När folk undrar hur i hela friden jag har tiiiid att blogga brukar jag fråga om de äger en tv? För det gör inte jag

När folk frågar hur sjutton jag har råd med ekologisk mat brukar jag fråga om de köper läsk, cigaretter och halvfabrikat – det gör nämligen inte jag.

När folk undrar hur jag kan baka så mycket sockriga kakor och sätta i mig alltihop brukar jag fråga om de dricker alkohol? Det innehåller ju också tomma kalorier.

Man tänker och prioriterar olika helt enkelt. Inget fel i det. Så här prioriterar jag. Jag tror att det är nyttigt att vara medveten om vad man prioriterar i sitt liv. Att man har ett val. När folk dånar över hur vissa hinner träna massor eller hur vissa fixar långkok till middag istället för halvfabrikat tror jag egentligen mer att de fått för sig att en massa andra saker följer med i det paketet. De tror att den som har fina gardiner har lika välputsade fönster. Att den som har piffigt stylat också stryker sina trosor och manglar sina lakan. Sånt har aldrig varit särskilt viktigt för mig. Jag prioriterar att byta gardiner framför att putsa fönster. Jag prioriterar att pyssla framför att städa de kladdiga golven. Och att ligga på soffan och läsa magasin framför att springa på stan. Jag har en urgammal mobiltelefon, inga extensions och jag går aldrig och bleker tänderna. Jag prioriterar väldigt noga och struntar i allt som är skittråkigt eller jobbigt och får därigenom tid och pengar över till sånt som är roligt, viktigt och alldeles underbart!