Piff och sånt

För att fira att en lyckad säsong av Husmorsskolan nu avslutats köpte jag mig en liten vårblomma till köket.

Primula är en favorit hos mig. När de blommat över kan man plantera ut dem i trädgården, i varmt men gärna lite fuktigt läge (annars får man inte göra annat än vattna)

Sedan gjorde jag dumheten att gå in i en tygaffär. Där hittade jag tre fina tyger som ska få bli dukar. Jag har jämt tygdukar på köksbordet och det behövs den hel del att byta mellan eftersom jag är så sölig. Den översta stuven är en vaxduk  så det passar ju extra bra. Kassörskan var så gullig att hon gav mig kampanjpris fast kampanjen ännu inte börjat gälla. Guldstjärna på det!

(samtliga tyger från Ohlssons på Mariedal. Liknande tyg finns också på Stoff&Stils hemsida)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Piff och sånt”

  1. Det är likadant i stora delar av Sverige, likadant där jag kommer från, i Västmanland. Att spilla heter därför inte att söla, men att sulla!

 1. Åh, så vacker duk – vill ha!! Den smälter jättefint in i den rosa blomman! Jag är oxå “sölig” av mig (sölig säger vi i Norrland oxå om sakta o långsam hi hi )
  Vaxdukar är en bra uppfinning o så -70 tal 🙂 Ha det gott!

 2. Hur redigerar du dina bilder så det ser ut som om de är från ett dockhus?
  Jag vet man kan använda Tilt P och L i iPhonen t.ex för att få samma effekt.

  1. Jag redigerar dem inte utan använder ett tilt/shiftobjektiv! Mycket praktiskt 🙂

 3. Här i Mälardalen har ordet sölig också betydelsen långsam. Det är så intressant och fascinerande med olika dialektala skillnader. Ibland får man sig ett gott skratt!

 4. Jag fick en blomma till min studentlägenhet när mamma var och hälsade på senaste gång. Den var dock i tyg och från IKEA, men nog piggar den upp för det! Tillsammans med nya, randiga kuddöverdrag och en lindgrön äggklocka välkomnar jag våren till min studiestad!

 5. Härliga, underbara, glada och uppiggande tyger. …och ovanpå det en färgglad blomma!

  Man borde fira varje dag, litegrann åtminstone.

  Må gott!
  Katarina

 6. Åh… Dukar…
  Jag har en hel hög av farmors gamla linnedukar hemma i skåpet. Jättevackra är dom! Men, så fort jag lägger en på köksbordet, så glömmer ena katten allt jag lärt henne och går helt sonika upp på bordet och lägger sej. Allt som är klätt med tyg är tydligen en sovplats…