Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 kommentarer på “Färger jag längtar efter”

 1. Den första bilden påminner mig om en hundbok från 70-talet som jag alltid tittade i när jag var hos mormor när jag var liten. Färgerna var helt fantastiskt fula tyckte jag då, blå bakgrund och de där saftiga 70-talsfärgerna som blev av filmkvalitén och blixtljuset. Nu skulle jag inte tveka att använde dem som inspiration till egna fotoprojekt. Haha nu blev jag glad! Tack!

 2. Ja, jag längtar också efter färg men även efter doften av solvarm, fuktig jord, blommor, sanddammet som virvlar upp när barnen cyklar, grädde med jordgubbar och mina pojkars varma hud när de sprungit som vildar ute en hel dag. Doft och färg tillsammans gör vår och sommar för mig. 🙂

 3. Härligt att bli påmind om allt som komma skall! Just nu känns scillan långt bort med några decimeter snö som ska smälta innan den kommer fram.

  Må gott!
  Katarina

 4. Här i Skåne kikar snödropparna upp längs huskanten, och även om de inte börjat blomma än, och blommorna när de väl kommer är vita är de ju det första och, tycker jag, bästa vårtecknet av de alla!

 5. Och dofterna sen. Doften av våren. Jag tar långpromenader så ofta jag kan och väntar spänt på att få se naturen förvandlas. Från vitt vackert landskap till en sprudlande färgpalett som doftar.

 6. Jag ser fram emot att det snart är helg för då har jag planerat att jag ska vara hemma när det är dagsljus ute. Det har jag inte varit de senaste två veckorna och det ska bli så skönt att få se vilka färger som egentligen finns i lägenheten!

 7. Jag bara älskar pastellfärger de gör en så glad! Låter som helt rätt färger att ha nu i vår.

 8. Ääälskar svartvinbärssaft. Helst intagandes i en hängmatta i solen en varm sommardag… En karaff med solvarm saft är nästan bättre än iskall- även om jag är väldig petig med temperaturen på mina drycker.. hihi…

 9. Jag hoppas verkligen att du slipper matcha det hela med blålila ringar under mammatrötta ögon. Håller tummarna för en fin och harmonisk vår!

 10. Jag är så himla avundsjuk på dig! Jag vill också ha ett hus, en hund, bo utanför Umeå, vara gift och vänta barn. Jag önskar att jag levde som du nu. Men, jag antar att jag får vänta ett litet tag då jag varken har man, barn, hund eller pengar. Jag orkar inte vara 21 år och leva som alla andra 21åringar. Jag känner mig som 35 i en 21årings kropp! Men till Umeå ska jag i alla fall flytta om ett år, ett steg närmre!

 11. Ja kom härliga vår! Men en fråga, det är ju inte så nice med bloggar som har blinkandes reklambanners mellan inläggen, tror jag knappast nån tycker. Och jag blir så förvånad av att hitta dem just här på din blogg. Trodde du var fröken “fortsatte-inte-jobba-i-butik-för-jag-stödjer-inte-konsumtionssamhällets-hets”. Blinkande reklambanners är väl i allra högsta grad en del av det. Plus irriterande. Hur kommer det sig att du har dem?

  1. Läs sidor med firefox och adblock så slipper du ödsla energi på sådana saker! 🙂

  2. Jag behöver tjäna pengar precis som alla andra. Men vill du betala min lön så jag slipper ha reklam så är du välkommen. Kan skicka dig mitt kontonummer

   1. Haha! Jag har inte ens tänkt på reklamen, var tvungen att kolla upp det. Reklam är ju överallt, så man ser den knappt längre. Och ser man den så störs man inte av den. Visst är det sjukt och vittnar om konsumtionshets etc., men som sagt, jag ser den ju inte!

   2. Så du menar att de där bannersen betalar din lön? Seriöst? Men klart att det är upp till var och en vad man vill tjäna pengar på. Men på din fråga svarar jag ja. Jag skulle hellre prenumerera på bloggen i så fall och betala dig direkt, för det är ju din blogg jag vill läsa. Men å andra sidan finns det så många andra bra reklamfria bloggar som är gratis. Förstår att det måste vara knivigt för dig det där.

    1. Jamen självklart. Hur trodde du annars människor kunde tjäna pengar på att blogga? Jag tycker att det är kanonbra med reklam! Om inte reklam fanns i olika typer av media skulle en Aftonbladet kosta 200 kronor och ELLE en tusing. Och ingen utom miljonärer (alltså varken du eller jag) skulle har råd att surfa runt på bloggar, google, facebook och betala en prenumerationsavgift på alla dessa ställen.

     1. Man skulle dock visst ha råd att surfa runt på bloggar, för många bloggar ju faktiskt inte för att tjäna pengar, utan helt gratis. Men du bloggar för pengar, så fine. Och jag läser gärna, reklam eller ej, för jag tycker att du är duktig på det du gör. Tråkigt bara att du måste ha en så vass ton i dina svar. Bara för att det inte är en av alla tusentals “Åh va fint” “Gud va du är duktig” kommentarer. Tyckte helt enkelt bara att det kändes lite hyckligt att pracka ner på visual merchandise-yrket tidigare, när reklam också “strävar efter att öka konsumtionen”. För som du säger, de behöver ju också bara “tjäna pengar precis som alla andra”.

      Inlägget jag syftar på: http://www.underbaraclara.nu/175357/2010/06/04/skyltat/

     2. Och hur tror du att alla bloggdomän finansierar sin verksamhet? Via reklam såklart! Även om vissa bloggare väljer att plocka bort den. Vad tråkigt att du tycker att jag svarar vasst. Jag svarar bara lite som jag tycker att folk själva frågar och kommenterar. Självklart svarar jag olika på komplimanger och frågor. För snälla ord räcker ju ett enkelt tack!

     3. Du svarar inte riktigt på min fråga, och jag har ingen lust att diskutera bara för diskussionens skull. Klart jag fattar hur reklam fungerar, du förklarar som att du talar till nån som bor i en igloo. Jag undrade bara VARFÖR du tycker att tjäna pengar på reklam som också syftar till konsumtionsökning är okey, men att tjäna pengar fönsterskyltning inte är det? Det var min fråga. Och det har jag inte fått svar på.

     4. Jag har väl aldrig sagt att det inte är ok att tjäna pengar på fönsterskyltning? Men jag skulle själv inte vilja göra det. För syftet när jag skyltade i butik var att öka konsumtionen. Det är inte syftet när jag bloggar. That’s it.

 12. åh clara, vill du dela med dig av nåt recept på semlor? (semlerecept, semmelrecept, semlarecept…vad sjutton heter det?!) minns att du bakade nåt väldigt fint med rosa grädde, förra året kanske det var.
  idag ska jag baka semlor enligt nåt internetrecept och göra min egen mandelmassa för första gången. peppad!

 13. Hittade just hit till din underbara blogg via Söta saker. Så himla fint du har det här man blir verkligen uppiggad av alla fina färger och underbara bilder (även om du säkert fått den kommentaren många gånger). Jag känner mej i alla fall lite gladare och på bättre humör av att ha kikat in här och kommer att göra återbesök många, många gånger.

  Tack,
  Ha en fortsatt underbar helg,
  Anki

 14. Hej ska ha kalas nästa helg och tänkte göra en chockadmarängårta, ska göra något litet till men vet inte vad, något lite mer “lätt” tipsa mig snälla. Helst någon småkaka eller något annat som kan tänkas stå i kontrast mot den ganska maffiga tårtan http://www.recepten.se/recept/maraengkrisptaarta.html (ska ha banan och choklad fyllning inte citron som det står i receptet)

 15. Clara det här har inget med inlägget att göra men jag vill bara säga att du är så himla bra, och du får mig att må bra. Jag är 17 och du kan säkert förstå hur osäker man är ibland på sig själv och på vad man vill göra i livet. Vill bara säga att du är en jättebra förebild.

 16. Hej Clara! Har du några tips på hur man kan pynta på framsidan av huset när ljusslingorna plockats ner och allt ser så där vårvintertrist ut?