Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Engelskt porslin”

 1. Himla fint!
  Sånt porslin har jag letat länge efter, men det är svårt att hitta för det går åt som smör i solsken, med all rätta för åh så vackert det är!

  Är det weedgewood eller country style?
  Jag samlar nämligen på Engelskt porslin och de koppar jag
  har är gröna och gjorda utav weedgewood.
  http://jenny-foroldtimessake.blogspot.com/2010/10/brodbakning-idag-har-jag-bakat-det.html

  Nu är jag på jakt efter röda koppar från weedgewood, undrar om detta kanske är ett alternativ att hålla utkik efter 🙂
  Verkligen ett fynd, hoppas du har många trevliga fika stunder med dessa koppar*

 2. hej clara! har för mig att du inte ägde en micro men tänkte iallfall fråga om du vet om gamla porslinstalrikar från loppis (som är allt från 30 till 60 år gamla) kan köras i micron? Eller är det någon annan som vet? För glastallrikar spricker mitt i tu, prövade med mina, men tänkte om porslin håller bättre..

 3. Otroligt vackra! När jag ser sånt vackert porslin blir jag sugen på att ha kökshyllor istället för skåp, så man kan köpa såna fina saker att ställa på hyllan. Både för att använda och beskåda 🙂

 4. Så charmiga!
  Jag blir alltid så sugen på loppis när jag är inne på din blogg. Att du har köpt loppisjulklappar under året blev jag jätteinspirerad av. Tänk den som gjorde det till mig.
  En riktigt fröjdefull jul önskar jag er!

 5. Hej!
  Vad roligt! Jag har precis likadana, jag har fått dem av min mamma som hon köpte eller fick när hon var ung. Kul att det finns fler i omlopp, de hör till mina favorittekoppar! Hoppas du får många fina testunder med dem!

  god jul önskar
  Liolej

 6. mkt fina =) men kära mor har likadana, finns även som tallrikar både djupa å flata. Tror hon ärvt dom av hennes mormor. Roligt att se det finns flera =)

 7. Otroligt vackra o dekorativa kaffekoppar, tänk så fina fynd man kan göra på loppis/second hand. Har jobbat ideellt många, många år i en second hand butik så jag vet hur mycket fint som kommer in o hur många lyckliga nya ägare som går ut ur butiken 🙂

 8. Gillar kopparna! Det är riktigt kul med loppis – titta, fynda och inspireras!! Jag tittar på loppisar, välgörenhets-butiker (ex Erikshjälpen eller Röda korset), secondhand-butiker och hos mormor och morfar (finns nästan alltid nåt de vill bli av med)
  ^^,

 9. Jättefina koppar! jag älskar verkligen loppisar och det är så härligt att kolla på alla dina fina bilder! Speciellt från köket, jag tycker att det är oftast dit man hittar saker.. De andra rummen är lite svårare tycker jag.. ha en bra jul!

 10. NÄE! Vad avis jag blir! Jag har haft sönder en av de där kopparna, och letar febrilt efter en ny. Men de tycks ju inte finnas någonstans! Förrutom uppe i Norrland då. Vilken loppis var det? Fast det lär ju i och för sig inte finnas fler där iallafall.
  Jaja, får väl bara Gratulera till ditt kap! (Inte alls bitter, hehe)

  Ps. Förresten så vill jag bara meddela dig en lite smårolig grej, min svåger tycker att jag är lik dig, utseendemässigt alltså. Och jag tror han har lite rätt i det faktiskt.