 3. Å, va kul och stort grattis. Jag ska absolut lyssna, jag lyssnar varje vecka på Pikant på Internet så ska bli kul att få följa det nya programmet i P1. Kul att det ska vara samma tema som i Pikant, det är så inspirerande och trevligt. Tack för att du finns och tack för din fina blogg.

 4. Sa in i banken roligt. GRATTIS :o) Hoppas, HOPPAS, att jag kan lyssna pa det har i England…Fingers crossed! Kramis!

 5. Hurra! Nu blev jag glad. Jag brukar ha det på i bakgrunden när jag sitter o ångestjobbar i skolan o får då till en bra känsla iallafall men det är stressande när klippen (lyssnar i efterhand) är så korta, hurra till mer programtid o grattis till dig!

 6. Va kul! Grattis!

  Du har verkligen inspirerat mig till att leva lite mer ekosmart, att loppisfynda, att uppskatta det gamla och fina och att våga börja blogga! Tack! Kram!

 7. Grattis Clara! Hoppas verkligen vi kommer kunna höra era program i England också. Du får påminna när de kommer ut. Skulle vara riktigt mysigt om ni kunde göra ett tv program i framtiden också så får man se alla de fina sakerna ni pysslar med.

  (Tack för kommentaren förresten – visst är det fantastiskt vad man kan hitta i naturen. Så mycket mysigare julpynt än det plastiga guldsprayade man hittar i affärerna)

 8. Vad roligt! Min mamma tjatar alltid om att jag borde lyssna på P1, snart kan jag säga att jag gör det 😉

 9. woho! Nu kommer till 0ch med min pappa veta vem Clara Lidström är, coolt! Heja företagsamma tjejer och de som faktiskt har gjort karriär pga sin blogg – kan vi sticka hål på myten om att det bara är våp som bloggar snart?

 10. Det var roligt, och det bästa är att jag faktiskt oftast har tid att lyssna på radio på förmiddagarna. P1 är favoritkanalen, den enda faktiskt.

  Bring it on!

 11. Åhhhh! P1 och Underbara Clara är ju en fantastisk kombination utan dess like! GRATTIS! Jag kommer sitta bänkad! Jippie!

 12. Det är härligt att läsa att folk får sina drömmar uppfyllda! Grattis(!) och jag kommer att lyssna förväntansfullt!

 13. Grattis! Ska bli roligt att ratta in P1 på radion i köket i januari och höra din härliga dialekt förmedla roliga pyssel och smarta idéer! 🙂

 14. GRATTIS!!!!
  MEN var ni tvungna att “sno” namnet från en annnan känd blogg? (Ja jag vet vad en husmorsskola är (var), men det känns ändå lite konstigt att du namnger ditt program till något som en liknande blogg heter.,,) Jag förstår att du kanske inte fått bestämma allt själv men något har du väl att säga till om?
  För visst känner du till Maja som driver bloggen Husmorsskolan , som numera också gör radio för en värmländsk kanal.

  1. Nej jag hade ingen aning om att hon fanns – vad kul att det finns fler som pysslar med samma grej! Nu måste jag genast kolla upp henne!

 15. Hejja! Vad roligt. Hoppas du påminner oss lite längre fram, det här vill jag inte missa! Passar utmärkt mina sista månader innan förlossning.

  Och, var kommer den fantastiska tröjan/klänningen ifrån?

 16. Underbart! Stort grattis till dig och p1 som får ett klockrent program! Jag kommer sitta som klistrad!

 17. GRATTIS. vad kul att du ser till att folkbilda sverige med husmorstips. det kan man aldrig få för lite av. Lycka till!

 18. Jag menade inget illa, hoppas att du förstod det! Jag gillar både din blogg och hennes. Tyckte bara att det kändes tråkigt att ni använde er av samma namn….

  Lycka till med ditt program!

  1. Nej jag tog inte illa upp! Ingen fara alls 🙂 men tack för att du förklarade dig!

 19. GRATTIS vad roligt, tror det kommer bli ett toppenprogram! Vore kul att se Husmorskolan även på SVT framöver!

  Intressant att läsa inlägget om dold reklam. Jag tycker att det är ganska tröttsamt med bloggar där reklamen tittar fram både här och där!

  Och du, jag blir alltid så himla inspirerad när jag tittar in på din blogg! Keep up the good work!

  kram angela

 20. Åh vad roligt! Jag älskar Pikant, så jag ser verkligen fram emot dubbel så lång tid i radio med dig varje vecka.

 21. Grattis! Underbart när drömmar slår in. Och roligt att kunna slå på radion och lyssna på dig. Hoppas att du påminner oss igen när det närmar sig, minnet är nämligen inte vad det borde vara…

 22. Grattis Clara! Heja dig, det kommer bli ett toppenprogram. Tack för all inspiration du sprider genom bloggen, radio m.m. Jag har kommit igång med massa pyssel som jag tänkt göra hur länge som helst efter att jag läste ditt inlägg om att ju mer man pysslar desto mer kreativ blir man. Så tack för peppen 🙂 Jag undrar om du har nåt bra tips på vad man kan göra med överbliven vaxduk? Använda på pallar och göra vimplar går ju, men om du har ytterligare nåt tips vore det toppen 🙂

 23. Stort grattis! Vad kul och spännande! Men ja vill helst inte vänta tills dess.. Kan du inte ge lite tips redan nu på husmorsknep till julstöket/städet/inslagningen/pyntningen?

  //stina

 24. GRATTIS! Dethär kommer att bli toppen! SÅ glad för din skull!
  Hoppas allt är bra med ungen, melker och mannen 🙂

 25. Åh jippie så kul!! =) lyssnade senaste idag när jag satt och jobbade. Brukar lyssna igenom gamla avsnitt och bli inspirerad! Stort Grattis!!

 26. Grattis, vad roligt! En invändning/undran bara – namnet “Husmorsskolan”? Som du skriver ska det väl vara ett program som vänder sig till båda könen – kunde man då inte låta programmets namn signalera det också?

    1. Ja du tänker så. Jag tänker mer att det är en skola i kunskaper som kvinnor traditionellt besitter. Men för vem har vi inte specificerat

     1. Johanni: yrkena/befattningarna brandman, ombudsman, god man, talman, tjänsteman osv vänder sig ju (eller ska iaf) till båda könen, för att inte tala om alla yrken som benämns i manlig form; lärare, skådespelare, brevbärare etc.
      Likväl återfinns det kvinnor inom alla kategorierna.

 27. Wow! P1…det är stort… Det är liksom den bästa kanalen med de bästa programmen och de bästa programledarna. Känner på mig att ditt program kommer bli en långkörare. En klassiker. Önskar dig all lycka till. Tror detta kommer gå galant! kram L

 28. Grattis! Jag har glatts åt och inspirerats av din blogg ganska länge, men nu kändes det som läge att lämna första kommentaren också. Dels för att gratta till nya programformatet, dels för att jag bara måste säga att jag blir alldeles glad av att du skriver att du brinner för folkbildning… Folkbildning är grejen! Lycka till med P1 – jag kommer definitivt att lyssna.

 29. Åh vad roliga Clara, grattis ! då har jag nått nytt att lyssna på nu då, lyssnat på Pikant X antal gånger,hihihi…..

 30. Det går verkligen i generationer. Mormor/farmor-generationen bakade och pysslade. Mamma-generationen var politisk och drev viktiga frågor om jämställdhet och rättvisa. Vi pysslar och bakar bröd. Våra barn blir nog (förhoppningsvis) politiska rebeller som inte bryr sig så mycket om strössel och kakfat.

  1. Varför ska man inskränka sig till att bara göra den ena saken? Själv gör jag inte det – jag skriver mycket om feminism och intresserar mig för politik – samtidigt som jag gillar att baka. Tror du så lite om kvinnor? Vem skulle hävda att en man som sysslar med flugfiske eller musik inte skulle ha kapacitet nog att intressera sig för samhället samtidigt?

   1. Naturligtvis finns det nyanser och är inte så enkelspårigt. Däremot står jag fast vid tendensen, att det går i varannan generation. Den generationen med politiska föräldrar vill ofta “back to basic” med husmorsliv och “family values”. Därmed inte sagt att man är ointresserad eller av politik.

 31. Å vad underbart att höra! Jag lyssnar på p1 hela dagarna (en fantastisk kanal eller hur?!) men ska spetsa öronen vid tio tiden på måndagar framöver!

 32. Åh vad underbart! Du har fått mig att börja pyssla igen, efter ett uppehåll från sisådär 7års åldern 🙂 Dessutom är det skoj att höra din röst!

 33. Åh hurra fina Clara! VAd roligt! Jag är verkligen ingen radiomänniska (tycker mest det är ett himla skrikande) men det här verkar ju högst oskirkigt så nu ska jag genast gå och införskaffa mig en sån där finfinradio sen ska jag lyssna en hel massa på dig! KRAM (du har fått ett inlägg på min blogg också serru)

 34. Grattis Clara! Ett eget radioprogram har du förtjänat. Otroligt tjusig klänning du har på bilderna, förresten. Kram till dig!

 35. Åh, det var du som inspirerade mig att baka bröd för första gången för några veckor sen (på riktigt!). Det var filmjölksreceptet som du publicerade på din blogg, och nu har jag avancerat till både russin och rivna morötter i degen! TACK och GRATTIS!!

 36. Ja, vad roligt! Gratulerar Clara! Känner på mig att det kommer bli ett trevligt inslag i min mammaledighet 🙂

 37. clara, men grattis! jag hör bara på p1 på vardagarna men nu måste jag komma ihåg lördagen med… fast man kanske kan podda sen. som med klassikern på minuten. 🙂
  fråga: din blommiga tröja med så snyggt mönster och hals-skärning. var kommer den ifrån…man kan inte slita blicken. kanske har du sytt den själv eller loppisfyndat men jag frågar ändå.
  you go.

 38. Grattis!
  Vad himla roligt!
  Jag vill starta en egen “pyssel”-blogg… men det är så svårt att döpa den! Jag har funderat på namn hur länge som helst. Men inget känns rätt.. Hur ska man tänka?

 39. Jaaa vad kul!!!
  Det är värt att plocka fram min gamla fula stereo för att kunna lyssna på det programmet. Eller kanske köpa en fin liten köksradio, så att jag kan pyssla med något samtidigt.
  (mitt internet duger inte alltid åt radiolyssning nämligen)

 40. Alltså en annan blir så avundsjuk att en smäller av- P1 som är världens absolut bästigaste media. Men det lär ju bli fett, kalas och alla tiders! Jag kommer lyssna, både förmiddag och repris.
  Hurra!

 41. Oo, det vill jag lyssna på! Ska i alla fall försöka ta mig tid på helgen! Lördagsmys, here I come 😉

 42. Grattis, ska bli kul att följa! En helt annan, och ytlig sak- var kommer din underbara topp/klänning med blommor på som du har på presskonferensen? Jag blev helt kär! Kram och lycka till!

 43. Grattis! Perfekt att programmet sänds på P1, har ju tänkt bli en kulturkofta under mammaledigehten och börja lyssna på P1 (hinner inte nu på jobbet). Lycka till!