Toaletten

Nu är äntligen vår lilla toalett färdigrenoverad!  Jag tänkte 1920-tal, Cath Kidston och rosig engelsk bead and breakfast. Själva renoveringen blev ett riktigt budgetprojekt och vi återanvände både handfat och toastol. Alla inredningsdetaljer är sådant vi redan hade hemma.

Golvet blev rutigt. En vinylmatta från Tarkett lades in med rutorna på snedden så att det blev romber. Toasitsen kommer från Jula.

Hurtsen byggd av sockerlådor fick bli sminkförvaring. Himla praktiskt och rustikt med det mörka träet till den ljuva tapeten.

Ovanpå hurtsen står mina favoritparfymer. Däribland Floret som doftar jasmin och magnolia.

Mitt loppisfyndade linneskåp passar perfekt in och ser lite sådär kolonialstilschict ut. Herre vilket långt ord!

Det sväljer effektivt hårspray, toarullar, hårtorkar och andra trista men nödvändiga saker.

Tapeten kommer från InTrade och tillhör kollektionen small prints. Fågelburen har jag köpt på en antikaffär.

En ny fin kran i lite äldre stuk införskaffades också. Den här kommer från Jula. Den ljuvligt doftande sandelträtvålen är en stapelvara hemma hos oss.

Den här kitschiga handukshängaren kommer från Märta och jag tror att den har närmare hundra år på nacken.

Under den hänger en glasvas i en ståltråd med några snittblommor knipsade ur en av alla Grattis till bebben-buketter! Snittblommor på toaletten är ta mig tusan lyx.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

113 kommentarer på “Toaletten”

 1. Jättefint! Gillar speciellt linneskåpet, gör sig enormt bra mot tapeten, och golvet är underbart. Grym smak du har! 🙂

 2. Superfint, såklart. Älskar rutiga golv och vill ha det själv i en kommande badrumsrenovering. Men hur tänkte ni med vinylgolv, är det inte en miljöfarlig plast med ev mjukgörare? Eller finns de utan?

 3. ÅH vad fint det blev! Tapeten är verkligen ljuvlig! Och ser jag fel, eller har ni hängt upp lådhurtsen på väggen så att den inte står på golvet? Alla såna lösningar är ju iaf superpiffiga.

 4. Så himla fint! Jag gillar verkligen att ni återanvänt så mycket, du inspirerar verkligen mig med det. Inte köpa slit och släng utan köpa få saker med hjärtat. Önskar bara att jag också kunde hitta en sån sockerlådsbyra på någon loppis 🙂

 5. Underbart!
  Du är verkligen jätteduktig på att hitta saker som passar bra ihop!
  Det är säkert jättemånga som skulle anlita dig om du jobbade som inredare! Jag skulle i alla fall göra det om jag hade ett hus!

 6. Men gud vad fint det blev! Grattis till det! Jag älskar framför allt det höga skåpet. Jag har ett i liknande modell fast snäppet mörkare som står och väntar på mig på mina föräldrars vind,… himla trist att jag inte kan använda det nu då jag bor i USA. Suck!

 7. Nu längtar jag tills jag får renovera ett badrum. Jag kan ju ta första steget, att flytta hemifrån, haha. Jättefint!
  Var någonstans i badrummet hänger “god morgon” spelgeln/handdukshängaren?

 8. Vilket jäkla fint linneskåp du har Clara! sku´bara säga det. Och just det, jag vill hjärtinnerligen gratulera dig till ungen också! Det kanske är lite vanvördigt att jag passar på att gratta dig till ditt barn inne på toaletten, men när de båda ändå är så fina, så varför inte hehe.

 9. Det är verkligen jättefint! Och jag ÄLSKAR den där tapeten. Jag var nyss och klämde på den för att tapetsera en fondvägg i mitt vardagsrum, men det blev alldeles för dyrt. Blev hur besviken som helst och fick köpa en annan så länge, men jag har sparat tapetprovet och siktar på att kunna köpa några rullar till vintern igen.

 10. Jättefint och inspirerande, Clara, som alltid! Som mattelärare måste jag dock opponera mig när du påstår att du har romber på golvet. De är visserligen romber, men i form av specialfallet kvadrater. Alla vinklarna i rutorna på golvet är räta, dvs 90 grader. De flesta romber “lutar”, vilket inte kvadraterna på golvet gör. Det är mer rättvisande att kalla dem kvadrater, även om jag förstår att du vill uttrycka att de är sneda 🙂

  1. Nu måste jag i min tur opponera mig; eftersom kvadrater är specialfall av romber så är de i allra högsta grad romber 🙂

 11. Superfräsht och innovativt. Jag gillar kombon blommiga tapeter och rombgolv. Jag tycker själva tanken låter helt befängd men när man ser det såhär på bild inser man hur snyggt det faktiskt är! Jag gillart’.

 12. Oj så fint Clara! Bra jobbat. Du är en riktig inspirationskälla, så duktig på att fynda på så oväntade ställen som Jula till och med. Kram/Johanna

 13. Wow, det blev verkligen grymt snyggt, jag längtar tills jag en vacker dag inte bor i hyresrätt och verkligen kan ta ut svängarna hemma =) Såg att du liksom jag gillar Versaces parfym Bright Crystal, det är min favorit då den doftar som den ser ut – rosa!

  Jag har inte heller skrivit grattis till tillökningen än så jag gör det nu; Grattis till tillökningen =D

 14. Riktigt tjusigt blev det. Vi har lagt samma matta i vårt kök. Vi har en bra bit kvar och planerar att lägga in det på vår lilla toalett. Grattis till den fina bebisen!

 15. Ja det var det första jag tänkte (att snittblommor på toan är lyx) när jag läste rubriken o såg ett knippe gula tulpaner. Söt toa i vilket fall!

 16. Det är ju på toan man har tid att sitta och njuta av blommorna!

  Oj, så fint det blev och riktigt avundsjuk blev jag, som har endast ett miniminibadrum för 4 personer, med skötbord, badleksaker och bajsiga tygblöjor i hink:)
  De här bilderna ska jag titta på fler gånger när blöjstanken blir för stark….

 17. Det är ju så skönt när man blir klar med sina projekt! Själv står jag alltid kvar och glor i tystnad. I evigheters evighet. Du kanske är likadan? Står vid dörrkarmen, med babyn på armen och iakttar ert färdiga projekt..? 😉

 18. “Snittblommor på toaletten är ta mig tusan lyx” – åh Clara, du är verkligen underbar! Ditt sätt att skriva gör mig glad. Tack ska du ha!

 19. Åååh vad jag är avundsjuk på det där skåpet! Skulle vilja ha precis ett sånt som vitrinskåp i köket.

  Toaletten blev jättejättefin! 😀

 20. Hej!
  Vilket underbart toalettrum (och resten av huset åxå)! Otroligt fin stil och tapeten är ljuvlig! Har inte kommenterat nåt inlägg tidigare men jag har följt din blogg de senaste veckorna och jag gillar’t. Kikar in nästan varje dag, och du… Grattis till bebisen!! All lycka till Er båda!
  Kram

 21. Ååååh, vad fint det blev! Tänk att få ha en så fin gästtoalett. Våra toaletter är urtråkiga, och vårt hus hyr vi så vi kan inte göra så mycket åt det heller. 🙁 Men drömma kan man ju, och då ska jag drömma om ett lika fint som ditt! Du lyckas alltid hitta precis rätt plats för varje sak, tycker jag. Allt ser så självklart ut. Det ögat skulle jag också vilja ha.

 22. Åhh vad fint:) Snyggt och hållbart stilmässigt! Kan du inte berätta & visa hur lösningen med det fällbara skötbordet blev?;)

 23. Superfin toa! Blir helt förälskad i den 🙂 Och på tal om förälskad…. hur söt är inte eran lilla bebbe?!?!!? Helt bedårande, man smälter! Stort stort grattis till er!

 24. Ja! Jag älskar den där tvålen. Köper den på Stengården i Borås. Ifall du har vägarna förbi kan du ju köpa ett lager där istället för att beställa. Rackarns fin toan blev förresten.

 25. Näe vad glad jag blir av att se en svart och tjock toasits från Jula! Jag har letat men tycker att alla svarta och tjocka toasitsar är så dyra. Kanske Jula är lite mer min melodi? Jag ska fara dit så fort jag möjlighet. Tjoho!

 26. Ja vad kan jag säga annat än att det blev otroligt fint? Jag är så avundsjuk på dig som får ha en så vacker toalett!

  Men när jag ser din pelargon så kom jag på en sak. Kan du inte skriva ett inlägg om hur du väcker dem i vår? Jag följde dina råd i Pikant och har för första gången lyckats hålla en av mina pelargoner i liv men jag vet inte riktigt vad som händer sen. Hur får jag den att blomma igen?

 27. Å så fint. Å så fint. Jag är så glad att du delar med dig av allt du har i ditt hem, oavsett om det är inredning, en hund, ett vackert barn eller mat. Jag slutar aldrig att förundras och imponeras.

 28. åh vad jag längtar tills du börjar skriva om smink igen… alltså jag älskar barn, men jag älskar ytterligheter också….

 29. Hej Clara och grattis till er fina lilla bebis!
  Så fin så man nästan svimmar. Lycka till!

  Läste nyss om att ta ut glädjen i förskott och jisses vad bra och klokt och så sant.

  Och så såg jag igår när jag länkade till ett gammalt inlägg i min blogg med din bild från flickr att du hade hittat dit alldeles nyligen =) Och de där urtjusiga tallrikarna, rackarns vad fina de är.

  Ha det fint!
  Sofia

 30. Tapeten är ju helt otroligt fantastisk underbar!!! Eller egentligen hela alltet 🙂 Clara du kan verkligen det där med att matcha, återanvända och hitta fyndiga lösningar! J’adore!

 31. Lovely! Kunde inte låta bli att blogga om din fina toa. (Hoppas det är ok att jag beskar en av bilderna, det blir så pyttigt i min blogg annars… Bildkälla är givetvis tydligt angivet!) Många kramar //Petronella

 32. Panelen och tapeterna gjorde sitt tillsammans, allt är verkligen jättefint! Och grattis till den nya familjemedlemen!

 33. Det blev verkligen jätte fint! Gillar verkligen både skåpet och den där hurtsen. Och tapeten! Den där doften låter inte dum heller, jasmin & magnolia- jag älskar båda!
  /Elina

 34. Toaletten är helt underbar! Tapeten, linneskåpet och den lilla hurtsen. Allt blir så himla fint ihop! Jag önskar att jag hade haft plats med ett linneskåp i mitt lilla badrum!

 35. Kolonialstilschic – perfekt ord! Min sambo har alltid varit orolig för min stil men nu när du gav mig ett namn för den kan jag kanske lugna honom. Tack!

 36. Ljuvligt! Men lampa såg jag inte (missade jag det?) Är något av en lampfantast 🙂
  Fick massa insporation iaf – tack för det!

 37. jättefint! och vilken underbar tapet!

  Har du funderat på att lägga till “inredare” på ditt visitkort också?

 38. Snyggsnyggt! Tror er lilla toa är större än vårt (enda) badrum. Det har sina sidor att bo mitt i en storstad istället för på landet (sidorna är få kvadrat för ohemult mycket pengar…).

 39. Tar mig tillbaka till minnena från den tid jag bodde i England. Ser att ni inte valde två kranar, ett för kallt vatten och ett för varmt vatten. Smart drag! 😉

 40. Oj, så fint, så fint, så fint! Och verkligen lyx med snittblommor på dass. Själv håller jag mig till en plastblomma, men den är också fin 🙂

 41. Så Himla lyckat det blev! Men får man fråga vad slutnotan hamnade på? Själv otroligt sugen på att ge mig i kast med badrummet i stugan, tyvärr så måste det klara av mer väta eftersom den har en dusch…

 42. Otroligt vackert!
  Jag hoppas när det är dags för oss att flytta till hus att jag kommer lyckas i mina inredningsvisioner lika väl som du, med känsla och allt!

  Och såklart, stort grattis till tresamheten (fyrsamheten om man räknar hund – det gör jag)!

  Fågelburen tror jag bestämt är från Ikea, har en som ser ut att vara likadan. Visserligen andrahandsköpt även den, men med Ikea-lappen fortfarande kvar.

 43. Hejsan Clara!
  Jag får passa på att gratulera till tillökningen!
  Måste också berömma din inredningsstil. Jag gillar den skarpt. Lådhurtsen av den gamla sockerlådan är fantastiskt. Själv har jag också gamla sockerlådor i mitt hem fast jag har dem som skoställ 🙂 ( http://snorkelfarmor.blogspot.com/2011/01/aterbruk-pa-en-onsdag.html ).

  Jag skulle gärna se mer gammalt hemma men jag och min sambo har olika meningar om det så jag är stolt över sockerlådornas intåg i hallen 🙂

  Jag önskar en trevlig kväll!

 44. Vilket otroligt rart badrum! Du har dessutom gett mig en smula själsro för nu vet jag äntligen hur jag ska rädda vår hemska lilla skrubb till gästtoa; en sån matta över det vidrigt fula golv som ligger där nu kommer att göra hela skillnaden ju! 😀

 45. Är färsk läsare av din blogg,vilken underbar toalett ni fått till och bebisen sen-den har ni verkligen fått till 😉
  Kram på dig Clara!
  /Johannan

 46. Ni har så fint i ert hus! Jag känner igen många av era saker. De finns nämligen hemma hos mig också! Och när jag läste i det här inlägget om att du ville få en känsla av bl a Cath Kidston så drömde jag mig tillbaka till augusti förra året. Då var jag nämligen i London och en av höjdpunkterna var ju när vi besökte Cath Kidston i Covent Garden. Vilken helt fantastisk butik! Man ville ta med sig det mesta hem!

 47. Måste bara ställa mig bakom folket som tyckte det blev riktigt snyggt. Grattis till ett välsvarvat arbete. Trevlig helg!

 48. superfint! undrar över tvålen bara om den finns att köpa i butik iUmeå? eller om du bara beställer den? kanske någon annan vet?
  kram

 49. skåpet är HELT gudomligt!!!! synd att man inte kan göra gamla grejer.. de måste liksom hittas..

 50. Så smakfullt och fint och dom vackra skåpen är en prydnad. Du har lyckats få det att se lite gammeldags romantiskt ut.

 51. Helt fantastisk toalett. Bor i hyres nu, men så fort jag får chansen ska jag göra en sådan vacker toalett till mig och min familj.

  Vet inte om jag missat något, men varför säger alla grattis till bebisen? Han fyller ju ett år snart! Jag läser alla Claras inlägg och jag har helt missat att hon nämnt något om tillökning. Vart framgår det?

  /Anna

 52. Anna H, kolla datumet på Claras inlägg…
  Toaletten är som en dröm! Vill göra om våra, men ekonomi och faktumet att de är relativt nyrenoverade (fast i fel stil) gör att det får vänta.