Solskenskjolen

Jag hade ett presentkort på Gina så jag slog till på den här gula varianten av min röda favoritkjol. Den är verkligen underbar. Gillar retroskänslan, vidden i kjolen och den höga midjan. Men också att den inte är sydd med rynk kring själva linningen utan istället har “rynket” i kjolen. Det ger en slätare silhuett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 kommentarer på “Solskenskjolen”

 1. Det är ju inte en solskenskjol. Det är ju en påskkjol. Sen kanske man gör sig själv och andra glada om man har den annars också.
  Däremot skulle jag se rent av löjlig ut om jag hade den. Men det har ju sin naturliga förklaring om ni tittar efter.

 2. Jättesnyggt matchat! (Slog mig precis vad konstigt det måste kännas att få så många glada och inställsamma tillrop från främlingar varje dag, jag skulle nog otacksamt nog börja ironisera över det efter ett tag…)

 3. Ja det är väl en sån där rundcirkelkjol? De ska ju vara lätta att sy, så du kan säkert knåpa ihop några fler du som är så händig 😉

 4. Du har väldigt vackra ben. Mina är alldeles åderbråckiga efter de båda graviditeterna. Men, de funkar väldigt bra att gå och springa med. 🙂

 5. Hej Clara,
  Jag läser regelbundet din blogg och inspireras av din livsstil, kreativitet och kloka tankar.
  Jag vill inte vara den där tråkiga surtanten som klagar. Men jag vill ändå berätta att jag blev lite besviken av att läsa det här inlägget om din nya kjol från Gina Tricot, en klädkedja baserad på slit å släng tänk, ett par dagar efter att du skrivit om dokumentären Underkastelsen.
  Vad jag vill säga med detta är absolut inte att klaga på dig personligen. Av att ha läst din blogg har jag förstått att du, till skillnad från många andra, är en mycket medveten konsument. Jag vill bara säga att enligt mig försämrar det här inlägget (och liknande) bloggens kvalitet en aning. Jag är medveten om att du inte bloggar “för min skull”. Men jag tänkte att eftersom bloggen är ett av dina yrken kanske du vill läsa lite mer negativ respons ibland?

  Kramar // Fanny

  1. Ja, jag håller med. Det är en fantastiskt fin kjol, och den röda också, men Gina Tricot är ett av ganska få stora svenska klädföretag som inte bryr sig om CSR-frågor över huvud taget. Det är lite synd att du skriver positiva saker om dem tycker jag.

  2. Men om någon är så medveten som Clara är måste man väl kunna få köpa en slit och släng-kjol? Varför måste man vara så nitisk? Jag tycker Clara är en av de bästa förebilderna man kan ha, om hon då ser en fin solskenkjol som hon vill ha kan hon väl få köpa den utan att det ska bli tråkigt? Det är väl bättre att klaga på de som gör så otroligt mycket mindre än hon gör?

   1. Nitisk är kanske inte det rätta ordet. Däremot kanske man ska vara konsekvent. Det gick en dokumentär om HM för några månader sedan, tyvärr missade jag den men jag har hör att det inte var någon vacker historia och jag har svårt att tro att Gina som säljer än billigare kläder än HM skulle vara mycket bättre. Om alla tänker så att man annars är så medveten att någon gång gör inget så kommer vi ju aldrig på rätt sida med slit och släng, miljö och rättvisemärkt. eller hur?

    1. Helt rätt. Om alla “fuskar” lite då och då så kommer vi ingenstans. Som alla dom här som vill slopa kärnkraften och ta in miljövänligare alternativ. Men såfort en vinkraftverkspark ska sättas upp någonstans så protesterar alla kringboende vilt och högljutt.” Visst ska vi ha miljön i åtanke men “jag” vill inte ha vindkraftverk här för det förstööör ju uuutsikten!!” Skärpning folk. Förresten så tycker jag fortfarande att kjolen är skitful.

    2. Jag är aldrig medveten och köper alltid nytt, så dum är jag. Då är ju Clara 100 gånger bättre? Alltså tycker inte jag att det är så farligt om hon köper en ny kjol. Och jo, om alla hade tänkt så att någon gång gör ingenting hade vi nog kommit på rätt sida med slit och släng, för hade fler handlat Second hand och bara något enstaka plagg nytt hade nog inte alla stora kedjor gått runt. Dessvärre finns det nog väldigt många fler som är som jag än som Clara.

  3. Hejdu! Ja, jag förstår hur du menar. Klart att jag inte borde köpa någonting nytt eftersom jag är en sådan miljöförespråkare. Det är ju tokigt egentligen – för är det några som borde minska sin konsumtion av slit och släng är det ju de som bara köper nytt? Det är svårt det där, ibland vill man inte prata miljöfrågor för då ställs krav på att man aldrig får använda nagellack, köpa något nytt eller göra något som andra människor gör. Så jag har valt att strunta i det där. Jag gör så mycket jag bara kan och sedan gör jag inte det ibland! Kram kram

   1. Fanny HS & Maja: Det är ju inte lite konstigt att ni väljer att hacka/skälla på Clara som ändå gör sitt bästa för att leva ekologiskt, fairtrade osv… Det är inte rättvist att jämföra Clara med folk som inte står för vad de tror på om det skulle drabba deras egna fina utsikt. Skäll på dem som förtjänar det istället till exempel de som köper nya kläder jämt (på klädföretag som inte har någon kontroll på hur tillverkningen av deras kläder förstör både miljö & gör människor sjuka). Eller de som låter sig “köpas” för att få mer pengar när de bloggar om produkter & kläder som inte är bra för varken miljö eller människor. & när det gäller kommentaren om att klänningen skulle vara ful så är det ju bara löjligt, & inte ett dugg konstruktivt att skriva så.

    Clara: You go girl!!! Vi är många som hejar på dig!

   2. Bra svar! Sådär resonerar jag när det gäller mat. Folk frågar: “Varför är du bara “halv-vegetarian”, varför inte äta allt eller inget?” Då brukar jag tänka att jag avstår från nöt- och griskött, har inte ätit det på åtta år, och det är jäkligt mycket mer än vad många andra gör för djuren. Om man inte kan eller orkar göra allt, varför ses det som “bättre” att göra ingenting än att göra något?

    1. Hej igen! Jag påstår inte att man inte får köpa nytt, såklart att man får det. Men man kan ju välja vart man köper. Söker man runt lite på nätet så finns det ju butiker som vet hur tillverkning och material går till. För de som bor nära Falun t.ex. så finns det en jätte fin butik som säljer kläder av ekologiskt tillverkade material. Jag älskar annars att läsa och få en massa bra tips av Clara!

  4. Måste en person göra allt rätt? Räcker det inte med att hon gör så gott hon kan? Finns massa människor som inte bryr sig öht. Varför klanka ner på dem som bryr sig till 95%? Har aldrig förstått det.

 6. Förlåt alltså,..med dem där modellemnpå kjol är skit ful. Jag kan inte nåt som är snyggt med den, modellen gör att du ser ut som en tant…jag tänker bara 1981 års sekreterare och bruna heltäckningmattor, gula blend och höghus. Håller för övrigt med Fanny.

  1. Förstår inte det negativa i din kommentar? 1980-talets sekreterare är heta, bruna heltäckningsmattor är mjuka, gula Blend är lena för halsen och höghus ger bra utsikt! För övrigt ser Clara fantastisk ut i kjolen, en fantastisk tant om så vill! Haha Fanny är ju en liten gnällspik och så även du. Köp er en gul kjol (i alldeles valfri affär) och ni ska se att även ni skiner upp en smula!

 7. Så fin du är! Vad kul att han fick heta Bertil, ert lilla troll. Vår son ebbot som kom i februari heter också Bertil, i mellannamn efter pappas älskade farfar. Trevlig helg!

 8. Tycker den också är himlans fin, men genomskinlig som attan! Måste i så fall införskaffa en underkjol, frågan är om jag har någon mer användning av en sådan, eller om det helt enkelt får bli en annan kjol. Får klämma lite till på den!

 9. Hej hej! Vilken urtjusig kjol, du är super fin i den kan tilläggas! Jag kikade på Ginas hemsida, men hittar inte den kjolen där?? Vet du om den bara går att hitta i butikerna ?
  Kram

   1. Undrar – heter det _i_butiken men _på_affären norrut? I skåne säger vi _i_ tlll bådadera. Men nu är jag så påverkad av Clara så att jag kom på mig sjäv med att såga på affären i dag!

 10. Är det dragkedja i midjan? El är det stretch i den?
  Vet inte om jag stavade stretch rätt men du
  förstår nog 😉
  Trevlig helg underbara Clara!

 11. Du är så vacker. Ännu vackrare efter att du blev mamma på något vis, kan inte förklara varför. Tack för en jättebra blogg

 12. tusen tack för ditt tips om kjolen. har nu införskaffat den röda och fullkomligt ÄLSKAR den. fallet, längden, allt!