Ut med det gamla och in med det nya


Så fort jul och nyår är över längtar jag vår och ljusa färger. Eftersom jag vet detta börjar jag julpynta tidigt för att riktigt hinna njuta ordentligt innan högtiden är över. Nu är jag ju mest sugen på pasteller och glada färger.

Jag har suktat efter fina gardiner från Cath Kidston . Men de är dyra så när jag hittade ett par liknande tjusiga gardinkappor på loppis för 30 kronor blev jag överlycklig. Sicket fynd! Behövde inte ens sy upp dem. Älskar att blanda rutigt och blommigt. Känns väldigt engelskt på något vis.

Och den här fina quiltade pläden hittade jag på mellandagsrean. Ett glatt utropstecken i köket!

Fint mönstrat loppisporslin. Det rutiga stekfatet är en favorit jag hittat hos Märta

I fönstret hänger en vimpel jag sytt, tillsammans med en ljusslinga. Tygstuvarna kommer mestadels från tant Märtas hus. Ljusslingor är fina även när det inte är jul. Kanske särskilt då.

På samma loppis som jag hittade gardinerna hittade jag dessa kitschiga rosljussakar. För 20 kronor paret.

I farmors gamla lingonkrus från Höganäs står en vintertrött pelargon och längtar solljus.

Porslin och blandade nödvändigheter på hyllan i köket. Den pastellgula godisautomaten på översta hyllan kommer från loppis och den fick jag min syster förra julen.Hejdå från köket för den här gången…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

69 kommentarer på “Ut med det gamla och in med det nya”

 1. Jag håller verkligen med dig om det där med ljusslingor. Gardinerna var underbara och alla andra bilder också. Jag längtar också efter ljus och färg nu. 🙂
  Tack för inspirationen att städa ut julen. 🙂

 2. Åh vilka härliga färger! Visst är det märkligt att man så gott som redan första dagen på året börjarlängta efter våren igen, julsakerna går från att kännas ombonat härliga till sunkiga på över en natt…

  Tack Clara för härliga, inspirerand bilder som alltid!

 3. I många år har jag varit precis som dig och längtat efter vår direkt efter nyår. Förra året ändrade jag mig dock och fick för första gången “vinterinspiration” istället för bara “jul- eller nyårsinspiration”. Vinterinspirationen hänger med i år också och det är jag riktigt glad för. När man börjar längta efter vår efter nyår är det trots allt minst två månader av vinter som man ägnar åt att “längta bort” och tyvärr ofta (i alla fall i mitt fall) vara missnöjd med eftersom att de inte innehåller det mått av vår man vill ha..

  1. Åh! Vilken fin idé. Jag älskar ju själv vinter så det är inte vår ute jag längtar efter. Mer en kall krispig vårvinter med massor av skidåkning och snö och tulpaner och färska blommor inne!

 4. Jag är precis som du och längtar efter vår och ljusa färger så fort jul och nyår är över. I år har jag köpt nytt tyg, skickade efter ett reatyg från Jotex som jag ska sy upp längder av. Det tillsammans med ett fång tulpaner blir härlig vår!!
  För mig gör det inget om det fortfarande är vinter ute, bara det är vårligt och härligt inne. =)
  Dina bilder är underbara och jag älskar den charmigt gammeldagsa stilen du har och alla loppisfynd!! Jag vill också gå på loppis!!

 5. men ack så fint. = )
  jag va så sugen på att plocka in julen tidigt men vågade inte följa mitt hjärta. Liksom, julgran, mer än en vecka före jul, myyyy gooood, en omöjlighet, var folks reaktioner.
  Men jag känner mig själv. Igår, när jag kvicknat till på morgonen ville jag ha ut alla tomtar. Plocka ned alla glaskulor och kasta ut gran och kvistar. Och jag känner att de har varit här alldeles för kort. Nästa år, börjar jag tidigare. För nu känns det så överspelat på nåt vis.

  Lovisa

 6. Jag är precis likadan. Dagen efter Annandan känns julen passé och man vill ha in våren hemma istället.

  Otroligt mycket fina bilder och saker du bjuder på, som vanligt!!

 7. fantastiskt fint! vi slängde ut våran trötta gran idag, och ändrar om och pyntar lite nytt, skönt med förändring så här i början på året!

 8. Jag är nog lite åt andra hållet. Vill behålla det mysiga skenet som bara ljusstakarna och stjärnan kan ge. Det är ju mer än två månader av mörka kvällar framför oss,då behöver man lite mysbelysning! Det är så vackert när man går en kvällspromenad och ser hur stämningsfullt det lyser i alla fönster. Och så kallt och tomt det blir när folk plockar bort julen. Tjugondag knut ska julen ut. En fin tradition som butikerna har lurat oss att ändra på i o med att de plockar fram julen så tidigt. Då tröttnar vi snabbare oxå.

 9. Älskar alla underbara rosor. Lampan är helt fantastisk!
  Precis som LisaMarie skriver, fick jag också vinterinspiration förra året och satsande på fina blå färger i kombination med vitt och kanske någon färgklick här och var. Men med dina fina bilder är det svårt att inte omedelbart få vårinspiration 🙂

 10. en variant är ju att börja julmysa när julen börjar.då är man lagom less till tjugondag knut! att låta advent vara advent!

 11. Underbart, famförallt är ju gardinerna en riktig fullträff! Jag instämmer med övriga här om att verkligen längta efter andra färger än julens. Våren får gärna komma tidigt, tidigt i år!

 12. Åh, en sådan fin plåtlåda med blommor på, som står längst upp till höger på stringhyllan, hade jag en gång i tiden. I den förvarade jag en massa smycken och minnessaker. Dessvärre blev allting, inklusive lådan, stulet när jag hade inbrott för 2 år och 1 dag sedan. 🙁

 13. Du hittar alltid så mycket fint, du! Önskar att jag hade samma tur… Men jag kanske letar på fel ställen. Vackert kök har du!

 14. Just ja, du började ju julpynta väldigt tidigt. Men själv ska jag fortsätta julmysa ett tag till hemma – ljusstakar och stjärnor lyser så fint. Pepparkaksburken är fortfarande halvfull, julmust finns i massor och godis i ännu större kvantiteter. Gottegris, julgris, nyårsgris, mysgris, kärt barn har många namn 🙂

 15. Känner igen mig, julpyntar åxå tidigt, och nu vill jag bara ut m allt å in m vår och tulpaner! Jättefint kök förresten!

 16. Det var inte så jättelängesen jag hittade till din blogg, men kära människa vad du är fantastisk. Just nu önskar jag att jag hade det som du: Gift, Gravid, Miljövänlig, gammaldags inredning och för att du bor kvar i vårat vackra norrland. Kammar jag bara hem hälften förblir jag lycklig 🙂 Kändes väldigt töntigt det här men jag ville bara säga hur inspirerande du är. Tack för en så bra blogg!

 17. Åh vad fint ni har det hemma. Blir jätteinspirerad! Nu ska vi bara hitta nytt boende… sen ska vi riktigt lägga manken till. Din blogg kommer att bli en inspirationskälla.
  Lycka till med bebin!

 18. Var fyndar du alla fina saker? Tipsa gärna om loppisar, antikaffärer, second hand eller någon butik som är värd att besöka i eller utanför Umeå? Jag har inte bott i Umeå så länge så alla tips mottages mer än gärna. Mvh Lena

 19. Fantastiskt fint! Förstår inte riktigt hur du orkar hålla så fint hemma. Det är kaos överallt hemma hos mig, fastän jag egentligen vill ha fint och uppiffat som du. Blir lite avundsjuk, helt enkelt.

 20. Jag funkar likadant… Nästan att julstjärnan och det andra pyntet känns inaktuellt redan på juldagen.
  Älskar blandningen i din blogg Clara! Högt och lågt. Precis som vi människor är.
  Blessings inför det nya året och allt spännande som komma skall! 🙂

 21. Rackarns dig!

  RACKARNS DIG!

  Här sitter jag med min choklad, mitt värmeljus – i full avsikt att bloggläsa ikapp de senaste veckornas…ehhh…månadernas….ok då ÅRETS blogginlägg på mina favoritbloggar….och så hittar jag din knasklokfina blogg mitt i allt.

  Fattar du hur många bloggläsningar du är skyldig mig….typ nu när jag har suttit enbart med din blogg och läst hela kvällen.

  Men en varm kram får du i alla fall av mig, för att du är så fantastisk. Och så ger jag mig en själv en kram samtidigt, som hade sådan tur att jag hittade hit.

  Kram Bea (och så ler jag lite åt den…ändå omtänksamma…kommentaren här uppe…hur din gardin “ser ut som det var äkta vara”. Hehe…typ…om det inte är CK så är det “bara” en oäkta gardin med rosa blommor på vit botten.

 22. jag måste få fråga…. var går du på loppis ??? jag är också från nejderna kring umetrakten??? tips?

 23. Claras köksalmanacka har kommit . Men oj , vilken dålig papperskvalitet på en köksalmanacka som ska fungera som en bruksalmanacka i köket , hålla för att skriva på osv
  En köksalmanacka bör vara i en lätt plastat papperskvalitet allra minst .
  Men denna almanackan är i tunt papper , som morgontidningspapper , hålet för upphängning är redan på väg att spricka upp , bara genom att almanackan hänger i sin tyngd på väggen . Och genom att det inte finns någon substans och stadga i papperet så hänger almanackan inte snyggt . Den kommer inte att hålla länge .
  Himla synd , för almanackan är söt i själva designen .Jag får leta efter en annan almanacka att ha i köket som håller att användas hela året.

 24. Jag blir sådär härligt avundsjuk när jag ser alla dina fina loppisfynd till vrakpriser. Jag tycker att det mesta jag hittar är murrigt i färgen och hutlöst på prislappen. Kanske är knepet att gå ofta, ofta, ofta, eller gräva, gräva, gräva i alla skrymslen på loppisen?

  1. Ja! Gräva och gräva ofta. Och sen beror det ju lite på var man bor också tyvärr. I min stad (Borås) har vi till exempel hur många jättebra små billiga skitloppisar och biståndscenter som helst.

 25. Jag håller med dig. När nyår är över är jag ganska snabb att plocka bort julen och in med nytt , härligt och färglatt.

 26. Åh jag älskar den här typen av inlägg från dig Clara! Framförallt när de kommer efter ett inlägg som att sluta nojja. Lovely!

 27. TACK för tipset om Cath Kidston! Jag beställde just en helt fantastiskt snygg väska av henne nu! Och tack för alltid fina tips och idéer på fin inredning. Du är en källa för inspiration för mig, inte bara när det gäller inredning utan även för själen. Hälsningar Nathalie

 28. Åh Clara du gör SÅ fint (gott nytt förresten!) Jag har just kommit hem från NYC, staden jag älskar men som vanligt slogs jag av köphysterin, jag BEHÖVER inte mer grejer! Höll mig ganska bra i skinnet och försökte låta bli att köpa allt jag såg.
  Men nu till saken. Du hittar ju SÅ fina saker och framförallt skapar dem själv hela tiden..men vart gör du av allt?? Det blir många grejer…har du ngt “skicka vidare system”? Eller bara stora förråd..?
  Allt gott
  Önskar nyfiken miss R

  1. Tack du ! Jag har några lådor som jag plockar fram och bort ur beroende på vad jag är sugen på. Men jag är rätt bra på att rensa så jag skänker mycket. Sedan har jag många rum i mitt hus så sakerna flyttar runt mellan rummen 🙂

 29. Vad fint du har det i din stringhylla! Jag har en likadan efter farmor och farfar, men har inte riktigt lyckats få till ett stilleben som jag är helt nöjd med ännu.

  Annars älskar jag pläden, ska se om jag kan få tag på en likadan eller åtminstone något liknande. Det vore mys framför teven!:)

  Titta gärna in hos mig om du vill vinna lite fina hudvårdsprodukter:

  http://bloggar.nwt.se/saralingon/2011/01/03/tavling-vinn-hudvard-fran-cliniderm/

 30. …eller “ut med det nya för att få in det gamla”? Eftersom jag älskar gamla saker med själ, så brukar jag säga så istället.

 31. vem är den där märta?
  Hon verkar ha förtjusande grejer!
  God fortsättning på det nya året 🙂