Tummetott, slickepott, långeman…

Äntligen har jag fått mig ett par slickepottar. Har ju varit utan i flera år. Jag köpte två vanliga och en som är mer som en slev. Den är extra bra till att skrapa ur tung deg och liknande. Lavendel, äppelgrön och isblå blev färgerna. Det var första gången jag beställde genom Bagaren och kocken och jag är supernöjd. De skickade samma dag som jag la ordern och det uppskattas!

Nu pryder de sin plats vid spisen tillsammans med min elvisp från Dualit. Den röda slickepotten är förresten ett panikköp från Lagerhaus. Totalt oduglig. Alldeles för slak i bladet så den orkar knappt ens peta vispgrädde ur en skål utan att böja sig. En riktig slöfock. Eller en riktig åttiotalist om man vill vara på det viset.

Älskade onödiga köksredskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Tummetott, slickepott, långeman…”

 1. ja du, vad ska vi göra med dessa 80talister… typ jag själv, hoppas att man kan påvisa motsatsen =)

 2. Underbara! Det blir så mycket roligare när alla kökssaker har en massa olika färger. Jag älskar utveckligen mot det de senaste åren!

 3. Märkligt, jag länkade precis till Bagaren och kocken själv och sedan skulle jag bara ta mig en sväng förbi här och döm om min förvåning när du också länkat dit alldeles nyss 🙂
  Smurf! Fast jag har aldrig beställt därifrån, brukar mest drömma mig bort bland alla lyxiga köksmaskiner.

 4. Gott Nytt År Underbara Clara och alla dina fina läsare!
  Hoppas det blir blir ett toppenbra år för oss alla kreativa!

  Tack för tipset ang bagaren och kocken, jag har letat efter nån snyggare slickepott än de där vanliga grådaskiga som finns i affärerna! Det förgyller ju liksom hela baket med lite snyggt och färgglatt att jobba med!

  Nu vet jag vart jag ska shoppa till min lilla glassfabrik!

  kram från Angela

 5. Jag bor bara ett par hundra meter från Bagaren och kocken! 🙂 Det är en jättefin butik, det var där jag blev kär i Greengates prickiga porslin dot som nu gör mig glad varje gång jag tar morgonkaffe eller kvällste. Din blogg ger mig en precis lika feelgood känsla 🙂

 6. Åh, jag har också handlat på Bagaren och Kocken och var också supernöjd med köpet. Fina produkter och alldeles utomordentlig kund- och servicekänsla. Heja B&K!

 7. Hej Clara!

  På tal om att det uppskattas när varor skickas ut i tid undrar jag när jag kan vänta din köksalmanacka i brevlådan? Jag beställde den samma dag du skrev att den släppts i bloggen (25/11) och pengar har dragits från kontot. Jag mailade också din butik några dagar innan jul med frågan men har varken fått svar eller någon almanacka. När kommer de skickas ut?

 8. Åh just de där slickepottarna är så himla fina! Jag har också spanat på dem ett tag.. Tycker faktiskt det är rätt svårt att hitta en med rätt “konsistens”, och sen vill man ju helst ha en fin också :p

 9. Man kan inte ha för många slickepottar! Jag tycker namnet är så himla bra också – duger perfekt. Mera intressant än det engelska “spatula!”

 10. jag (som fick en rosa sånhär tjusig slickepott i födelsedagspresent) kan glatt meddela att de håller för både tårtbakning och knäckkokning

 11. Ser fina och hållbara ut, borde också inhandla mig en bra sån. Så mycket roligare när man har bra redskap. Förresten, är du nöjd med elvispen?

 12. Om ni gillar slickepottarna ska ni se deras sortiment av formar för pralintillverkning! Oh my! Dessutom finns det en liten kak-stans för att baka kex med text på. Vansinnigt onödigt men jätteroligt! Jag gav bort hembakade kex med mottagarens namn på i julklapp. Uppskattat!