Äntligen här!

Nu är jag äntligen mamma! Tolv dagar över tiden och lagom till faderns födelsedag fick vi vårt lilla smultron. Med pappas vackra mandelformade ögon och mörklockiga hår – mina långa roliga tår och en len vetedeg till mage. Välskapt, frisk och rosenkindad! Vi mår bra alla tre och  jag skriver igen så snart jag orkar.

(Tack Anna som stickade och skickade mig den söta mössan och tack Hanna för den ljuvliga koftan. Som ni ser har plaggen redan kommit till användning.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 186 kommentarer på “Äntligen här!”

 1. Jag känner inte alls dig och har nyss börjat läsa din blogg – men blir alldeles rörd av att få se ditt lilla knyte. Stort grattis! Vilken jättesöt liten kille. Ta det lugnt med bloggen och njut av att bara få vara hemma tillsammans alla tre i lugn och ro.

     1. Könet är inte viktigt. Man frågar vilket kön det är, för att veta hur man ska förhålla sig till barnet. Människor behandlas olika på grund av kön från dag ett.

   1. Ragna. Helene kanske bara undrar om det blev en pojke eller flicka av ren nyfikenhet? tänkt på det? för övrigt så blev det en pojke.

     1. fast saken är ju den att det inte är en oskyldigt nyfiken fråga, kanske från Helenas sida, men varför är det så viktigt att dela upp folk i kön?

     2. Att “dela upp folk i kön” är inte så viktigt (om man inte frågar scb) men att fråga om kön, vikt och längd när ett nytt barn kommer till världen handlar åtminstone inte för mig och hur jag ska “förhålla” mig till barnet. Det handlar om ren och skär nyfikenhet. Jag känner ju varken Clara eller barnet men tycker ändå att det är en nyfiken och trevlig fråga. Och det går ju inte att veta hur andra “tänker” när dom frågar. Så varför förutsätta något om baktankar med det?
      Naturligtvis berättar man bara det man vill berätta, men att bestämma vad andra ska få ställa för frågor känns konstigt. Alla frågor går att ställa, sen väljer man vilka man svarar på.

 2. Söte värld vilken liten goding! Och vilken kämpe du är som väntat ut honom.

  Ni kan inte få nog många grattis!

  Gotta er, och ta igen er ordentligt nu.

 3. Grattis! Gillar speciellt att du inte nämner könet, vilket får alla att göra sina egna tolkningar 🙂 Underbart söt!

 4. Stora stora grattis!
  Är själv nybliven mamma(25/11) så jag vet hur makalöst magnifikt underbart uppspelt man är!
  Ska bli spännande att få följa er i framtiden också!

 5. stort grattis till er båda! 🙂 va skönt att allt gick bra och så söt barnet är! kramar till er!

 6. åh! jätte jätte jättegrattis!! så himla söt! precis lika söt som ett smultron! perfekt liknelse. kram till alla tre ♡

 7. Åh, Clara! Vilka underbara nyheter! Jag sällar mig till jubelkören ; Tusen gånger tusen grattis!

 8. Åh! Vilken sötnos. Man tycker liksom att man känner dig vid det här laget så det riktigt spritter i kroppen nu av glädje, stolthet och lättnad över att allt gått bra, stort grattis!

 9. GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Så underbart vacker och liten! Många kramar hela familjen! PS. Känn ingen stress med skrivandet, vi finns kvar 🙂

 10. Ett stort Grattis till er båda! Tänk vilket mirakel. Söt som socker är han också. Ta det lugnt nu och sköt om er. Kram!

 11. Et stort grattis till ett av livets mirakel! Ta hand om er, vila och landa i detta! Kom ihåg att det är en stor omställning praktiskt, känslomässigt, ja på alla plan, även de omedvetna. Sedan är det OK att känna sig trött, vilsen, ledsen, panikslagen mellan varven. Det är inte bara ett skimmer av lycka att bli förälder, det är bara så det är, livet. Sedan så är allt när de gäller barn perioder, njut av de bra perioderna och tänk på att det snart förändras (utvecklingen under första året är enorm) när ni har en jobbig period. Mest av allt, njut när ni kan, sov när ni kan, ta hand om varandra och kör med raka puckar gällande omgivning och vad ni orkar med.

 12. Grattis Clara! 12 dagar över tiden, vilken kämpe du är. 🙂 Njut nu av tiden med din lilla familj! Vi tänker på er.

 13. åh nu blev jag genast dundersugen på att skaffa barn! vilket fin barn ni har fått! önskar er all lycka och kärlek och hoppas givetvis att du kommer ha ork/tid/lust att blogga mer om ert lilla mirakel snart!

  kramar x miljoner!

 14. haha tror jag har kollat in här tio gånger den senaste dagen och varit så nyfiken. Grattis!!!

 15. Spekulationerna har varit vilda här, skönt att äntligen få det bekräftat att allt har gått bra! Stort grattis till er allihopa! Ljuvligt söt liten en är det verkligen! 🙂

 16. Vilken underbar bebis! Du har en alldeles magisk tid framför dig nu. Sedan jag fick mina två små himmelbitar så bubblar jag av känslor. Livet är så otroligt värdefullt nu.. Man behövs, man älskar och är älskad. Det gör ibland att jag blir livrädd. Men det är vi nog alla ibland. Jag önskar er all lycka. Och tack för all glädje och inspiration som du skänker genom bloggen.

 17. Åh grattis! Så underbart (ja, även om jag inte känner dig så är det faktiskt det) att höra att allt gick bra! STORT, STORT GRATTIS till er alla tre!

  1. Åh blä! Blir illamående av att bara läsa ordet. Hen. Vilka puckon som tror att de kan ställa om världsordningen med att lägga in ett nytt ord i ordlstan. Folk föds ändå med snopp eller slida. Kalla dem sedan vad ni vill. Inget kommer att förändra det. Och även om vi är lika värda är vi olika både fysiskt och psykiskt. Gilla läget eller sparka mot udden resten av era liv.

   1. jag tycker det är trist att du säger att alla som använder ordet hen är “puckon”. jag undrar om du känner så för att Hen är ett nytt ord, en ny grej, som på löpet vill upplösa normer. sen tror jag inte heller att hela världen kommer bli jämställd bara för att ordet Hen etableras – men jag tycker att det är ett spännande test, och jag tror att ordet verkligen behövs.

    sen det där sista om att sparka udd resten av våra liv – absolut. om det är det som krävs för att få världen att förstå, att det mesta faktiskt bara är konstruerat av sociala och kulturella normer. isåfall ska jag sparka på knivar.

 18. ett mästerverk! grattis till att ni nu är föräldrar och grattis till sötungens födelsedag! 🙂

 19. Grattis! Vilken fantastiskt fin liten plutt! 12 dagar över tiden – inte roligt! Jag har 13 dagar kvar till bf nu och hoppas innerligt att jag inte behöver gå över tiden alls.

 20. Grattis till lilla barnet! Det finns inget bättre än en sovvarm bebiskind mot sin!
  Och välkommen ut lilla unge, jag tror du kommer att få det finfint hos dina föräldrar!

 21. Grattis Clara, vilken liten goding 🙂 Sköt om er och mys massor tillsammans med ert lilla hjärta ♥ Bebistiden går så FORT – plötsligt är de ett år och springer ifrån en i snön i sina små vinterkängor! 😉 Ta vara på tiden. Kram

 22. Vilken liten guldklimp! Grattis hela familjen och njut extra av denna första tid! Den är sååå speciell och går inte i repris!

 23. Grattis! BLev så glad och rörd för er skull att jag började grina på jobbet. UnderbaraBebis!

 24. Grattis till er! Jag är så otroligt glad och rörd för er skull! Åh. Än en gång, GRATTIS! All kärlek och lycka till er!

 25. Halleluja, grattis och yey! Det är något tokigt det här med att ett barn helt plötsligt finns, en person som innan inte var. Coolt. Och fint!

  Många, varma hälsningar och leenden från Malmö ändå upp till er.

 26. det var det sötaste! jättemycket grattis! och som vanligt när jag ser bebisar så började gråta. GRATTIS!

 27. Som alla andra här vill jag skriva GRATTIS!! Så himla roligt att läsa och se den fina killen!! Guds rika välsignelse!

  1. Åh, jag skrev killen, för jag trodde du skrev det! Haha, om jag har fel ber jag hemskt mycket om ursäkt! 🙂

 28. Åh, äntligen! Kände på mig att din bloggtystnad berodde på barnafödande o har väntat ivrigt på besked. Grattis! En liten fråga bara, är smultron en pojke eller en flicka..? Ser att några har skrivit grattis till gossen o några till flickan.. 😉 Hoppas allt gått bra o h*n gillar sin nya fina barnkammare!

 29. Grattis, grattis, grattis! Vad mycket hår! 🙂 Jag blir alltid så sugen på att skaffa barn NU PÅ EN GÅNG när jag ser nyfödingar. Trots att jag redan har en liten bebis här hemma. Man förtränger liksom alla krämpor, smärtan vid förlossningen, baby blues och ömmande bröstvårtor mycket snabbare än man tror. Även om jag inte trodde det då. Direkt efter förlossningen skulle jag minsann ALDRIG skaffa fler barn.
  Lycka till med allt!

 30. Grattis! Vilken välsignelse! Skönt att allt gått väl och att ni mår bra. Han är bedårande!

 31. Men åh! Grattis! Vilken fin! Nu hände något med mig, 32 år och gift sedan ett år tillbaks har jag blivit lite anti bebis pga av att folk tror att de har med saken att göra och TJATAR på oss… Men när jag såg det här lilla underverket kände jag för FÖRSTA gången i mitt liv ett sug efter en bebis, helt otroligt! Oförklarligt… Nästan som ett pirr i magen! Lycka till och grattis än en gång! Vilket litet mirakel!

 32. Åh, Clara, Grattis till er alla tre! Ser helt underbar ut! Nu längtar jag om möjligt ännu mer efter min egen som verkar trivas superbra därinne… Massor med Lyckatill!

 33. STORT Grattis i denna lyckans dag! Det var jag som skickade mössan! Vad roligt att den passade! Jag kunde inte låta bli att sticka en när jag fick höra att det var bebis på väg! Stor kram

 34. Stort grattis till er! Äntligen, som vi har väntat! =) Hoppas ni får ha det mysigt och njut av tiden tillsammans!
  stora kramar från hela Hägglundsfamiljen!

 35. ÅH! Grattis grattis grattis! jag tippar på en liten pojke? Det ser så ut. Grattis, återigen!

 36. Vad härligt att det äntligen är över, gick själv (för 27 år sedan…) 14 dagar över tiden och kan minnas den frustration jag kände när det aaaaaaldrig tog slut på detta magkånkande!
  Grattis!

 37. Grattis Clara! Och jag måste helt ärligt säga att det var en av de absolut sötaste bebisarna jag någonsin sett. Helt ärligt! Det ska bli så spännande att få veta namn och allt. Lycka till och ta det lugnt. Vi stannar hos dig så ingen brådska med bloggandet.
  Många kramar!

 38. Stort grattis! Var rädda om varandra och låt allt som inte brådskar stå åt sidan ett tag…

 39. Åh vad fantastiskt! Blev lite orolig när bloggtystnaden blev lång 🙂 Välkommen lilla smultron & GRATTIS till er! <3

 40. Grattis Clara och Jacob, och välkommen till världen bebis! Blev alldeles emotionell och börjar nästan gråta här jag sitter på skolan. Stort grattis igen!!

 41. Åh, världens hittills vackraste lilla barn! Stort, stort grattis! Önskar dig och din familj all lycka och välgång. 🙂

 42. Åh, jättemycket grattis! Vad skönt att höra att alla mår bra, och jag ser fram emot att höra mer om hur det är att vara nybliven mamma 🙂

  Kram från Maria

 43. Ett jättegrattis till ert lilla guldkorn!

  Må gott och bara njut nu – vi finns kvar här och väntar på dig när du känner dig redo att blogga igen 🙂

 44. Grattis! Lilla knytet är så söt att en nästan tappar andan!! Ouff vad jag saknar min lilla unge nu!

 45. Han är ljuvlig Clara!! Vad skönt att höra att allt gått bra. Ha det nu riktigt mysigt och ta hand om varandra alla tre!

 46. Stort Grattis! Pojke eller flicka? Så söt!

  Jag har själv gått så där länge över tiden med ett av barnen, det är inte kul, men desto härligare när de äntligen kommer ut!

 47. Åh, och snart är det min tur.
  Så himla fin han är Clara, och vilken kämpe du är.
  -12 dagar över tiden, hoppas jag slipper 😉

  Som du säger, lik pappa än så länge och rackarns söt som er båda.
  Jag blir alldeles prillig och gråtig och glad.
  GRATTIS <3 <3 <3

 48. Stort grattis till hela familjen! Jag fick mitt andra barn förra året, precis som du gick jag 12 dagar över tiden. Jag vet så väl hur det är att gå och vänta och vänta. Och så äntligen, till slut, kommer den mest underbara unge ut. Väl värd all väntan! 🙂

 49. Stort Grattis till killen (och tack för en inspirerande blogg!)!
  Den underbara tid som ni har framför er är oslagbar. Helt sjukt mycket känslor! Det fick vi också uppleva för 6 mån sen. 🙂

  Varma hälsningar från ett stormigt Island.

 50. Gratulerar! Jösses, vad söt. Jag tror (utan att egentligen ha någon aning) att ni gillar namn som Olle och Arvid… Något i den stilen! Ska bli kul att se om jag har rätt 😉

 51. Stort grattis!! Tack för att du delar med dig av ditt allra finaste på bloggen, verkligen världens mesta & bästa inspirationskälla!
  Hälsningar från Uppsala!

 52. Grattis, härligt att allt verkar ha gått bra. Gick själv 10 dagar över tiden och minns att det var ganska pyskiskt påfrestande på grund av allt tjat från omgivningen.

 53. Åh så underbart! Alldeles fantastiskt!!! Grattis, grattis, grattis! Ert lilla smultron ser verkligen helt ljuvlig ut. Ta det lugnt nu och njut! Grattis igen!

 54. Så fin hon är,och så mycket hår hon ser ut att ha.
  Har saknat och väntat på nya inlägg och förstod att det måste vara. Roligt att se att allt är bra med hela familjen.
  Och stort GRATTIS!

 55. Stort grattis till underverket! Ett riktigt litet mirakel! 🙂 Njut av den här första tiden tillsammans och känn ingen press att uppdatera bloggen förrän du verkligen vill. De här första dagarna/veckorna kommer ju inte igen…

 56. Fantastiskt! Jag är så glad för er skull och har längtat så efter att få höra era nyheter. Jag gick också tolv dagar över tiden – på tiden att bebisen tittar ut då, eller hur?! 🙂

 57. Åh vad jag har väntat på detta inlägg! Och åh vad jag gillar att du inte nämner vilket kön det är, det är ju totalt oviktigt. Så mycket viktigare är att det är ett alldeles underbart litet smultron-barn!

 58. Halleluja och hurra! Sicken liten sockerbulle!
  Stort grattis till er alla och vad skönt att se att allt gått som det ska.
  Jubel och konfetti!

 59. Vilket litet underverk! Mitt lilla mamma hjärta bultar och ögon tåras. Stooooooooort grattis och många kramar till er alla tre!

 60. Grattis. Så skönt befriande att du inte skrev vilken sort det är. Och att kläderna inte kan skvallra. Inte för att det spelar någon roll. Skönt att ni mår bra.

 61. Man “ska” ju inte prata om utseende på småbarn, men Oh my lord vilken vacker liten unge<3 Varma grattiskramar mor och far!

 62. Vilken lycka. En ny liten människa, och världen är på något sätt helt ny. Njut av varandra nu i er nya lilla familj. Kramar

 63. Alltså, jag börjar gråta! Gud vad fin han är. Enormt stort grattis till er allihopa, jag önskar er all lycka!

 64. Stort GRATTIS till er alla! Så underbart söt och fin, härligt att ni alla mår bra!
  Pussåkram

 65. Grattis underbara DU! Vilket mirakel!!! han är så söt! Jag har själv två små tjejer och man blir ju nästan lite sugen på en till liten bäbis 🙂 KRAM!!!

 66. Fantastiskt stort grattis till lilla underbara februaribebisen!
  Må bra och landa nu i ert nya liv!

 67. Grattis till ert vackra barn! Jag blir lika rörd varje gång ett barn har fötts, och får verkligen ett bebissug! Jag vill också ha ett litet smultron..
  Vilken lycka 🙂

 68. Stort Grattis!
  Sitter här och blir tårögd, är otroligt glad för er skull =)
  En riktig sötnos!

 69. Hurra och massor av grattis till dig Clara, och Jakob också såklart! Vilken underbar liten sötnos! Stor kram!

 70. Grattis Clara!!!!
  Jag är på min 12: dag över tiden nu, hoppas till tusen att jag också har en vetedegsmage att stryka snart!
  Ta hand om er 🙂

 71. Det här måste nästan vara rekord i antal kommentarer på kortast tid! Mest därför att nyfödda bebisar är det mest underbara, fascinerande och härliga som finns i denna värld! Grattis från mig också!

 72. Grattis Clara! Vilken vacker liten bebis ni har skapat tillsammans. Önskar dig och din familj all lycka. Har följt din blogg i några år nu för att du är en sådan inspirerande och cool tjej. En riktig förebild. Grattis än en gång, njut av det vackra ni skapat!

 73. så underbart!! misstänkte att det var på gång när du inte uppdaterat på länge 🙂 otroligt fin! vad ska h*n heta? 🙂 hoppas allt gick bra och vill önska er alla lycka till <3

 74. Åh herregud vad vacker!!! Grattis till er lilla familjen! Har suttit och väntat på detta inlägg flera dagar, så himla himla roligt!

 75. Stort grattis till den finaste gåva man kan få! Ta tillvara på dagarna; de rullar förbi fortare än man tror…min yngsta dotter är snart 5 månader; jag vet inte hur det gick till – hon föddes ju nyss 🙂

 76. Åh! jag drömde inatt att jag träffade dig och att du berättade att du fått en liten goding och så har du lagt upp en bild på din kärlek! grattis grattis grattis lyckliga ni!

 77. Åh, vilken sötnos. Man smälter lite.
  Grattis grattis finaste Clara och Jakob!
  Önskar er lilla familj all lycka.

 78. Ojojoj! Jag skuttade verkligen till när jag fick syn på din bedårande lilla bebis. Verkligen en underbart söt krabat. Tack för att vi fick se! Det var värt all väntan och otaliga uppdateringar.. 🙂 Stort grattis till hela familjen!

 79. Åååå vilken gullig en! Välkommen till världen sötaste smultronet! Gratulerar å det varmaste!

 80. Stor stor grattis till er båda! Visst är det helt fantastisk detta underbara mirakel ni varit med om. Njut av varje stund! Stor kram till er lilla underbar familj.

 81. Gratulerar till barnet och hoppas att allt gick bra på förlossningen.
  Njuuut nu av allt det innebär med bebis.

  Hålla den i famnen, lukta på deras huvud. (finns nog ingen godare doft?)

  Må gott hela familjen!

 82. Hej Clara & Jakob! Bästa största lyckönskningar o grattis till de nya lilla livet! Ibland kan jag nästan känna att livet lixom började på nytt när jag blev mamma, så stort å fint å sanslöst jobbigt meen underbart att bli förälder! Vilken fin resa ni har framför er nu, njut så mycket ni bara orkar…å fika mycket med goda vänner, bra syssla med en liten gosig bäbis i famnen! KRAM

 83. Väntan har varit olidlig men det var värt det. Underbart söt pojke! Stort grattis till familjen och hoppas allt är bra med er 🙂

 84. Härligt att höra att allt gått bra och att ni alla mår fint! Jättegrattis till dig och familjen! 🙂

 85. Jag är mållös, så fint litet knyte! Jag älskar den mörka kalufsen! Gud välsigne er familjen Lidström. Kramar Miriam

 86. Gratulerar till det vackra och välskapta barnet! Vilken välsignelse! Ta det nu bara lugnt och vila allt som går!

 87. GRATTIS! Vilken liten underbar kille! Blir helt blank på ögonen! se till att NJUTA ordentligt av det lilla underverket nu!

  Grattis än en gång

 88. Grattis till den nya lille prinsen:))
  Så underbart söt och så fantastiskt när ett barn börjar sin resa,sitt liv.
  Grattis till hela familjen!

 89. Grattis Clara och Jacob till den lille sockersmulan 🙂 Hoppas du/ni är förberedda på ett nytt liv med vakna nätter och blöta bebipussar 😉 kram

 90. Åhh söta! Välkommen till världen! Och varma grattishälsningar till föräldrarna! 🙂

 91. Stort grattis till hela den nyblivna familjen! Ett sånt otroligt sött litet smultron.
  Jag har följt din blogg så länge och extra noga nu när jag själv snart ska bli mamma för första gången. Ett innerligt varmt lycka till i fortsättningen!

 92. Toppen roligt! Stort och varmt grattis till er! Och tack Clara för en så fin och bra blogg 🙂

 93. Åh, jag har hållt tummarna senaste dagarna för att allt ska ha gått bra! Grattis till ert fantastiska mirakel och all lycka! 🙂

 94. Grattis! Det är det största som finns!! Ta det lugnt och stäng in er de första veckorna och njut av varandra!

 95. Bra jobbat, hela familjen! Det är ett hårt arbete att föda för alla inblandade och ni verkar ha klarat det med bravur, det blev en finfin nyföding! Välkommen!

 96. Åh, men gud så söt! Och vad skönt att äntligen få höra från dig igen, att allt är bra. Grattis, grattis, grattis!

 97. Tusen grattis till det sötaste jag sett på länge!!
  Se till att njuta av den första tiden, det är den man saknar mest sen… Bebisbubblan. Ljuva minnen… 🙂

  Sköt om er!

 98. Blir alldeles varm och glad. Stort grattis till er alla tre. Till att ni fått ett smultron, och smultronet fått komma till er.

 99. Åh vilken ljuvlig unge! 🙂 Ser alldeles underbar ut… Stort, stort grattis till er alla tre!

 100. Välkommen till världen, du nya lilla person.
  Ett stort grattis till dig och Jakob – Hurra hurra hurra!

 101. ÅÅÅHHH som vi alla har väntat på helspänn! Stort grattis till hela familjen Lidström! All lycka till er!!!

 102. Men så underbart! Och väldigt skönt att höra att ni alla mår bra. Grattis till dig och Jacob, all lycka!

 103. När jag såg bilden sade jag: naaa-aa, högt för mig själv. Jag blir alldeles varm för er alla tre, stort grattis till dig och Jakob och stort grattis till bebisen som fått komma till er.

 104. Grattis till ditt fina, lilla Smultron!
  Jag har nyligen hittat till din blogg och den har hamnat på min tre i topp på datorn (ihop med facebook, mejlen och din blogg).
  Tack för en mycket inspirerande blogg! Och grattis till att ha blivit Mamma! Du har så mycket att se fram emot!
  Jag blev lite bäbissjuk nu 😉 All lycka till dig och din lilla familj!

 105. Åhh ett supergrattis till er! Passa på och bebismysa ordentligt (läs låt bloggen vänta;)
  Kramar!

 106. Supergrattis! 😀 Följer din blogg varje dag och anade att en liten dimpt ner när du inte har skrivit nåt. Njut av din lilla skatt!

 107. Grattis till stolta föräldrar, och framför allt grattis till det lilla pyret som föds in i en så otroligt varm och vettig familj.

 108. Mmmmm, måste stämma in i lovsången. Ett älskvärt smultron. Du har lärt mig ordet tacksamhet, och det är precis vad man känner varje dag för sin älskade bäbis <3

 109. Grattis grattis! Väntar själv bäbba den 19 februari ska bli roligt att få inspiration av dig!

 110. Åh, underbart! Man anade att det var det som hade hänt, när här steg still i några dagar. Grattis i massor!

 111. Ett STORT Grattis och Guds Rika Välsignelse till pojken och hela familjen! Lycka till med allt! Ska bli riktigt roligt att följa bloggen även framöver 🙂 Många kramar.

 112. Grattis! 🙂 Jag tror aldrig att ett blogginlägg varit så efterlängtad någonsin, särskilt inte med tanke på alla kommentarer!

 113. vi pratade just om ditt välförtjänta bloguppehåll samtidigt som vi blev sugna på att se om nån uppdatering dykt upp – och här är parveln!
  vilket vackert litet mirakel. vi gratulerar!

 114. Så fantastisk!!Du kommer aldrig att orka läsa alla kommentarer här, men ett stort Grattis från mig också!!;) Ta hand om er och vi bloggläsare finns kvar när du orkar. Kramar

 115. Vilken underbar liten söting! Grattis! Man hade ju sina misstankar, när du inte bloggade på så länge. Kram cissi

 116. Med glädje tårar i ögonen skriver jag, Grattis. Lycka till med bebben och nya lilla familjen. Vilken grej, vilket rus, glöm ej att njuta av stunden. Massa kramar från en trogen läsare

 117. GRATTIS till er! Åh. Även fast jag inte känner er på riktigt så har jag läst bloggen så pass länge att det känns som om jag gör det ändå. Därför är det inte utan att man blir lite rörd. Jättegrattis!

 118. Stort grattis till er sötnos! Spännande att du inte skriver om det är en smultronkille eller smultrontjej, high five för att det är oviktigt i sammanhanget!

 119. hurratjohej för liten kotte som har kommit till er! Gu’signe er, njut och jag hoppas att ni får många leenden och skratt med den 🙂 lycka till med det utvecklande roande oroande föräldraskapet.

 120. Grattis grattis Clara! Vilken underbar lycka och vilken sötnos! Ta vara på tiden och varandra.

 121. Åh, sicken fin en! Och vad fint du har skrivit. Jag tycker om att det av texten inte framgår om det är en han eller hon. För det är ju annars det första många frågar. För det ju trots allt först och främst en ljuvlig liten underbar bebis. Stort grattis och bra jobbat! Nu är jag ännu mer sugen på att vår bebis ska komma, men den kommer först i början av april (om den håller sig till planerna).

 122. Åh, grattis till er! Vilken glädje och vilken lycka när ett barn kommer till världen. Ta hand om er.

 123. Stort grattis!!!

  Har läst din blogg ett tag och blev som flera här lite fundersam när du inte skrivit på några dagar. Skönt att allt gått bra!

  Tack för en jättebra blogg, jag ser fram emot vårens inlägg!

 124. GRATTIS !! Hoppas det kommer många uppdateringar med tiden samt MÅNGA bilder på ert lilla smultron 🙂 mys i massor

 125. Åh, jag har säkert sett rubriken “kaninföda” 500 gånger de senaste dagarna, så nu när det äntligen fanns en bild på ett litet mirakel där istället är det klart man grinar en skvätt.

  Grattis från djupaste hjärtevrån, fina ni.

 126. Stort stort GRATTIS! Så underbart söt! Hoppas att allt gått bra och att hela lilla familjen mår bra.

 127. Stort Grattis till ert lilla underverk! Visst är det fantastiskt att bli mamma! Njut o snusa allt du kan den här första tiden för det går så fort, så fort o så är de plötsligt 1 år!

 128. Jag gjorde nyligen ett inlägg om en tavla med en fin dikt som mamma fick när jag var nyfödd. Om du klickar in på min blogg och skrollar ner en bit hittar du inlägget “En glimt av himmelen” 🙂

 129. Åh, STORT GRATTIS till er, va fantastiskt! Och jag tycker du gör helt rätt som inte bloggar från bb sekunden efter att du blivit mamma, låt det få ta tid att landa som mamma och familj och vi finns kvar när du känner dig redo att skriva mer. KRAM!

 130. Åh plutten, så fin! Trodde inte man skulle få se bild! Kram till er och jag är sååå glad för er skull. Började nästan gråta, vettu!

 131. Men du, det där har ni gjort bra! Stort grattis till bebisen. Så kul att få höra att ni mår bra och se att det är så himla många, med mig, som vill gratta er och önskar er allt gott!

 132. Jättefin bebis hörrni. Grattis grattis till er båda. Ofint av mig att säga kanske men jag ser inte om det är en pojke eller flicka, är svårt att se när de är så små. Vore kul att veta vilken sorts det är:)

 133. Så hemskt stora grattis till er lilla familj! Kämpa på nu, det kan vara riktigt tufft i början men redan efter någon månad (säg si sådär tre) har man glömt bort vad det där jobbiga var och vill bara ha tillbaka sin lilla lena, doftande och varma klump! Ta väl hand om er och se till att bara vara ni tre!
  Pussar och kramar!

 134. Äntligen något annat än Kaninföda!
  Så underbart roligt! Grattis till det söta smultronet!

 135. Stort grattis! Är så glad för er skull! Det är nu livet börjar Clara.
  All lycka till er, kram!

 136. Hälsa ditt lilla smultron VÄLKOMMEN TILL LIVET! Jag är så glad för eran skull och tackar Gud för att ni alla mår bra 😀 Detta är början till någonting stort! Hoppas erat barn får uppleva mycket och kunna inspirera andra som du gjort med oss läsare!

  Uppskattar att du inte skrivit kön! Men min mamma sa att eftersom det graviditeten gick över förväntad tid så är det en pojke men det kanske bara är trams! XD

 137. Hej vännen! Nu har vi ju redan gratulerat flera gånger men slänger iväg ett grattis till! Tänk, det är inte så länge sen vi promenerade runt Lyckobacken och pratade bebisar och ändå så är det ju ett tag sen eftersom Lysen jäst klart nu! Njut varje minut så hörs vi snart! Massor med kramar från bonnläpparna söderöver!

 138. Pirr i hjärtat av lycka för er skull!
  Jag hoppas och tror att du känner all värme som bombarderas just nu över dig och familjen! Tror det här måste vara något slags rekord i bloggsammanhang. Det säger en hel del om dig Clara och din inverkan på folk. Ödmjuk, genuin och en så förbaskat underbar förebild som man har lyxen att få inspireras av. Grattis till smultronet som får ha dig som morsa säger jag bara!

  <3

 139. Vi har kikat in här på bloggen OFTA de sista dagarna och nu äntligen !
  Stort grattis, nu är ni tre i familjen och inget blir som förut!

  Kramar
  Bloggbrudarna

 140. Nämen oh, så fantastiskt underbart. Stort grattis till er nya fina och till dig som varit så fantastiskt och fött fram det. Hoppas ni får en underbar första tid och att du får vila och mysa mycket <3
  Och så uppskattar jag att du inte talar om vilket kön det är direkt, det är ju annars nästan alltid den omedelbara frågan. och det känns lite onödigt att behöva basunera ut om det är en SNOPP eller SNIPPA det första man gör liksom.
  Du är fin!

 141. GRATTIS HURRAHURRAHURRAHURRA!!!!!!jisses vad fint smultronbarnet är!!!!åh, du har en sån speciell tid framför dig nu!! speciellt med första barnet!!sug ut sug ut!!

 142. Åh jag blev så glad för er skulle när jag såg detta! Jag misstänkte att det var bebisen som hade kommit när du inte uppdaterade på flera dagar.. GRATTIS! ;D Jag önskar er och den lille all lycka.

 143. Stort stort grattis! Vila ordentligt och njut av alla små saker som ni kommer att få vara med om!

 144. stort grattis till ert underverk. o en styrkekram skickas med, inte alltid lätt att vara mamma! man får gråta för att det är jobbigt emellanåt också!

 145. Ett jätte stort GRATTIS till er alla tre, och främst till dig som fått göra allt det viktiga arbetet, och nu fått din/eran belöning!

 146. Gud så söt!!! GRATTIS! Vilken fin läsarskara du har dragit till dig, det märks så väl i kommentarsfältet. Stor kram till dig, ta hand om lilla familjen <3

 147. Grattis Grattis Grattis!! 😀 Åh, det är så fantastiskt! Jag ber för hela familjen och tackar Jesus för detta under! 😀

 148. Det spelar ingen roll att jag drunknar i floden av grattisar: ni är värda allihop. Njut när det är underbart, gråt när det är skitjobbigt. Livet blir aldrig som det var, bara så mycket större.

 149. Åh vad fantastiskt! All världens grattis till er alla tre! Vad skönt att höra att ni mår bra. Jag fick härliga glädjerysningar när jag läste detta=) Grattis igen!

 150. GRATTIS!!! Vilken underbart söt liten knodd 🙂 och mössan var hur söt som helst. Får hoppas allt är bra och att ni har det alldeles underbart med det nya tillskottet i familjen!

 151. Grattis alla tre! (Och grattis till mig som lyckades ta mig ner hit utan att bryta scrollfingret för alla härliga gratulationskommentarer. :-))

 152. Ett JÄTTEGRATTIS! till er båda föräldrar som fått ett smultron och till smultronet som fått så fina föräldrar!

  Att bli mamma är verkligen det största som finns. Jag har då aldrig förut känt sådan kärlek, sådan glädje, sådan stolthet och sådan ömhet…jag har heller aldrig känt mig så behövd, så livrädd, så ledsen, så värdelös….och samtidigt så bäst:) Njut av dagarna tillsammans nu och lycka till med allt.

  KRAMAR MAJA

 153. Åh, herregud så vacker! GRATTIS!
  När jag jag födde min son för två år sen läste jag den här dikten och blev så rörd, och det blir jag fortfarande;

  Är det sant att jag håller ett barn på min arm
  och ser mig själv i dess blick?
  Att fjärdarna gnistra och jorden är varm
  och himmelen utan en prick?

  Vad är det för tid, vad är det för år,
  vem är jag, vad bär jag för namn?
  Du skrattande knyte med solblekt hår,
  hur fick jag dig i min famn?

  Jag lever, jag lever!
  På jorden jag står.
  Var har jag varit förut?
  Jag väntade visst i miljoner år
  på denna enda minut.

  Lyckans minut av Erik Lindorm

  1. Vilken fin dikt! Tack för att du delade med dig av den. 🙂

   Grattis Clara och Jakob! Den bissen var väl värd väntan 🙂

 154. Grattis till pojken! Han e helt ljuvlig! Du är ju sååå duktig på att fota med! Ha de så mysigt er första tid tillsammans.

 155. Inte en sekund för tidigt! Jag började anar ugglor i mossen när inlägget om kaninföda låg uppe liiite för länge 😉 Fantastiskt Clara, ert lilla smultron är UNBERBART!

 156. Åh, så underbart söt! Jättegrattis! Hoppas allt gick bra, vet själv hur det kan kännas efter om allt inte gick hundra… Men jag hoppas det gick SUPER!! Massa kramar och ta det lugnt ;D

 157. Känner att ett stooooooort Grattis kan vara den bästa första kommentaren från min sida i bloggen 🙂

 158. Underbart Clara! Små bebisfingrar, fjunit bebishår och nyfödda ögon kan vara det bästaste som finns. Ett stort grattis till hela nya familjen.

 159. Som vi har väntat…stort grattis och njut av att befinna er i bebisbubblan. Babymys är beroendeframkallande!

 160. Blir så varm i hjärtat. Vilken fin liten varelse. Grattis tusen gånger om och om igen! (:

 161. gud vad roligt! och härligt att ni alla tre mår bra. brukar aldrig kommentera men såna här gånger är det ju omöjligt att låta bli. stort grattis!

 162. Hvilken herlig unge! og hjertelig, hjertelig til lykke med det nye livet som foreldre, og til lykke til lille “smultron” som har fått så fine foreldre. Nyt dagene og hverandre! *rørt*

 163. Välkommen till världen lilla smultron!
  Grattis till er alla och ta väl hand om varandra denna underbara tid! Än en gång GRATTIS!

 164. Vad roligt för er!! (o alla oss bloggläsare) jag började näst intill att gråta när ja såg ditt smultron. Stor lycka till er!!

 165. Åh, vilket litet hjärtegryn! Fällde en liten tår när jag läste- har ju följt din blogg så många år nu och sitter med örat i radion med stickningen i knät när det vankas Husmorsskola. All lycka till er alla tre nu under den första tiden och Gud välsigne er!
  /Mikaela i Stockholm

 166. Instämmer i gratulationskören: Stort grattis till dig och pappan till ert söta lilla knyte. Må väl alla tre!

 167. Oh wow!!! Så söt liten bebis asså!! Jag är verkligen glad för er skull och har nästan räknat dagarna för att jag har varit så spänd, känns typ som att jag skulle få barn eller nåt :p Grattis grattis grattis och hoppas allt nu går bra 😀

 168. Grattis nu börjar ni er häftigaste resa i livet, skulle vilja vara där igen med en alldeles ny människa!!!m

 169. Grattis till det fina knytet!Önskar er Guds rika välsignelse, för det är det bästa jag kan önska er! Sköt om er nu å njut av varandra alla tre!
  Kärlek

 170. STORT GRATTIS till dig och jakob! och grattis till bebis som får komma till så fina föräldrar. njut av bebis nu och tänk inte på oss, vi väntar så snällt så 🙂

 171. Vacker! Tycker bilden är så underbar, fångar en känsla som gör att tårarna tränger på 🙂