NÄgon dag sent sÄdÀr kommer en summering av Äret som gÄtt. BÀttre sent Àn aldrig!

Gjorde du nÄgot 2010 som du aldrig gjort förut?
Ja jag blev pÄ tjocken vilket sÄklart var mÀktigast. Och sÄ planterade jag trÀd. Det har jag aldrig gjort tidigare men jag tror att alla mÀnniskor ska plantera trÀd innan de dör. Basta!

Höll du nÄgra av dina nyÄrslöften?
Jag tror inte att jag lovade nÄgot

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är?
Ja ett par stycken. Och jag gosade med mÄnga tjockisar till barn.

Dog nÄgon som stod dig nÀra?
Nej dÀremot fick nÄgra motta trÄkiga cancerbesked.

Vilka lÀnder besökte du?
I Är har jag hÄllit mig i Sverige och inte ens rört sÀrskilt mycket pÄ mig hÀr vilket har att göra med alldeles för mycket jobb i kombination med foglossningar.

Är det nĂ„got du saknar Ă„r 2010 som du vill ha Ă„r 2011?
Ett barn. Ett fungerande vÀrmesystem. Ett badrum. Ett vÀxthus lika fint som Minnas.

Vilket datum frÄn Är 2010 kommer du alltid att minnas?
Ja nu minns jag ju inte ens vilket datum det var men den dag jag minns Àr nÀr vi gjorde graviditetstestet och det var positivt. Vilken skrÀckblandad glÀdje!

Vad var din största framgÄng 2010?
Jag Àr glad över mÄnga saker som har att göra med mitt jobb. Jag Àr superglad över Norrmejerierstipendiet, över att fÄ göra Husmorsskolan i P1, att bloggen vÀxer och att jag har sÄ mÄnga spÀnnande (Ànnu lite hemliga) projekt för 2011. Men min största framgÄng kanske ÀndÄ Àr att jag spenderat ytterligare ett Är med Jakob och blivit Ànnu mer fast i övertygelsen om att vi Àr perfekta för varandra och att jag inte vill ha nÄgon annan. Och att vi nu snart ska fÄ ett barn tillsammans!

Största misstaget?
Att jag delvis kört över mina egna behov för att tillfredsstÀlla andras.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
TvÄ ruskiga förkylningar, en i somras nÀr jag precis var nygravid och en nu under jul. Plus massa dryga graviditetssymptom. I övrigt har jag mÄtt prima.

BÀsta köpet?

Jag minns inget specifikt köp sÄdÀr men jag Àr sÄ otroligt glad över att vi investerade i en köksrenovering. Det Àr jag tacksam för varje dag. Speciellt eftersom det blev bÄde billigt, eko och skitbra! I somras var jag glad över min loppisfyndade hammock som jag slöade otaliga timmar i.

Vad spenderade du mest pengar pÄ?
Köket kostade en del. Dessutom köpte jag trÀd och plantor till trÀdgÄrden för Ätskilliga tusenlappar. I övrigt har jag haft en sparsam höst. Knappt köpt ett klÀdesplagg till mig sjÀlv. Inte för att jag inte haft lust men jag har helt enkelt inte orkat ta mig till stan.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad?
Förutom sjÀlvklara saker blev jag glad över att maj var sÄ solig och varm och vÄren kom sÄ tidigt. Vi tog kvÀllsdopp i mitten av maj och jag skördade rÀdisor bara nÄgon vecka senare. Det var underbart att arbeta i trÀdgÄrden! Sedan blev jag glad över att snön och kylan kom pÄ en gÄng sÄ att vi slapp höstslasket. GlÀdjande var förstÄs ocksÄ att Jakob fick sÄ bra resultat pÄ högskoleprovet och kom in pÄ den utbildning han vill gÄ.

Vilka sÄnger kommer alltid att pÄminna dig om 2010?

Introt till Sopranos. Vet inte ens vad den heter men jag knarkade Sopranos i somras nÀr jag mÄdde för illa för att göra nÄgonting annat.

Var du gladare eller ledsnare i Är jÀmfört med tidigare Är?
Det beror pÄ vilka Är man jÀmför med. Jag var trött och ledsen en hel del men tycker ÀndÄ att livet pÄ det stora hela bara blir bÀttre och bÀttre.

Vad önskar du att du gjort mer?
TrÀffat vÀnner. Tid och ork har saknats och det har nu i efterhand resulterat i att jag kÀnt mig lite vilsen och framförallt utsvulten pÄ roliga samtal med mina intelligenta vÀninnor. NÀsta Är fÄr bli bÀttring.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Sagt ja till trÄkiga saker. LÄtit bli att sÀga ifrÄn nÀr nÄgon behandlat mig illa. Glömt bort att vÀnda mig till Gud för beskydd och styrka.

Hur tillbringade du julen?
Hos mormor och morfar pÄ landet utanför Jokkmokk.

Blev du kÀr i Är?

Nej jag fortsatte att vara kÀr i min man. Fast kÀrleken blev djupare och jag blev förevigad pÄ hans arm. Roligt och knasigt att vissa tyckte det var större och mer chockerande Àn att vi ska ha barn tillsammans.

Favoritprogram pÄ TV?
Jag har ju ingen tv sÄ jag sÀger i radio istÀllet. DÄ Àr Studio ett i P1 en favorit, liksom mitt eget program Pikant i P4 sÄklart!

BÀsta boken du lÀste i Är?

Jag kan inte sÀga en specifik men fy vad mÄnga otÀcka böcker jag lÀste och mÄdde kasst utav. DÀribland American Psycho och Boven i mitt drama kallas kÀrlek av Unni Drougge.

Största musikaliska upptÀckten?

Att ÄterupptÀcka Jewel Àr alltid lika magiskt.

NÄgot du önskade dig och fick?
En riktigt kall och fin höst!

NÄgot du önskade dig men inte fick?
Ja, mÄnga saker men sÄdant minns jag sÀllan. Tenderar att förtrÀnga motgÄngar.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2010?

Fick som vanligt tÄrta pÄ sÀngen av Jakob och sedan bjöd jag hem nÀrmsta familjen pÄ middag

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre?
Att Sverigedemokraterna inte kommit in i riksdagen.Vad fick dig att mÄ bra?

Sura svenska Àpplen. Att jag börjar lÀra kÀnna mig sjÀlv och inse min potential men ocksÄ mina begrÀnsningar. Att sova tio timmar per natt Àr en konkret grej som höjt livskvalitén med hundra procent.

Vilken kÀndis var du mest sugen pÄ?

Mia SkÀringer fÄr gÀrna flytta hem till oss och vila upp sig frÄn sin utbrÀndhet.

Vem saknade du?
Mamma, fruktansvÀrt mycket nu nÀr jag sjÀlv ska ha barn.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade?
SÄ himla mÄnga men jag mÄste sÀga att jag Àr extra glad över Ekonördarna pÄ lyckobacken.

Mest stolt över?

DÄ sÀger jag nog att det Àr min mÀrkvÀrdiga kropp som kan bÀra ett barn. Absolut ingenting som jag har tagit för sjÀlvklart! Och att jag instiftade Underbaraclara-stipendiet som pepp för driftiga unga tjejer.

Högsta önskan just nu?

Att morfar ska bli frisk och fÄ se sitt barnbarnsbarn, att jag ska bli frisk sÄ att jag orkar föda fram detta barn och att barnet ska vara friskt och att förlossningen ska gÄ bra!