HÀr kommer en liten tjuvtitt pÄ vÄr nyrenoverade barnkammare. Det ska upp tavlor och mattor och smÄ hyllor och andra grejer men jag kan inte hÄlla mig ifrÄn att visa vad vi hittills har gjort. Det blev en riktig tagervadmanhaver-renovering. Jag blir sÄ glad nÀr jag kan ÄteranvÀnda saker frÄn andra delar av huset och slipper köpa nytt (och i sÄ fall bara frÄn loppis). Tak och golv har mÄlats vita. SvÀrfar har lagt nytt golv dÀr det fattades bitar. Sedan har det yttre rummet i barnkammaren (den bestÄr av tvÄ delar) fÄtt gula tapeter. Jag blev överlycklig nÀr jag hittade rullarna pÄ loppis för bara 60 kronor sammanlagt.

Rummet ligger i norr sÄ jag ville ha en glad gul tapet som gjorde att rummet ÀndÄ kÀndes soligt. AccentfÀrgen blev röd eftersom spjÀlsÀngen Àr mÄlad sÄ. Vi vet ju inte vilket kön det blir pÄ barnet och jag tar ingen hÀnsyn till det nÀr jag inreder. Jag har inrett som jag tycker Àr fint och sedan fÄr pojke eller flicka bo dÀr och trivas bÀst de vill. Det lilla skÄpet frÄn tant MÀrtas hus som jag piffade i höstas passar perfekt under snedtaket. Den röda regnkappan Àr köpt pÄ loppis liksom den gula lampan som anas i bild.

Pigtittaren och den lilla byrÄn hade mamma nÀr hon var liten. Den röda resvÀskan har jag sjÀlv haft.

Tapeterna rÀckte bara till det yttre rummet sÄ det inre rummet fick vara vitt. För att ÀndÄ knyta ihop det mÄlade jag den söta portalen med gul fÀrg, jag hade över nÄgon liter frÄn nÀr jag mÄlade insidan av köksskÄpen i somras. I det inre rummet ska nÄgra fÀrgglada tavlor upp vad det lider.

Den röda spjÀlsÀngen hade jag som liten och lapptÀckskudden har jag köpt för en femma pÄ loppis. SÀngen Àr inte bÀddad, men i den ska jag anvÀnda fina lakan och kuddar som jag Àrvt.

Med en burk högblank röd lackfÀrg fixade jag till en trÀlig gammal IkeabyrÄ pÄ hjul sÄ att den matchar sÀngen. OvanpÄ stÄr lampskÀrmen jag gjorde för nÄgon vecka sedan. HÀr ska mer textilier, tavlor och mysiga saker in sÄ smÄningom. Den röda lilla fÀrgburken kommer till anvÀndning överallt!

Den vita sekretÀren köpte jag nÀr vi fortfarande bodde i stan. Lampan ovanpÄ Àr egentligen en adventsstjÀrna men den passar ju himla bra i ett barnrum. Till veckan kommer elektrikern hit och drar ny el i barnkammaren.

I fönstret stÄr min rÄdjurssamling, loppiskrukor med grönskande vÀxter och en rejÀl, gul och rödblommig plÄtburk jag köpt för en femma.

SekretÀren som förvarar barnklÀder pryds av tre smÄ nallar som min mamma har haft. De ser lite sorgsna ut men det hjÀlps inte.

Det Àr sÄ otroligt roligt att fixa barnkammare och extra roligt eftersom det hÀr rummet, som ligger innanför vÄrt sovrum, tidigare bara varit skrotförvaring och gett mig magknip i sin deppighet. Men nu har hela rummet lyfts, huset har vÀxt ytterligare och förvandlats lite grann. Det Àr det som Àr sÄ spÀnnande med husrenovering. Vi har haft vÄra visioner men det Àr först nÀr man renoverat ett rum man börjar se det för vad det Àr. Och jag lovar att det kommer fler bilder frÄn barnkammaren nÀr jag fÄtt fÀrdigt lite mer.

HĂ€r kan du se fler av mina barnkammarbilder.