Hemma

Igår kom jag hem efter fem dagar hos pappa. Jakob och svärfar har jobbat som galningar för att renovera färdigt på övervåningen så nu går jag bara omkring och njuter av resultatet. Det är en ovanlig och lyxig känsla att komma hem och ha allt serverat, vanligtvis är jag ju själv involverad i slitet på ett eller annat sätt. Men nu ska jag fixa, inreda och bara hålla på med sånt som är roligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Hemma”

 1. Ni ser ut att ha ett fantastiskt mysigt hem måste jag säga. Jag drömmer också om ett gammalt hus på landet, inte sådär vitt och lantligt som i inredningstidningar, utan ljust men ändå färgsprakande, personligt.

 2. Vilken härlig känsla. Det blir säkert jättefint och vi kanske får se resultatet senare. Ha en skön inredningshelg!

 3. Vilken lyxkänsla att komma hem till färdigrenoverat och bara ha den roliga inredningen kvar! Vackra skolplanscher ser vi skymta där också….nu ser vi fram emot många sköna inredningsinlägg!

 4. Verkligen snyggt! Ett riktigt sommarrum ser det ut att kunna bli. Det är skönt att ha på vintern.
  Men om du vill se något verkligt snyggt, gå in och titta på mig på min blogg. Faktiskt alldeles sant! Då får du nämligen se mig!

 5. Hejsan Clara! Jättevackert och harmoniskt rum. Det skulle vara intressant om du vill ge tips på hur man bäst målar sina golv? Funderar nämligen på att göra det hemma, men vet inte riktigt hur man ska få till det på bästa sätt? Kram, Maria.

   1. Jag kan vara.

    Linoljefärg om du vill köra old school. Eller så går du in i närmsta färgbutik så hjälper de dig. Det har sina för-och nackdelar att använda båda. Själv körde jag på den nya. Är det lackat måste du ruggaupp ytan.

    Vill också höja ett varnade finger för vitt, du städar ihjäl dig, eller det beror på om du är en sådan som kan leva med lite skit i hörnen. Mörka hårstrån syns t.ex. direkt.

    1. Vilket förarbete krävs? Hur städar man det enklast?

     Det borde ju bli enklare än såpade golv? (har det i resten av huset och det är ett jäkla skurande)

     1. Så vitt jag vet måste lacken bort, alltså själva ytan. Vi hade trärent golv när vi målade, för vi slipade det men det var för att vi hade en ful plastmatta som var spikad på den.

      Jag skurade det för första gången igår, innan det har jag bara dammsugit det. Det är mycket enklare, vi har det i köket och spiller du på det går det att torka bort fläckar lika lätt som på ett plastgolv. Om man jämför med stugans såpade.

 6. Så lyxigt att slippa slitgörat. Det ju trots allt finliret som är det roligaste 🙂
  Lycka till med övervåningen, ska bli kul att se resultat sedan.

 7. Så fantstiskt härligt att komma hem till! Och det är du väl förtjänt. Jag brukar också vara involverad i det mesta och kan verkligen förstå att det känns lyxigt att bara få komma hem och fixa med piffet och det allra roligaste.

  Hoppas på att få se resultatet framöver 🙂

  Kram / Kristina

 8. Å men tusan så fint! Vill flytta från den här jäkla storstadslägenheten och tillbaka till landet i Norrland på momangen! Eller helst i går. Försöker dock hålla mig till tåls så att jag åtminstone kan bli färdigutbildad innan jag flyttar “hem” igen men vissa dagar blir det extra svårt…nåja, allt har sin tid så nu ska jag passa på och försöka njuta av mitt stadsliv innan det är över! (Och jag sitter i mitt gamla, lilla hus i skogen och längtar tillbaka…;) )

 9. Vilken lyx! Jag ser med spänning fram emot att följa inredningsprojektet på bloggen. Det börjar bra med de fina fjärilsplanscherna. 🙂

 10. Men gud så härligt att få komma hem till att allt tråkarbete redan är undanstökat. Jag hoppas (i hemlighet) på ett liknande resultat hemma på glasverandan när jag ska åka bort om ett par veckor. Haha ja önska kan man ju alltid.

 11. Jag tror ni kommer få det underbart när ni har fixat i ordning allt i ert gamla hus. Dock funderar jag bara på en liten sak. Du skriver ofta om att du och Jakob är väldigt jämställda osv och inte bestämmer ert förhållande efter könsroller, hur kommer det sig då att du, mamman, åker bort med barnet, medans han är hemma och gör “karlgöra” såsom renovering, snickeri, måleri osv.? Du har pratat om att ni båda är duktiga på att fixa hemma och brukar renovera tillsammans osv så vad jag förstår det som har du inte tummen mitt i handen heller, vad beror då detta val på? Missförstå mig inte, jag tycker om din blogg väldigt mycket, men jag undrar bara om alla val ni gör är medvetna.

  1. Hejdu! Ja, det stämmer, nyss målade vi ju om vardagsrummet och då gjorde ju jag det själv! Den här gången var det så omfattande renoveringar att vi inte kunde bo kvar hemma för lillens skill, speciellt inte med tanke på alla starka färgångor. Eftersom jag ammar och har tuttarna var det jag som for iväg!

   1. Det blir lite mer praktiskt så.. Och att en man gör typiskt “karlgöra” behöver ju inte alls betyda att han är mindre jämställd för det. Det handlar inte om att byta roller, utan att ha tillgång till alla! 🙂

 12. Det ser verkligen fint ut. Älskar det vitmålade trägolvet, den gamla spegeldörren, båleväggen och ljuset som sipprar in genom det gamla fönstret. Ni bor allt fint 🙂

 13. Fint! Får man fråga hur stort ert hus är? Hur många rum på varje våning? Får intrycket av att det är ett stort hus ni bor i, men jag kan ha fel. 🙂

 14. Så himla fint att komma hem till! Men får jag fråga, hur mycket underarbete har ni lagt på golven innan målning?