Sånt Melker gör när ingen stör

Här sitter Melker olovandes och spanar efter brudarna på byn. En skäggig liten schnauzertjej brukar gå förbi och vicka på stjärten och då tjuter han av glädje. Vem vill inte ha en brud med skägg liksom?

Men så blir han tagen på bar gärning. Hundar får absolut INTE vara på köksbordet!

Så då hoppar han ner illa kvickt och gömmer sig under soffan medan jag skäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 kommentarer på “Sånt Melker gör när ingen stör”

 1. Jo, sånt gör min kattfröken med, men det verkar vara mest för att få uppmärksamhet… För hon VET att jag kommer att lyfta bort henne och har då mer en retsam blick. Melker ser ut som om han verkligen tänker “aj då; upptäckt!”…

 2. HAHA ja min terrier sitter inte på bordet hon klättrar upp på soffryggen och spanar ut genom fönstret där och så grymtar hon lite otrevligt när det går förbi hundar som ser läskiga ut 😉

 3. Nej, vem vill inte ha en brud med skägg, liksom? Jag har en sådan – en svart liten dvärgschnauzerbrud som också har en väldans massa fuffens för sig när ingen stör. Eller kanske snarare när matte och husse sover, för då orkar de inte sparka ner henne ur sängen och hon kan ostört breda ut sig bäst hon vill. 😉

  Visst är de underbara, de små galningarna?

 4. Nu har jag letat lite i din blogg och konstaterat att det är en gårdshund den där Melker. Han är otrligt fin men ändå väldigt lik min Jack Russel… Fast det beror nog på att min Trixa inte ser ut som andra Jack Russels utan faktiskt mycket mer lik en gårdshund. Trixa tycker inte att man ska vara som andra och blev därför lite annorlunda.

 5. Mina 3 katter har tagit över köksbordet totalt. Alltså belägrat. De ska vara där at all costs. Speciellt när jag äter risgrynsgröt. I övrigt är det där de håller sammanträde.

 6. Har hittat min hund på bordet några gånger och han är av lite större variant än din 😉 Han slutade med det när vi bytte bord för ett par år sen (vi bytte det vingliga bordet till ett stabilt och då var det väl inte kul mer?).
  De är söta med sina små bus ibland!

 7. Åh, han är ju för gullig. Min hund brukar göra exakt samma sak, fast från soffan och hon spanar på männen i området 😉
  Provade för övrigt att göra dina ljuslyktor idag. Blev hur bra som helst så tack för tipset. Länkade även hit från mitt inlägg 🙂
  Många kramar

 8. Jag tog min jycke Morris på bar gärning när han satt på köksbordet och just hade smaskat i sig både ett helt fat salami och smör. Dom är allt lite lika varann, Melker och Morris!

 9. Jag vill gärna ha en hund men när jag läser om allt bus en hund kan göra blir jag nästan totalt avskräckt. Jag skulle inte palla en hundröv på mitt köksbord. Eller att den äter upp allt som står på bordet. Eller tuggar upp sminkborstar (jo jag vet att det har hänt, en sminkborste som låg inne i en sminkväska), skor och snören, trasslar till mattor….

  Men mest av allt är de söta och goda kamrater.

  Jag skulle nog bygga en utsiktsplats för min hund om det var en fönstertittare. Gillar man att titta ut ska man ju få det. 🙂

 10. Hej Clara!

  Upptäckte en sån bra sida igår på nätet och kom att tänka på dig. Lite konstigt då vi inte känner varandra, men, tja, så är det. Garderobsbutiken.se heter den och där finns det en massa fint second hand samlat, kläder, skor, tyg allt möjligt! Tips, tips! Precis inhandlat ett halsband till smycke till syster i julklapp.

  God jul! 🙂

 11. Haha, vilken liten rackare. Min katt hoppade upp på köksbordet häromdagen och åt räkor från min pojkväns tallrik. Alltmedan sambon var på toaletten och jag stod och diskade men ryggen mot katten. Inte lite fräckt, alltså!

 12. Hahaha, hundar är så finurliga. Och Jack Russels är särskilt roliga tycker jag, en trevlig hund! Det härliga är ju att de kan få en att le och skratta så mycket i samma veva som man egentligen är asförbannad på dem.
  Från en Vorsteh-ägare.

 13. Supeskön jycke, min är likadan (i sättet) och han tar sig också upp på på oanade höjder. kan tillexempel hoppa hela vägen upp på bordet i ett skutt och då är han bara en 6 kgs plutt med 36 cm i “manken”
  JätteBRA blogg för övrigt en av de bloggar man faktist får energi av att kolla på.

 14. Haha, söt! Så gör mina katter också 🙂

  Jag frågade för ett tag sedan om din profylaxkurs, om det var via landstinget eller nåt annat, men jag kommer inte ihåg vilket inlägg jag frågade i, och kan därför inte se om du svarat! 🙁 Så jag tänkte jag skulle fråga igen, är det via landstinget?

 15. Det är kul när man ser att de liksom vet att detta borde jag inte göra.

  Har du något bra tips på pyssel till en sju åring? Min syster dotter älskar att skapa och uppfinna saker. Har kollat lite på panduro men det var så mkt som skulle bli något specifikt. Jag vill ju ge henne saker som hon kan göra vad hon vill av.
  Har du några tips blir jag väldigt glad.

 16. Min hund älskar att titta i fönstret. Men han har en egen “uppgång” dit, och en plats med en filt och en kudde i fönstret , så han slipper sitta där han inte får=)

 17. Ja, djur är söta. Syrran hade gjort en jättefin julblomgrupp med bland annat polkagriskäppar i som dekoration och ställt den i vardagsrummet i vilket vår katt lärt sig att hon inte får vara i men när vi var borta passade hon på att kila in, plocka upp en polkagriskäpp ur blomgruppen och gnaga lite på den. Sockersuget tog över =).

 18. Haha… Vilken gullig hund. Ser så roligt ut när man nästan ser på dem att de mycket väl vet att de gjort något de inte får… Den minen brukar våran hund uppvisa när han varit och stulit kattmat.. 😛

  Ha det gott!

 19. Melker är bara så söt när han sitter där på bordet. Kan bara säga att du ska vara glad att du inte har en Leonberger. Dom sitter förvisso inte på bordet.. men dom sitter gäärna i kökssoffan och stampar tassen i bordet. Inte så bra när matte sitter och skriver på skolarbete. När det helt plötsligt kommer en tass i tangentbordet. Hälsa Melker att han är cool.

 20. såå fin han är, Melker:) Mika, vår gårdshund har oxå köksbordet som sin favvoplats, vilken utsikt hon har! Mindre häftigt är när vi inser att fläckarna på den nystrukna julduken är hennes , löpen är inledd:)

 21. När är det kalendern kommer? 🙂 Blir den utskickad idag eller ska den komma idag? Jag kommer ihåg att det stod någonting om den 17.

 22. Melker är hur fin som helst! Visa gärna fler bilder. Är det en Dansk Svensk gårdshund eller Jack Russel och hur gammal är han? Själv har jag en Dansk Svensk gårdshund som nu är 4 månader :-).

 23. Dina inlägg är så finurliga. Du kan förvandla vilken situation som helst till något mycket spännande, exempelvis en hund på ett bord. Det är inte för inte du kallas underbar, Clara. Keep up the good work, God Jul!

 24. Våran lilla Jack Russel brukar också ligga på bordet när vi inte är hemma, men det är oftast för att solen brukar skina in genom fönstret. Hon brukar ligga där på rygg på köksbordet och sova, eller så kanske hon egentligen ligger och solar magen.