Här kommer en liten tjuvtitt på vår nyrenoverade barnkammare. Det ska upp tavlor och mattor och små hyllor och andra grejer men jag kan inte hålla mig ifrån att visa vad vi hittills har gjort. Det blev en riktig tagervadmanhaver-renovering. Jag blir så glad när jag kan återanvända saker från andra delar av huset och slipper köpa nytt (och i så fall bara från loppis). Tak och golv har målats vita. Svärfar har lagt nytt golv där det fattades bitar. Sedan har det yttre rummet i barnkammaren (den består av två delar) fått gula tapeter. Jag blev överlycklig när jag hittade rullarna på loppis för bara 60 kronor sammanlagt.

Rummet ligger i norr så jag ville ha en glad gul tapet som gjorde att rummet ändå kändes soligt. Accentfärgen blev röd eftersom spjälsängen är målad så. Vi vet ju inte vilket kön det blir på barnet och jag tar ingen hänsyn till det när jag inreder. Jag har inrett som jag tycker är fint och sedan får pojke eller flicka bo där och trivas bäst de vill. Det lilla skåpet från tant Märtas hus som jag piffade i höstas passar perfekt under snedtaket. Den röda regnkappan är köpt på loppis liksom den gula lampan som anas i bild.

Pigtittaren och den lilla byrån hade mamma när hon var liten. Den röda resväskan har jag själv haft.

Tapeterna räckte bara till det yttre rummet så det inre rummet fick vara vitt. För att ändå knyta ihop det målade jag den söta portalen med gul färg, jag hade över någon liter från när jag målade insidan av köksskåpen i somras. I det inre rummet ska några färgglada tavlor upp vad det lider.

Den röda spjälsängen hade jag som liten och lapptäckskudden har jag köpt för en femma på loppis. Sängen är inte bäddad, men i den ska jag använda fina lakan och kuddar som jag ärvt.

Med en burk högblank röd lackfärg fixade jag till en trälig gammal Ikeabyrå på hjul så att den matchar sängen. Ovanpå står lampskärmen jag gjorde för någon vecka sedan. Här ska mer textilier, tavlor och mysiga saker in så småningom. Den röda lilla färgburken kommer till användning överallt!

Den vita sekretären köpte jag när vi fortfarande bodde i stan. Lampan ovanpå är egentligen en adventsstjärna men den passar ju himla bra i ett barnrum. Till veckan kommer elektrikern hit och drar ny el i barnkammaren.

I fönstret står min rådjurssamling, loppiskrukor med grönskande växter och en rejäl, gul och rödblommig plåtburk jag köpt för en femma.

Sekretären som förvarar barnkläder pryds av tre små nallar som min mamma har haft. De ser lite sorgsna ut men det hjälps inte.

Det är så otroligt roligt att fixa barnkammare och extra roligt eftersom det här rummet, som ligger innanför vårt sovrum, tidigare bara varit skrotförvaring och gett mig magknip i sin deppighet. Men nu har hela rummet lyfts, huset har växt ytterligare och förvandlats lite grann. Det är det som är så spännande med husrenovering. Vi har haft våra visioner men det är först när man renoverat ett rum man börjar se det för vad det är. Och jag lovar att det kommer fler bilder från barnkammaren när jag fått färdigt lite mer.

Här kan du se fler av mina barnkammarbilder.